maanantai 12. syyskuuta 2011

Tapaukset Ilkka Kantola ja Markku Koivisto

Suomen kristikansaa on koetellut kaksi hyvin henkilökohtaista tapausta, piispa Ilkka Kantolan eroaminen tehtävistään 2005 ja Markku Koiviston erottaminen kaikista Nokia Mission tehtävistään 2011.

STT ja YLE uutisoivat 15.2. 2005
"Turun arkkihiippakunnan piispa Ilkka Kantola pyytää eroa piispan virastaan. Kantola katsoo menettäneensä viran hoitamisessa tarvittavan uskottavuuden, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.
Kantola jätti eropyyntönsä Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille tiistaina.
Kantola kertoi viime viikolla antamassaan tiedotteessa hakeneensa avioeroa vaimostaan. Ilta-Sanomien mukaan piispalla oli pitkäaikainen suhde naispapin kanssa."

"Kantolan eronpyyntö harvinainen
Ilkka Kantola on ensimmäinen piispa Suomessa, joka pyytää eroa virastaan. Myös papin eroaminen on harvinaista. Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan vuosina 2003 - 2004 ainoastaan neljä pappia haki oma-aloitteisesti eroa pappisvirasta. Lisäksi kaksi pappia erotettiin kokonaan tehtävistään. Seitsemän pappia erotettiin määräajaksi sopimattoman käytöksen ja virkavelvollisuuksien laiminlyömisen takia."
YLE

YLE uutisoi 30.8. 2011
"Tampereella toimivan Nokia Mission johtaja Markku Koivisto on erotettu perustamansa liikkeen palveluksesta. Nokia Missio Church ja Nokia Missio ry kertoivat asiasta nettisivuillaan.
Sivujen mukaan Koivisto on vapautettu kaikista hengellisistä ja hallinnollisista tehtävistä, koska hänen elämässään on ollut seksuaalisten rajojen rikkomista.
Markku Koivisto sanoo antavansa asiasta lausunnon palattuaan sairauslomalta.
Nokian kaupungista lähtöisin oleva Nokia Missio on luterilaisen kirkon sisällä syntynyt karismaattinen herätysliike."
YLE


Armon turviin 

Markku Koivisto Helsingissä 2006 

Markku Koiviston julkirippi on huikea dokumentti.

Hän asettuu siinä aivan oikein Roomalaiskirjeen ensimmäisen luvun ankarien sanojen syyniin. Markku kertoo, että todellakin, Jumalan palvelijasta oli tullut Pomo, joka teki ratkaisut itse. Jumala hylkäsi hänet syntien valtaan ja hän kompastui pahemman kerran, syttyen mieheen.

Markun viesti on totuudellinen synnintunnustus joka menee syvälle ongelman ytimeen, lankeamisen syyhyn.

Suomen kansa tuskin on tällaista evankeliumia saanut näin julkisesti kuulla aikoihin, kyynelten, veren ja hien makuista raudanlujaa totuudellisuutta omasta itsestä.

Olin henkilökohtaisesti jo valmis nostamaan Perkeleelle hattua, että hän saavutti tohtori Markku Koivistosta mojovan täystyrmäyksen ja hän jää kirkkohistoriassa monien Paholaisen uhrien joukkoon, jotka aloittivat Hengessä ja läjähtivät rapakkoon.

Vaan ei - nyt on tapahtunut aidosti kristillinen asia, julkinen syntien tunnustaminen seurakunnan edessä ja niiden anteeksi julistaminen.

Kaikki muuttuu nyt sekä Markun itsensä että Nokia Mission kohdalla, sillä Jumala on armollinen eikä kutsumustaan kadu.

Ilkka Kantola
Kuva hänen kotisivultaan

Entä ex-piispa Kantola?

SDP kansanedustaja Ilkka Kantola on löytänyt uuden vaimon, saanut uusia merkittäviä tehtäviä yhteiskunnan parissa ja on valittu nyt YLE:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. (HS).

Ei mitään erityisen kristillistä tässä varsin lahjakkaan ihmisen uudessa elämässä Turun arkkihiippakunnan piispan viran hoitamisen jälkeen.

Jumala on armollinen niille, jotka syntinsä tunnustaen kääntyvät Hänen puoleensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti