torstai 5. kesäkuuta 2014

Juhani Huttunen ja EAPPI

Juhani Huttunen arvostelee Kirkko ja Kaupunki lehdessä EAPPI työtä ja on saanut siitä korkean tason palautetta Kotimaa24 uutisoinnin mukaan.

Mielestäni naivit ja rehelliset suomalaiset kirkonmiehet ja -naiset loksahtivat heti Aaro Rytkösen johdolla kokeneiden poliitikkojen ja kansainvälisen propagandan asiantuntijoiden virittämään ansaan ja alkoivat taistella syytöksiä vastaan.

Erittäin onnistunut vastaisku siis!

Toki sylttytehtaassa tiedetään, että hyökkäys on paras puolutus.

Tässäkin on heti siirrytty pois itse asiasta, siitä EAPPI tarkkailijoiden raportoinnista, joka näitä kansainväliseistä mielipiteistä kiinnostuneita ihmisiä huolestuttaa.

Do not kill the messanger! ei päde tässä.

Huttunen ei käy lähteidensä kanssa torjumaan EAPPIn tekemiä huomioita lammaspaimenista, öljypuista ja jalkapallosta poikien kanssa, vaan koettaa kaataa koko tarkkailuoperaation uskottavuuden.

Eri asia olisi, jos EAPPI tarkkailijoiden kertomat silminnäkijätapaukset Yattan alueelta tai muualta olisivat perättömiä. Silloin kyllä niihin tartuttaisiin isän kädellä.

"Kukaan ei ole kumonnut väitteitä" sanoo Juhani Huttunen.

Sama pätee EAPPI tarkkailijoiden kertomaan Länsirannan arkielämän ja siirtokuntien asukkaiden sekä sotilaiden suhteista tämän päivän Israelissa.

Mutta mitäs niistä, kunhan Kirkon ulkomaanapu saadaan mustamaalattua hyvän asian vuoksi!
9 kommenttia:

 1. Tällä kertaa en ymmärtänyt mitä Huttunen ajaa takaa.Teksti on sekä/että. Mutta merkillinen heitto tuo että tässä toiminnassa oltaisiin jonkin laisia terrorismin kannattajia tyyliin : Guilty by association . Vaikka olenkin neuvotteluratkaisujen kannalla niin jotenkin ymmärrän että palestiinalöaiset ovat käyttäneet myös terrorimetoodeja. Harmi ett Arafat ei suostunut Clintonin aikana rauhan ehtoihin.

  VastaaPoista
 2. "ymmärrän että palestiinalöaiset ovat käyttäneet myös terrorimetoodeja"

  tiedätkö, että israelilaiset ovat käyttäneet myös terrorimetodeja?

  Jitzhaq Shamir, Lehi terroriryhmän pomo, nousi pääministeriksi ja sanoi jossain yhteydessä, että terrori on okay kunhan tavoite on hyvä.

  VastaaPoista
 3. Tottakai Israel on käyttänyt terrori menetelmiä aina 20-30-luvun kahnauksista lähtien. Nyt oli kysymys siitä miten alakynnessä olevat palestiinalaiset nähdään ennekaikkea terroristeina eikä vapaustaisteilijoina jota he myöskin ovat.Oliko se Shamir joka ampui rauhanvälttäjä Bernadoten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2. maailmansodan aikaiset tapahtumat kertovat kahdesta juonteesta Israelin kansan elämässä kautta aikojen, erityisesti toisen temppelin aika ja kapinaan nousu Roomaa vastaan, jossa selootit ja tavalliset porukat olivat murhaavassa riidassa.

   Hyrskyn myrsky on EAPPI ajallaan raportoinut Yattan seudulta tapahtumia, jotka ilman muuta menevät siviiliväestön terrorisoinnin piikkiin tavoitteena vallata enemmän Luvattua maata.

   Yitsharin siirtokunnan luona terrorismi on sitä luokkaa, että väkivalta on kohdistunut jopa Israelin viranomaisiin ja sinne pystytettiinkin nyt poliisiasema tilanteen rauhottamiseksi.

   Huttunen ystävineen eivät tahdo, että näistä raportoitaisiin. Israelissa lehdistön itsesensuuri toimii jokseenkin hyvin, maailmalla näistä kertojien vaientamiseen tarvitaan toisenlaisia otteita.

