torstai 27. helmikuuta 2014

Jumalan heikkous ja ID

Paavali ei sanojensa mukaan ollut ulkonäöltään vaikuttava
Giotto di Bondone n. 1290 oli eri mieltä
kuva wikimedia
Sauluksen eli myöhemmän Paavalin ulkonäöstä ja olemuksesta on säilynyt kuvaus Raamatun ulkopuolisessa kirjoituksessa nimeltään ’Paavalin ja Teklan teot’. Näin siellä Paavalista kerrotaan: ”Paavali oli pienikokoinen, päälaeltaan kaljuuntunut, vääräsäärinen, mutta ruumiiltaan hyväkuntoisen näköinen; hänen kulmakarvansa olivat yhteenkasvaneet ja hän oli kyömynenäinen. Ja hän oli täynnä armoa: välillä hän näytti ihmiseltä, välillä hänen kasvonsa olivat kuin enkelin kasvot.”
Juha Muukkosen saarnasta


Jumalan heikkous
Jumalan hulluus on ihmisiä viisaampi ja Jumalan heikkous ihmisiä voimakkaampi.
1 Kor 1:25

Luojan syvällinen matemaattinen ajattelu ja Hänen luomistöissään näkyvä älykäs kokonaisvaltainen ja pitkäntähtäimen suunnittelu johtavat uskovat ylistämään Jumalan väkevyyttä ja käsittämätöntä suuruutta.

Ja kuitenkin on Suomessakin tänään vallalla näkemys, jonka mukaan mitään jumalia ei tarvita, voimme selittää kaikkeuden synnyn ja elämän kehityksen parhaiten logiikalla ja tieteellä ja aivan ministeritasollakin on ehdotettu että kouluissa voitaisiin lopettaa uskonnonopetuksen tarpeettomana.

Jumalan Sanan oma ilmoitus on paradoksaalinen - pyhät kirjoitukset kertovat, että luomakunnassa näkyvä Jumalan viisaus ei johda ihmisiä ylistämään ja kiittämään Luojaa, vaan pikemmin ihmisten sydämet turhentuvat ja he alkavat luulla itse olevansa viisaita.

Kun Intelligent Design tahtoo tuoda ilmi luomakunnasta Jumalan väkeviä suunnitelmia, ilmoituksen Sanan on luonteeltaan hutera ja heikko. 

Ei tarvita kummostakaan pojan nulikkaa tai likkaa hiekkalaatikolla heittämään huulta Raamatun tyhmyydestä, sen sisältämistä saduista ja ristiriidoista. Harvassa eivät ole korkeita akateemisia arvosanoja saavuttaneet Raamatun tutkijat, jotka töikseen opettavat ja kirjoittavat Raamatun sisältämän aineiston historiallisista ongelmista ja jotka eivät jaksa uskoa antiikkisen opuksen kerto
maa.

Miksi näin?
Eikö Jumala olisi voinut luoda maailmankaikkeuden niin, että Hänen älykkyytensä loistaisi siellä pienimmästä suurimpaan?

Kyllä Hän on sen niin luonut, Kristuksen kautta, mutta me ihmiset emme sitä näe.

Aikoinaan radiossa soi iskelmä sokeasta "katso aurinko nousee, minä vain en sitä näe".

Eikö Jumala olisi voinut antaa ilmoituksen, joka on virheetön ja erehtymätön kaikessa siinä, mitä se kertoo ajallisesta ja iankaikkisesta Chicago 1978 julistuksen mukaisesti? 

Olisi toki. 

Näinhän muslimit uskovat, että Jumala on tehnyt, antaen täydellisen ja viimeisen ilmiotuksen taivaassa kultalevyihin kirjoitetusta pyhästä kirjasta, jonka enkeli Gabriel saneli Muhammedille.

Vaan Pyhä Henki on sen sijaan antanut repaleisen kokoelman vanhoja juutalaisia kirjoituksia, jonka äärellä epäuskoisella maailmalla voi olla sangen hauskaa. 


Miksi siis?
Kirjoitukset antavat kyllä vinkkiä siitä, miksi luomakunnan suuruus ei saa ihmisiä polvilleen Luojan edessä ja miksi juutalainen ja kristillinen todistus on niin huteraa ja jopa kertomus Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta niin epäilyttävä.

Raamatun viesti ei ole mukavaa kuultavaa.

Ajatelkaa, veljet, mitä te olitte, kun teidät kutsuttiin: teissä ei ollut monta ihmisten mielestä viisasta, ei monta vaikutusvaltaista, ei monta jalosukuista. Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta. Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin. 

Näin ei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä. 

Jumalan vaikutusta on se, mitä te Kristuksessa Jeesuksessa olette. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. Näin toteutuu kirjoitus: "Joka ylpeilee, ylpeilköön Herrasta."
1 Kor 1:26-31


ID liikkeen edustajat ehkä koettavat peittää tavoitteensa, mutta pyrkiessään osoittamaan Jumalan tieteelliseksi tosiasiaksi suunta on pois Jumalan heikkoudesta ja kohti Jumalan kunniaa. 

Silloin on syytä huolellisesti tutkia, mikä on ylpeilyn aihe!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti