perjantai 12. syyskuuta 2014

Esikoisteologiaa - musiikki

Anonyymi kuvasi asiaa näin

"Musiikki on kristitylle sopimatonta ja syntiä, koska uudenliiton aikana ei ole enää uhripalvelusta ja temppelimusiikkia. Kaikki soittokoneet on siis viety ristin juurelle, ja soittaminen on suurta omavanhurskautta. Jostain syystä laulua ei samassa paketissa kannettu Golgatalle. Kuoromusiikki sen sijaan joutui sekin hylättävien joukkoon."

Kuvaus lienee varsin tarkka, ja tämä on perusteena kaikenlaisen musiikin torjumiseen. Seuroissa ollaan lapsesta asti totuttu esilaulajan johtamaan yksiääniseen virren veisuun, joka voi parhaimmillaan olla tosi mahtavaa.

Kuinkahan monta musikaalisesti lahjakasta esikoisperheen lasta on ohjattu pois kaikesta musiikin harrastuksesta ja soittamisesta, Soile Isokoski tosin vanhoillisten puolelta silti lähti laulamaan.

Upeasti kanttori urkuja soittaa Takahikiän Peräkylän yksinäisen vanhuksen hautajaisissa. Hänelle kerrankin urut soivat, nimenomaan hänelle.

Kauniisti norjalaiset Jällivaaran jouluseurojen ruokajonossa Jumalaa ylistivät monin äänin, kunnes se kiellettiin nykyisten vanhinten toimesta.

Syvällisiä hengellisiä lauluja pönttöjonon aikana veisattiin ruksalla, kunnes se kiellettiin nykyisten vanhinten toimesta, ja iloinen puheensorina täyttää rukoushuoneen katumusvirsien ja Jeesusta ylistävien hengellisten laulujen sijasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti