maanantai 8. syyskuuta 2014

Tarkennusta esikoisten sakramenttikiistaan

Lainaan tähän nimimerkki Tyhmelinin avauksen Suomi24 lestadiolaiset forumilla 5.9. 2014.

Tilannetiedotus on merkittävä. Mutta Suomi24 forum on varsin aktiivinen, joten sinne lähetetyt kirjoitukset painuvat nopeasti horisontin taakse uusien keskustelunavausten vallatessa palstatilaa. Täällä blogissa teksti säilyy paremmin näkyvillä ja löytyy myöhemminkin helposti.

Lainaus alkaa
Työryhmä asetettin 6.7.2014 Helsingissä tutkimaan ja valmistelemaan ALTTARIN sakramentin käyttöönottoa.

Sakramentteja, ei varsinkaan kastetta, EI siis päätetty ottaa käyttöön, kuten lapinvanhimmat ja monet muutkin ovat virheellisesti ja ennenaikaisesti jopa saarnaspöntöistä väittäneet. Asiasta vasta KESKUSTELLAAN loppiaisena 2015.

Sana "keskustellaan" ei tarkoita samaa kuin "päätetään", ja varsinkaan että päätös olisi jo tehty. Niin sanottu "yksimielinen päätös" on vasta Lapissa kuulutettu, millä ei ole mitään merkitystä. Suomen omat lähetysmiehet päättävät Suomen herätysliikkeen asioista.

Syntyneen kaaoksen ja seurakunnan jakautumisen takia sakramenttipäätös tullaan arvioni mukaan perumaan toistaiseksi. Myös pinnalle nousseisiin opillisiin harhoihin tullaan suhtautumaan vakavasti, ja niitä tullaan karsimaan tehokkaasti pois, jotta mahdollistetaan sakramenttien omiin käsiin ottaminen ehkä myöhemmin kaukaisemmassa tulevaisuudessa, mikäli evlut kirkko hajoaa.

Parempi vaihtoehto evlut kirkon lopullisesti hajotessa on yhdistyä uuteen herätysliikkeiden ja/tai tunnustuksellisten luterilaisten yhteiseen kirkkoon. Mutta ei mennä asioiden edelle.

Suosittelenkin kaikille tunnustuskirjoihin tutustumista jo tässä vaiheessa.
nimimerkki Tyhmelin Suomi24 keskusteluforum
Lainaus päättyyTämä on ensimmäinen kerta Suomi24 forumilla kun olen kuullut sakramenttiasiassa Hyvän Paimenen äänen. Näinhän tässä nyt pitäisi toima, kuten yllä on kirjoitettu.

Mutta onkohan tämä vain jonkun nimettömänä pysyttelevän saarnaajan toiveajattelua? Sillä eihän nyt näin räikeästi saa Lapin arvovaltaa uhmata, jukulauta!

3 kommenttia:

 1. Eipä ihme että pelästytään kun huomataan, että ollaan sahaamassa poikki sitä oksaa minkä päällä ollaan istumassa.
  Tähän saakka on yllämainitut ns "opilliset harhat" väen väkisin väännetty aidoksi luterilaiseksi tulkinnaksi. Sen turvin on voitu pesiä ev luterilasen kirkon suojissa. Nyt uhkaa lahkoksi stigmatisoituminen. Yksi risti lisää siihen kuormaan mitä es.lestadiolainen kilvoittelija nyt jo joutuu kantamaan.

  VastaaPoista
 2. Minusta olisi tavattoman hyödyllistä blogistin tuoda tänne esim. vanhinten teologiset linjanvedot yksi toisensa jälkeen:

  - Musiikki on kristitylle sopimatonta ja syntiä, koska uudenliiton aikana ei ole enää uhripalvelusta ja temppelimusiikkia. Kaikki soittokoneet on siis viety ristin juurelle, ja soittaminen on suurta omavanhurskautta. Jostain syystä laulua ei samassa paketissa kannettu Golgatalle. Kuoromusiikki sen sijaan joutui sekin hylättävien joukkoon.

  Kravatti on syntiä sen vuoksi, että kun lapsi aamulla näkee, että isä laittaa solmion kaulaansa, vaikka siitä on kristillisyydessä saarnattu. Kaikki, mistä on kristillisyydessä synniksi saarnattu, on myös syntiä.

  Sitten Saarnaja Raimo H. saarnasi nuorille Juhannuksena 2014, kuinka miehen kihlasormus on syntiä. Perusteet löytyvät Jaakobin kirjeen luvusta 2. Siellä mainitaan sormusherra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avasin uuden blogitekstin tästä sormusherrasta. erinomainen esimerkki

   Poista