perjantai 19. syyskuuta 2014

Verikuut 2014-15


Verikuu eli täysi kuunpimennys kuvattuna Japanissa Hokkaidon saarella 28. elokuuta 2007
kuva AP/Rikubetsu Astronomy and Terrestrial Science Museum

Ainakin 2013 alkaa ilmestyä eri puolilla USA:ta internet sivuja, joissa toistetaan samoja väitteitä

Viitataan Joel 2:30-31 "aurinko pimenee ja kuu muuttuu vereksi" ja sanotaan, että punainen - verinen - kuu tarkoittaa täydellistä kuunpimennystä.

Sitten kerrotaan, että neljä täydellisestä kuunpimennyksestä tapahtuu 2014-2015 juutalaisten juhlien aikana

05.04.2014  Pääsiäinen
08.10.2014  Lehtimajanjuhla
04.04.2015  Pääsiäinen
28.09.2015  Lehtimajanjuhla, superkuu

On niitä, jotka uskovat että ylöstempaus tapahtuu pian, mistä verikuut ovat ennusmerkkinä
http://redmoonrapture.com/2014-2015.html

Jotain suurta tapahtuu Israelille, koska kuunpimennys on paha enne juutalaisille, auringonpimennys koko maailmalle
http://www.pray4zion.org/TheComingBloodMoons.html

Juutalainen keskustelee aiheesta "en yleensä näihin usko mutta mielenkiintoista"

Rabbi Ari Enkin muistuttaa Talmudista, että jos juutalaiset noudattavat lakia, heidän ei tarvitse pelätä taivaan merkkejä
http://unitedwithisrael.org/the-blood-moon-and-jewish-destiny/


John Kilpatrick
Minusta vaikuttaa, että tuoreen verikuu teeman sylttytehdas on Yhdysvalloissa toimiva pastori John Kilpatrik, jonka varsin ammattitasoisella ja sliipatulla web sivuilla on myynnissä aiheesta CD
"Bible Prophecy and the Coming Blood Moons"
http://www.johnkilpatrick.org/

Saattaa olla, että hänellä on jotain lähteitä, joita ei kuitenkaan ole näkyvillä.

Kilpatrick kertoo, että hänen toimintansa alkoi Bronsvillen herätyksestä 1996 ja Bay Revival herätyksestä, jossa tuhansia ihmisiä on parantunut sairauksistaan..

Hän on tulkinnut muutenkin amerikkalaiseen tapaan ajankohtaisia asioita Raamatun valossa - etenkin republikaaneja kiinnostavaan tyyliin
" Mitä tulevaisuus julistaa ydinvoiman saaneesta Iranista" Jeremia 49
"Venäjä ajattelee pahan ajatuksen" Hesekiel 38 39


Harri Veijonen
Harri Veijonen näyttää kirjoittaneen asiasta Suomessa ensimmäisenä vuonna 2013 ja hän kertoo tietävänsä tarlasti ylöstempauksen ajankohdan eli milloin Jeesus tulee takaisin.

Heinäkuussa 2013 kirjoitetussa jutussa Veijonen arvelee, että "huhtikuun puolivälissä 2016 voisis siis olla ylösotto, ellei se toteudu jo tammikuussa 2014."

Veijonen kertoo tienneensä ajankohdan jo kauan sitten: Seurakunnan ylösoton aika on tiedetty noin 30 vuotta etukäteen tapahtumana "Tuleva Lähi-idän rauhansopimus ja uskovien katoaminen" Ensimmäinen tietäjä on julkisesti Harri Veijonen vuoden 1986 kirjallaan. Samaa täsmentävä esitys ilmestyi 1995 "Jerusalemista sovittaessa Jeesus saapuu pilviin!"


Markus Korhonen
Markus Korhonen on Tampereella toimivan herätys- ja lähetysjärjestö Missiomaailman toiminnanjohtaja. Hänen apunaan ovat ylistyspastorit Rodrigo ja Saara Campos. toimistopäällikkö Pertti Muikku sekä vapaaehtoisia työntekijöitä. Toiminta näyttää keskittyvän Israelissa olevaan Venäjältä muuttaneeseen väestöön ja myös Intiassa tehdään kristillistä työtä.

Korhonen on laatinut verikuusta John Kilpatrickin opetuksen perusteella suomenkielisen artikkelin Missiomaailma lehteen 

Mitä Korhonen odottaa tapahtuvaksi 2014-15?

"Uskomme, että vuodet 2014 ja 2015 ovat kriittistä aikaa Israelille ja koko maailmalle. Meidän pitää valvoa. Jotain merkittävää on tulsosa. Emme väitä, että Jeesuksen takaisintulo on silloin, mutta se on hyvin mahdollista. Emme tiedä, toteutuvatko kaikki asiat, joita tässä artikkelissa on kirjoitettu, mutta on tärkeää, että tarkkailemme Jumalan ilmoitustaulua. "
Markus Korhonen

Suomeksi on aiheesta julkaistu messiaanisen juutalaisen kirjoittama teos
Mark Blitz, Verikuut (Kuva ja Sana 2014)


Astrologia
En kommentoi itse ajatusta verikuusta tai Kilpatrickin julkaisemia ajoituksia ja laskelmia tässä sen enempää kuin viittaamalla Korhosen artikkeliin, jossa tuomitaan ankarasti astrologia ja puolustetaan tähtitiedettä, astronomiaa.

Kuitenkin koko ajatus auringonpimennysten ja kuunpimennysten merkityksestä maailmalle ja erityisesti juutalaisille on astrologiaa sanan täydessä merkityksessä.

Taivaankappaleista ennustaminen on erittäin laaja ja tärkeä aihe, johon viittaan vain kahdella sanalla "Betlehemin tähti"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti