tiistai 22. tammikuuta 2013

Galaktinen ajanlasku

Koko ihmiskunta käyttää ajanlaskuun niitä valomerkkejä, joita hyvä Jumala on sitäkin varten asettanut taivaanvahvuuteen.
Jumala sanoi: "Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia. Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle." Ja niin tapahtui.
Genesis 1:14-15
Tiedämme nykyään, että nämä suuret aikamerkit toimivat pyörimisen ja kiertämisen perusteella:

  • Vuorokausi on yksi maan kierros akselinsa ympäri 
  • Kuukausi on yksi kuun kierros radallaan maapallon ympäri 
  • Vuosi on yksi maapallon kierros radallaan auringon ympäri.

Ajanlasku toimii hyvin kaikissa kulttuureissa ja päivät seuraavat öitä. Nykyajan ihminen on oppinut laskemaan nämä pyörimiset ja kiertämiset hyvin tarkasti.

Sen sijaan aurinkokuntaan perustuva ajanlasku ei toimi oikein hyvin kosmologiassa ja tähtitieteessä.
Maalliset mittauksemme eivät ole kovin käytännöllisiä astronomiassa eivätkä myöskään maalliset ajanlaskumme ole kovin helppoja käsittää kosmisessa mittakaavassa.

Tähtitieteilijät ovat ottaneet käyttöön erilaisia etäisyyden mittauksia astronomisesta yksiköstä valovuoteen ja parsec yksikköihin vaihtoehtoina tutuille kilometreille ja maileillemme. Vaihtoehtoja ei sen sijaan ole otettu käyttöön pienten päivä, kuukausi, vuosi yksikköjemme tilalle.

Voimme kyllä sanoa että tunnettu maaimlankaikkeus on noin 13.77 miljardia vuotta vanha. Mutta mitä tuo valtava määrä nollia meille lopulta kertoo - kuka voi kuvitella biljoona vuotta?

Galaktinen vuosi
Entä jos ottaisimme käyttöön galaktisen ajanlaskun ilmaistaksemme kosmisia ajanjaksoja?

Ollaan yhdenmukaisia ja sovelletaan myös tässä taivaankappaleiden pyörimistä ja kiertämistä: astronomit arvioivat, että Linnunrata pyörii akselinsa ympäri kerran 225 miljoonassa vuodessa. Tämän verran siis kestää, että aurinko tekee yhden kierroksen radallaan Linnunradan navan ympäri.

Määritellään näin että yksi galaktinen vuosi (gv) on 225 miljoonaa ihmisen vuotta.

Tunnetun maailmankaikkeuden arvioitu ikä on siis noin 137.700.000.000 aurinkovuotta
Galaktinen vuosi on noin 225.000.000 aurinkovuotta
137.000/225 = 60.9

Tunnetun maailmankaikkeuden ikä on näin laskettuna 60.9 gv (galaktista vuotta).

Aurinko ja planeetat on luotu noin 4.500 milljoonaa vuotta sitten
4.500/225 = 20

Auringon ikä on näin laskien 20 gv (galaktista vuotta).

Kätsyä, eikö vain!

(no jopas on harmi, joku on tuon jo keksinyt ennen minua ... ks. wikipedia)
...
sama englanniksi Space Theology

20 kommenttia:

  1. Moi Mikko. Kuinka paljon vetyä pitäisi olla jäljellä vanhan avaruuden tähdissä?

    Maailmankaikkeuden atomeista 90 % on vetyä, 9 % heliumia ja 1 % muita aineita. Spektroskooppisilla laitteilla tehdyillä mittauksilla on saatu selville, että Auringosta ja muista tähdistä suurin osa on vetyä.[3]

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Vety

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähtien elämänvaiheita on paljon tutkittu ja ne ovat "taivaallisia tehtaita", joissa Jumalan käskystä rakennetaan kaikki alkuaineet - useimmat supernovien räjähdyksissä.
      Aurinko polttaa vetyä heliumiksi, kuten useimmat normaalit tähdet ja kun polttoaine loppuu alkaa tapahtua.

