keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hyvä, Päivi!

Tuore eKotimaa uutisoi SunnuntaiSuomalaisessa julkaistua sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) kannanottoa Euroopan Yhteisön linjaukseen terveydenhuoltohenkilökunnan omantunnon vapaudesta:
Sisäministeri Räsänen
kuva eKotimaa
Räsäsen mukaan Euroopan Neuvoston päätöslauselma 1763 (2010), jossa todetaan, että hoitohenkilökunnalla on oltava oikeus ilman mitään sanktioita tai syrjintää kieltäytyä tekemästä tai avustamasta abortin suorittamisessa, edellyttää lainsäädännön muuttamista Suomessakin.

- Neuvoston jäsenmaiden tulee kehittää säädöksensä niin, että ne turvaavat henkilöstön omantunnonvapauden.

Räsänen vetoaa myös hallitusohjelman kirjaukseen, jonka mukaan raskaudenkeskeytyksiä pyritään vähentämään.
Lue koko kirjoitus eKotimaa 23.1. 2013


Aiheesta uutisoi esimerkiksi Savon Sanomat, jonka mukaan raskaudenkeskeytysten Käypä hoito -työryhmän vetäjä, Kätilöopiston vastaava ylilääkäri Oskari Heikinheimo, pitää nykyistä lakia toimivana.

Perustavan kysymyksen omantunnon vapaudessta ja työn asettamista velvollisuuksista kiteyttää sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan pääsihteeri Päivi Topo:.
Tohtori Päivi Topo
kuva Apropos
Onko yksilöllä oikeus kieltäytyä toimenpiteistä työnantajan ja työkavereiden joustaessa? Vai onko hänellä velvollisuus hoitaa työnsä, jonka on itselleen valinnut? Topo kysyy.



Lue koko kirjoitus Savon Sanomat 23.1. 2013


Toinen Päivi kysyy, toinen ottaa kantaa!

Molempien asia on sangen tärkeä.

Hyvä Päivi!


1 kommentti:

  1. "Onko yksilöllä oikeus kieltäytyä toimenpiteistä työnantajan ja työkavereiden joustaessa? Vai onko hänellä velvollisuus hoitaa työnsä, jonka on itselleen valinnut? "

    Tietysti pitää olla oikeus myös kieltäytyä. Paitsi orjatyössä. Mutta nykyaikana sellaista ei pitäisi enää olla. Ei työntekijöitä kuulu omantunnonvastaisiin tehtäviin velvoittaa. Sellaista tehtiin 100 vuotta sitten, mutta ainakin omassa työyhteisössäni on aito lupa sanoa myös "ei".

    VastaaPoista