maanantai 1. syyskuuta 2014

TI saarnasta Helsingin rukoushuoneella

Nimimerkki rudiini kommentoi TI saarnaa suomi24 lestadiolaisuus forumilla näin:

Saimme kuulla TI:n "teologiaa".

Puuttumatta sen enempää suoranaisiin valheisiinsa yksimielisyyksistä tai mitä ja kuka on "päättänyt" jäin jälleen ihmettelemään "uskontunnustustaan"

"Olemme tulleet johdatetuiksi Jumalan suuresta armosta tähän kristillisyyteen [toisten kuolleen uskon joukkojen sijaan], eikä lainkaan ansiosta."

"Pitäkää kiinni tästä kristillisyydestä"

Monin eri sanamuodoin hän kertoi siitä, miten pelastus on mahdollista ainoastaan tässä kristillisyydessä.

"Mielenkiintoinen" oli myös avainten kulkureitti esikoisuuteen: Paavalilta Lydialle, josta se sitten kulkeutui Böhmin veljeksille ja Hus sitten teloitettiin ja sitten pullahti esiin Lutherille ja sata vuotta oli elävää uskoa luterilaisuudessa ja seuraavan kerran, kun Jumala herätti Lestadiuksen.

Väleissä elävä usko ei Immosen mukaan ollut seurakunnallisessa muodossa. Kuitenkin hänen mukaansa Kristuksen oppi sisältää vanhurskauttamisopin, pyhitysopin ja seurakuntaopin. Ja seurakuntaoppi on niin, että on vain yksi seurakunta, jossa on pelastus ja nyt se on esikoislestadiolaisuus.

Jeesuksella ei juuri vaikuttanut olevan tekoa ihmisen uakonelämässä sen kummemmin kuin että joskus sillon pari tuhatta vuotta sitten jonkun homman hoisi...

Ja tällaista saarnaa istuu puolitoista tuntia kuuntelemassa monisatapäinen joukko, joista ilmeisesti suurin osa on kovin tyytyväinen kuulemaansa ja tuli vahvistetuksi oikeassa uskossaan, että tässä joukossa pelastutaan.

En ihan ymmärtänyt, mitä tekemistä puheillaan oli kristinuskon kanssa.
nimimerkki rudiini 31.8.2014 21:27


Nimimerkki tyhmelin antoi suoria lainauksia Immosen saarnasta:

TI ilmoitti mikä on esikoisuuden linja.

"On vain yksi elävä kristillisyys. Siksi se ei voi yhdistyä muihin kuolleeen uskon jumalisuuksiin, kuten vanhoillisiin. Se on vain hengellinen pimeys joka siellä on. Tämä se on ainut oikea kristillisyys. Tässä kristillisyydessä on ne kaikki armonvälineet:" ..sitten luettelee yhden armonvälineen joka on rippi. (unohti muut armonvälineet)

"Tämä on Jumalalta saatu järjestys, tämä hengellinen hallitus. Se on annettu ylhäältä, siksi sanomme Pyhä Henki ja me olemme päättäneet."

"Sakramenttipäätöstä ei voi mikään muuttaa !"

"Ei pienimmässäkään määrin saa vastustaa päätöstä !"

"Kaikki jotka ennen ovat asettuneet hengelistä hallitusta vastaan, niille on huonosti käynyt."

2 kommenttia:

 1. Kantaako Suomen ev.lut kirkko harteillaan erehtymättömyyden teologian raskasta viittaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetko esikoislestadiolaista herätysliikettä?
   Erehtymättömyys on tässä kristillisyydessä siellä, missä Pyhä Henki on asuvaisena.

   Poista