      Vety on puhtaana harvinaista maapallolla, mutta taivaan avaruudessa sitä on paljon koska se on yksi atomi ja elektroni. Kaikki muu aine on näiden yhdistelmiä.

      Poista
    2. Kopsasin tuolta alempaa.
      Maallikko funtsii, että pelkän vedyn olisi pitänyt fuusioitua runsaammanpuoleisesti mittavien aikajaksojen saatossa muiksi alkuaineiksi.

      Poista
  2. Miksi Linnunrata ja Maa olivat niin paljon valoa nopeampia, että voimme nyt katsella taaksepäin valoa, joka lähti meitä kohti lähes 14 mrd vuotta sitten.

    Jyrki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luoja on antanut meille roppakaupalla mysteerejä ja paradokseja. Mielestäni siksi, että vastaanottaisimme Hänen armonsa yksinkertaisella lapsenuskolla.

      Poista
  3. Maallikko funtsii, että pelkän vedyn olisi pitänyt fuusioitua runsaammanpuoleisesti mittavien aikajaksojen saatossa muiksi alkuaineiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jyrki
      luvallasi avaan teemoistasi kaksi uutta blogia mietteisiin Jyrki: vety sekä J-puolustus.

      Poista
    2. Ole hyvä. Tiedemaailma pursuaa monipuolista infoa moninaisine tulkintoineen. Siksi kehoitan jokaista ensisijaisesti Luottamaan Luojaansa.
      - Parempi on luottaa Herraan, kuin turvata ihmisiin. (Ps. 118:8)

      Hieman kvanteista, hologrammeista ja tähtitaivaasta. Koska emme pysty osoittamaan millaiset tähdet ovat luoneet raskaammat alkuaineet, voimme kenties helpommin uskoa Luojan tehneen ne ja ripotelleen niitä myös maapallolle tarkoitusperiensä mukaisesti. Ja jos näkemämme aika-avaruus on hologrammi (viittaan kvantti-tutkimukseen), on entistä perustellumpaa uskoa Luojan täsmätoimintaan. On myös helpompaa olla yhdistämättä luomista, evoluutiota ja pitkiä aikajaksoja toisiinsa.

      Sielujen kannalta on tärkeämpää nähdä pahan palvojien aikomukset. Heillä on hallussaan teknologia, jolla he tulevat eksyttämään ihmiset, jotka eivät pidä kiinni Jeesuksesta ja Raamatusta. He ovat jo aloittaneet hologrammishownsa. Se, että he eivät itse tule esiin mainostamaan temppujaan, todistaa heidän olevan persoonallisen pahan asialla. Vakuutan ufoihin uskoville, että ainoat avaruuden muukalaiset ovat langenneita enkeleitä. Uskon Jeesuksen pikaiseen paluuseen.

      http://www.youtube.com/watch?v=D4xLxWzsvFA

      http://sani-valoakohti.blogspot.fi/2010/05/norjan-spiraali-valoilmio-oli-bluebeam.html

      http://www.youtube.com/watch?v=nPAYbbGLYlE

      Chemtrails have barium & strontium which are not only toxic for humans, but are capable of producing hologram images in the sky:

      http://nyxstory.wordpress.com/2011/05/29/chemtrails-hologram-deception-connection/

      Poista
    3. "Koska emme pysty osoittamaan millaiset tähdet ovat luoneet raskaammat alkuaineet, voimme kenties helpommin uskoa Luojan tehneen ne ja ripotelleen niitä myös maapallolle tarkoitusperiensä mukaisesti. "

      miten niin emme pysty? Supernovan räjähdys on tehdas, jossa raskaimmatkin alkuaineet tehdään, eikö niin?

      tämä on tieteellinen, ei uskonnollinen kysymys.

      mitä ihmettä tarkoitat "Luojan tehneen ja ripotelleen"...

      tämä vasta erikoinen lause, näet jotenkin miten Jumala toimii luonnossa??

