torstai 24. tammikuuta 2013

Avaruuden olentojen pelastuminen?

Aurinkokunnan ulkopuolisia ns. ekso-planeettoja on alkanut löytyä entistä enemmän avaruustutkimuksen menetelmien kehittyessä.

Siellä varmaan on paljon Jumalan kuvaksi luotuja olentoja, ehkä ihmisenkaltaisia ainakin siinä, että ovat luomiskertomuksen mukaan mies- ja naispuolisia
Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.
1 Ms 1:27
toisin kuin enkelit Jeesusksen opetuksen mukaan.
Jeesus vastasi heille: "Te kuljette eksyksissä, ja mistä syystä? Koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. Kun noustaan kuolleista, ei oteta vaimoa eikä mennä vaimoksi. Ylösnousseet ovat kuin enkelit taivaassa.
Markus 12:24-25
Mietimme, tarvitsevatko he pelastusta?

Vai onko Jeesus Kristus vain maapallon mitättömän pölyhiukkasen asukkaiden Lunastaja?

Vai onko Jeesus Kosminen Kristus, jonka kuolema Jerusalemissa Golgatan kummulla sovitti koko maailmankaikkeuden synnit, ja josta saarnataan pelastuksen ilosanomaa myös Andromedan ja Magellanin galaksien asutuilla planeetoilla?

Ihminen 
Saamme pyhästä Raamatusta lähtökohdan kaiken Jumalan luoman elämän näkemiseen Hänen näkökulmastaan, ilmoituksen valossa.

sanaa synti ei esiinny lainkaan ensimmäisessä luomiskertomuksessa, vaan koko luomakunta on Jumalan silmissä hyvin tehty Luoja arvioi omaa työtään tyytyväisenä!
ja Jumala näki, että niin oli hyvä
1 Ms 1:10
toinen luomiskertomus ei myöskään sisällä sanaa "synti", mutta asettaa Jumalan luoman Adamin moraalisen säännön, ensimmäisen lain alaiseksi ja asetti määräyksen rikkomisesta rangaistuksen.
Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään ja varjelemaan sitä. Herra Jumala sanoi ihmiselle: "Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."
1 Ms 2:15-17
Ihania hedelmiä täynnä olevassa Puutarhassa oli yksi ainoa kieltotaulu "älä syö tästä".

Tämä on hurja teksti, joka ei vain kerro ihmisestä ja hänen olemuksestaan - siitähän sitä piti heti syödä! - ja miehen ja naisen suhteesta "nainen antoi..." ja näin Jumalan luoman miehen henkisestä pienuudesta vaan Jumalasta itsestään.

Jumala asetti luomalleen ihmiselle kohtalokkaan koetinkiven, suorastaan ansan, johon viisas käärme sai ihmisen helposti lankeamaan.


Synnin mahdollisuus
Maapallolla elävä ihmiskunta on siis syntinen sen tähden, että Jumala on niin asian tahtonut, että ihmisellä on mahdollisuus rikkoa Hänen pyhä tahtonsa.

Minusta tätä hyvin erikoista ja väkevää Raamatun tekstiä Paratiisista auttaa ymmärtämään pieni vertaus

Rakas isä rakentaa kahdelle pienelle lapselleen leikkihuoneen, jossa on kaikkea mukavaa ja kivaa, keittiönurkka, paloasema, autoja, mehukone, jätskipakastin, terveellistä lasten rakastamaa ruokaa, telkkareita ja mitä vaan lapsi ikinä voi toivoa.

Keskelle tätä huonetta hän asettaa sitten pienen pöydän, valkoisen liinan, ja siihen söpön pienen lasillisen hyvältä näyttävää juomaa. Lasissa on kuitenkin sekoitettuna tappavaa myrkkyä, joka syöksee sitä juovan ikuiseen tulimereen.

Sitten isukki sanoo lapsilleen, iloitkaa ja leikkikää ja puuhatkaa, menen käymään muualla ja kohta tulen takaisin. Muistakaa vain, että tuosta lasista ei saa juoda, tai kuolette.

Sitten isä lähtee huoneesta, sulkee oven ja jää lasin takaa katsomaan, miten pienokaiset häntä tottelevat.


Miksi, oi miksi?
Tämä kertomus yrittää kuvata Paratiisikertomukseen rakennettua mieletöntä jännitettä ja Taivaallisen isän vastuuta ihmisen olemuksesta.

Miksi tuo isä tuommoisen kuoleman lasin sinne leikkihuoneeseen panisi?

Miksi hyvän ja pahantiedon puu Paratiisissa ja kiehtova kielto?

Mielestäni ainoa vastaus on, että Jumala näin koettelee, totteleeko Adam Häntä, onko ihminen kuuliainen Hänen tahdolleen.