   Poista
 4. Olipa kerrankin hyvä teksti Huttuselta. Nosti esiin näkökulmia, joista en ollut koskaan kuullut. Kairos-julistus oli itselleni kokonaan uusi asia. Ja yllättävän yhteydenkin oli löytänyt, jonka mukaan Kirkkojen maailmanneuvosto on virallisesti tuon sivuston omistaja. Tuo on kiinnostava journalistinen löytö.

  Aaro Ryrkösen väite, että "Tällä perusteella samaan kyseenalaiseen seuraan joutuisivat lukemattomat tahot Euroopan Unionin komissiota myöten." ei yksinkertaiseti pidä paikkaansa. EU ei omista palestiinalaisjärjestöjen nettisivuja, joilla ajetaan ääriliikkeen poliittista agendaa.

  En näe, että tuossa kyseenalaistettaisiin viestinviejää. Ennemminkin tuossa herää kysymys siitä, että mnkä takia länsimaiset kirkot rahoittavat tuollaista toimintaa - mutta eivät missään muussa maassa tee kuitenkaan vastaavaa toimintaa. Kysymys on osin myös samasta asiasta kuin 100 vuotta sitten Suomen sisällissodassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kairos Palestine kotisivu on
   http://www.kairospalestine.ps/
   Dokumentti on pitkälti Suomessa opiskelleen piispa Munib Younanin työtä, ja sen taustaa ja eri kirkkojen reaktioita siihen, Kirkkojen maailmanneuvosto mukaanlukien, kuvataan wikipedian artikkelissa
   http://en.wikipedia.org/wiki/Kairos_Palestine

   Poista
  2. Linkissäsi todetaan Younanista näin:

   "Malcolm Lowe rejected the claim that the document is the work of “Palestinian Christian leaders” and that it enjoys the “endorsement” of the Heads of Churches in Jerusalem. He noted that the only “Head of Church” involved in drafting the document was “Arab Lutheran Bishop Munib Younan.” Lowe also claimed that some of the Heads of Churches were actually “taken by surprise” when the document was issued, but that they were “put under political pressure to toe the line propounded by the document” and thus “issued a brief statement of their own” four days later. ...
   Lowe also noted that the name of Bishop Younan, the only recognized church leader on the document drafting team, was silently removed from the list of authors on the kairospalestine website."

   Poista
 5. Olin itse kuulemassa Munibin esitystä kairos documentista, mutta minullekin on jäänyt epäselväksi milloin hänen nimensä poistettiin ko. documentista.
  KMN ja KUA ovat Lähi-Idässä täysin muslimivaltioden ja -alueiden käsikassaroita.
  he. kristityt eivät voisi yksinkertaisesti toimia jos he sanoisivat yhdenkin julkisen positiivisen uutisen Israelista koska Israelia ei ole vielä olemassa heidän oppikirjoissaan. Mutta heti kun on isaraelin vastaisuutta esiteltävä niin löytyy Israel.
  KUA ja KMN voisivat tunnustaa, että sellaista käsitettä kuin puolueettomus ei ole edes lähi-idän sanastossa. Islam ei ole puolueeton ekä Islamilla ole identtiteetti ongelmia Lähi-Idässä. Siellä kaikki islamin ulkopuoliset ovat hyväksi käytettäviä.
  He ovat sallittavia ja ansaitsevat toisarvoisen kohtelun Koraanin mukaisesti. Missä olivat KUA ja KMN kun Alepon viimeinen kristitty tapettiin jokin aika sitten. Miksi Palestiinan ja Gazan alueden kristittyjen määrä vähenee, Munibin mukaan se johtuu miehityksestä. Miksi Israelin valtion kristittyjen lukumäärä on moninkertaistunut, 1 hyvä syy on, että he,Israelin kansalaiset kristityt, käyvät Israelilaista avoimen kritiikin koulua koulusysteemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Rami
   Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä kanssasi Lähi-idän kristittyjen ahdingosta ja ihmettelen aittajien vähyyttä. Jihadistit ovat luomassa uutta valtiota Irakin ja Syyrian raunioille.
   Mutta pidän silti kiinni siitä, että Länsirannan tilanteista raportointi herättää närää ja sitä pyritään näin torjumaan viittaamalla muualla tapahtuvaan. Tämä itse asiassa on Israelin linja EUn kritiikinkin suhteen.

   Poista