      Poista
    4. Moi Mikko. Toivon saavani todisteet. Ymmärrän kyllä käytännön ongelmat. Meillä ei ole sopivia laboratorioita emmekä ole olleet paikalla todistamassa ko. alkuaineiden mahdollisia syntymisiä. Luotan tehokkaaseen ja nopeaan Luojaan eikä minun tarvitse olettaa raskaiden alkuaineiden syntyvän/syntyneen hitaasti tähdissä.

      Jyrki

      Poista
    5. Näin heppoisesti suhtaudut totuuteen Jumalan luomakunnasta!
      Ota nyt edes hieman selvää asioista ennenkuin "hurskaasti" lyöt pääsi seinään ja saatat Taivaallisen Isän naurunalaiseksi tässä pahassa ja avionrikkojassa maailmassa, Jyrki!

      Poista
    6. Kirjoitit: "Supernovan räjähdys on tehdas, jossa raskaimmatkin alkuaineet tehdään, eikö niin?"

      Kysyn: Onko kysymyksessä fuusio vai fissio?

      Olkaamme toisillemme armolliset. Olen vain maallikko, joka yrittää pitää kiinni kirjoituksista. Pahoittelen etten tiedä millaisissa tähdissä fuusioituvat lukuisat raskaat alkuaineet. Käsittääkseni räjähdykset purkavat. Eivät yhdistä.

      Mielestäni lopulta ei ole tärkeää miten Luoja alkuaineet luo tai loi. Minusta on tärkeää nähdä kuinka hienovaraisesti Maa on rakennettu (jo ennen tähtiä), jotta ihmiset, eläimet ja kasvit voisivat nauttia mineraaleista ja hivenaineista. Abba on laittanut materiaansa hienot ominaisuudet ja asettanut ihmiseen tarpeen ja kyvyn muokata ja käyttää ainetta monin eri tavoin. Sekä hyvässä että pahassa. Kaikki tapahtuu ja on tapahtunut Isän aikataulun mukaan.

      1.Moos 2:9 Ja Herra Jumala kasvatti maasta kaikkinaisia puita, ihania nähdä ja hyviä syödä, ja elämän puun keskelle paratiisia, niin myös hyvän- ja pahantiedon puun.

      Apt 17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

      Kansat, maalliset rikkaudet ja energiavarannot ovat Jumalan asettamissa paikoissa. Voidaankin nähdä Herramme sallimat/säätämät viimeisten päivien kansojen liikkeet ja teknologian esiinmarssi.

      Jes 17:1 Ennustus Damaskosta. Katso, Damasko poistetaan kaupunkien luvusta ja luhistuu raunioiksi.

      "GOOG"
      http://www.reinosav.net/hesekiel.htm

      "KINGS OF THE EAST"
      http://www.cuttingedge.org/news/n2066.cfm

      "UFOTEKNOLOGIA"
      https://www.google.fi/search?q=ufodeception&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

      Poista
    7. Lisäys. Suomikaan ei ole erillinen saareke.
      http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Miekka%20Suomelle.htm

      Poista
    8. Suomi-aiheesta juontui mieleeni.

      Rukoilevan presidenttimme Kyösti Kallion ajoista on kansamme usko hiipunut. Siksi Herra poisti itsenäisyytemme ja antoi meille eksyttävät isännät, suurvelan ja -työttömyyden. Hän lähetti meidät EU-siirtolaisuuteen.

      Johtajat nousevat kansan riveistä. Kansalla on ansaitsemansa johtajat. Kaava: Enemmän uskovia, enemmän hyvinvointia. Vähemmän uskovia, vähemmän hyvinvointia.

      Armollinen Jumala antoi meille rikkaan planeetan. Miksi me emme antaisi toisillemme. Kun kaikki antavat, kaikki saavat. Kun kaikki ottavat, vahvat saavat.

      Poliittiinen neuvoni Suomelle: "Käänny ja pyydä Herralta viisautta päättäjillesi."

      http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2002-02-18

      Poista
  4. Kysyt:
    mitä ihmettä tarkoitat "Luojan tehneen ja ripotelleen"...