Onko kuuliaisuus Jumalalle näin elämän ja kuoleman asia?

Jeesus oppi siitä mitä kärsi yhden asian Heprealaiskirjeen mukaan, kuuliaisuuden!
Ihmiselämänsä päivinä Jeesus ääneen itkien rukoili ja huusi avukseen häntä, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen uhrirukouksensa kuultiin, koska hän taipui Jumalan tahtoon.

Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus.

Kun hän oli saavuttanut täydellisyyden, hänestä tuli iankaikkisen pelastuksen tuoja, kaikkien niiden pelastaja, jotka ovat hänelle kuuliaisia.

Hänestä tuli Jumalan asettama ylipappi, jonka pappeus on Melkisedekin pappeutta.
Hep 5:7-10  
(kirjoitin aiheesta blogissa)


Itse olen sitä mieltä, että Jumalan kuville on koko universumissa, niinkuin jopa taivaan enkeleille, annettu tuo vapaus rikkoa Luojan nimenomaisesti ilmoittama tahto. Muuten ei ole mahdollista rakastaa Jumalaa vapaasta sydämestä.


Entä taivaan avaruudessa?
Näin on siis maapallolla Jumalan ilmoituksen mukaan. Tähän asiaan ainoa Jumalan suoraan siittämä lapsi, Jumalan ainoa Poika, syntyi ihmiskuntaan Kirjoitusten mukaan.
Glória in excélsis Deo et in terra pax homínibus bonae voluntátis.
Lk 2:14

Jumalan ilmoitus ei kerro meille mitään siitä, onko samanlainen järjestely voimassa muualla maailmankaikkeudessa.
Tarkoittaako tämä sitä, että Jumalan kuvaksi luoduille ET olennoille on myös annettu syntiinlankeamuksen synkkä historia, uskon kautta tapahtuva pelastuminen toiseen elämään?

Sitä mietimme!

...
(Teksti on englanniksi Space Theology)

6 kommenttia:

 1. Jumala on Rakkaus. Hän rakastaa ihmistä mustasukkaisesti. Hän lähetti kilpakosijan, saatanan, voidakseen osoittaa ehdotonta rakkauttaan ihmistä kohtaan. Näin uskon.

  Jyrki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon suuntaan minäkin olen oppinut, mutta niinpäin, että Jumala kyllä rakastaa ehdottomasti ihmistä, jonka on luonut.

   Ihmisellä sen sijaan on vapaus olla rakastamatta ja tottelematta Jumalaa, kuten Paratiisikertomus osoittaa.

   Ilman tätä vapautta emme voisi noudattaa lain suurinta käskyä "rakasta Herraa sinun Jumalaasi yli kaiken" - koska ei olisi mitään muuta mahdollisuutta.

   Poista
  2. Vaan täytyy meidän olla varovaisia Jumalasta puhuessamme. Raamatussa on semmoinenkin outo ilmaus "Eesauta minä vihasin, mutta Jaakobia rakastin"

   samoin lienee kyseenalaista, mitä on Jumalan rakkaus Juudas Iskariotia kohtaan, jonka tehtävä oli synkkä, johon saatana meni ja joka lopulta teki itsarin.

   Poista
  3. Moi Mikko. Vihasta Eesauta kohtaan tuli mieleeni seuraavat Raamatun kohdat. Ymmärtääkseni heprealle ei aina löydy kovin tarkkaa suomennosta. "Vihata" voinee tarkoittaa "rakastaa vähemmän".

   Luuk 14:26
   "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

   Matt 10:37
   Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias;

   Poista
  4. Aiheesta vielä. Meillä on - vissiinkin(???) - vapaus valita. Muutenhan olisimme robotteja. Mutta voi meitä ihmispoloisia, kun Jumalan aivoitukset ovat niin korkeita. Mistä tietäisin kumman valitsisin, ennaltamääräämisen vai -tietämisen? Päädynkin toteamaan: "Jumala tietää ja määrää. Hän päättää ja säätää. Siksi Hänen lapsensa ovat turvassa."

   Psa 139:16
   Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.

   Jumala kutsui minua ja antoi voiman tulla lapsekseen. En tiedä miksi Hänen armonsa osui kohdalleni. Mutta enhän tiedä sitäkään miksi synnyin tiettyyn sukuun ja tiettyyn aikaan. Uskon kuuluvani ainutlaatuiseen tempaussukupolveen. Kiitos ja kunnia Jumalalle.

   Joh 1:12
   Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

   Todistan: Room 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

   Jyrki

   Poista
 2. Hei kaikki lukijat. Tärkeä video. Muukalaiset ovat demoneja.

  Aliens Come From Hell

  http://www.youtube.com/watch?v=uF-F67OUEAw

  Jyrki

  VastaaPoista