    Vastaan:
    Pelkästään oma aurinkokuntamme todistaa mielestäni Luojamme täsmätoiminnasta. Planeetat ja niiden useat kuut ovat perin persoonallisia koostumuksiltaan ja olemuksiltaan. Aivan kuin Le Grand Chef olisi "keittänyt ja maustanut" ne noudattaen eri reseptejä.

    http://www.youtube.com/watch?v=LNW4-4uq2C8

    Venuksen 'häntä'

    Soho-satelliitti havaitsi v. 1997 plasmamuodostelman, joka ulottui Venuksesta melkein Maahan asti. Raporteissa sitä kuvailtiin lanka- tai nauhamaiseksi (stringy). Tällainen rakenne voi pysyä vain jos se toimii Venuksen ja Maan välisessä avaruudessa virtaa kuljettavana plasmajohtimena. Havainto tukee ajatusta, että Venus on asettunut nykyiseen kohtaansa aurinkokunnassa vasta äskettäin, eikä ole vielä saavuttanut varauksellista tasapainotilaansa tässä ympäristössään. Plasmateoreetikot muistuttavat, että Venuksesta on muinoin käytetty sellaisia nimiä kuin Pitkähiuksinen tähti ja Partainen tähti. He tulkitsevat tämän niin, että Venuksen 'plasmahäntä' on muinoin ollut näkyvä kuten komeettojen pyrstöt nykyään.

    http://www.netikka.net/mpeltonen/plasmateor.htm

    http://www.redicecreations.com/specialreports/2005/10oct/venuscomet.html

    VastaaPoista
  5. Lisäys:
    Scientists promoting the Electric Universe model say their predictions for the comet mission appear to have been more accurate than NASA's.
    The Electric Universe theorists, collected at Thunderbolts.info, believe that electricity, when factored properly into astrophysics, plays a greater role in the cosmos than the standard gravitational model, which says electrical forces are insignificant on a cosmic scale.
    Proponents of the Electric Universe model say they can explain many of the bizarre phenomena and mysteries in cosmology, from a swath of anomalies seen in the solar system to unusual surface features on Mars and Jupiter's moon, Titan. The theory can also sweep away the need for theoretical "dark matter" and "dark energy."

    http://www.wired.com/science/space/news/2005/08/68258

    Muuta kiintoisaa

    http://beforeitsnews.com/

    http://beforeitsnews.com/blogging-citizen-journalism/2013/01/most-christians-will-take-mark-2445168.html

    http://rense.com/

    http://rt.com/usa/news/obama-lohier-ndaa-stay-414/

    http://www.morningliberty.com/2011/05/01/fema-detention-camps-red-blue-yellow-listed-americans/

    http://nwoobserver.wordpress.com/

    http://radiopatriot.wordpress.com/2011/07/23/norwegian-campsite-utoya-was-socialist-and-anti-israel/

    http://thegeorgiaguidestones.com/WWF.htm

    Sallinet ylläolevat linkit. Laitoin vain muutaman, jotka tulivat nopeasti mieleeni. Toivon mahdollisimman monen avaavan linkkini, koska koen tämän aikakauden lopun olevan lähellä. Haluan painottaa, että Jeesus tulee pelastamaan omansa pian alkavasta vaivanajasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sallin toki. Kiintoisaa luettavaa nämä, tiedettä ja uskontoa ja uskomuksia. Kannattaa tutustua!

      Poista
  6. Onkos täällä sinun laskelmissasi virhe?
    Lueskelin Tieteen kuvalehden sivuilta, että maailmankaikkeuden ikä olisi vain 60gy. Puuttuuko pilkku vai..? Muuten näyttäisi laskelmat olevan minuakin tyydyttäviä..

    Lähdettä siis: http://tieku.fi/blog/avaruusblogi/galaktinen-vuosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On virhe, kiitos että huomasit!

      nolla sinne tai tänne, sanoi entinen tilintarkastaja...

      Poista