torstai 19. huhtikuuta 2012

Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson ja laki poikien ympräileikkauksesta

Jerusalemissa Juutalaisvainojen muistopäivänä 19.4. 2012

Anna-Maija Henriksson 
Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson (Rkp) sanoi Kotimaa24 haastattelussa 12.4.:

"Turvallisissa oloissa kulttuurisista ja uskonnollisista syistä suoritettu ympärileikkaus on hyväksyttävää, Suomessakin."

Vihdoinkin vanhurskauden ääni Suomen oikeusvaltion suunnalta!Kuinka olenkaan kaivannut tällaista rauhallista ja asiallista kannanottoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon suunnalta. (Ehkä en ole huomannut...olen vain nähnyt kirkon edustajia erilaisissa komiteoissa asiaa pohtimassa.)

On aivan käsittämätöntä, että Suomen Lääkäriliitto ei lainkaan anna arvoa kulttuurille eikä uskonnolle, vaan katsoo asiaa vain fyysisen terveyden näkökulmasta. Etenkin kun ympärileikkaus on joidenkin mielestä sangen terveellinen ja kokeitakin on tehty: juutalaiset ovat esinahan leikanneet pojiltaan pois Abrahamista alkaen ja 4000 vuotta harrastaneet ympärileikkausta ja jotenkin vain elämän taistelusta selvinneet.

Seuraava askel juutalaisuuden kannalta aivan olennaisen uskonnollisen toimenpiteen kriminalisoinnin jälkeen olisi paljon isompi askel Suomen kansan vaiheissa: kristillisen lapsikasteen kieltäminen. Eihän nyt jollain uskonnollisella yhteisöllä ja siihen kuuluvilla lapsen vanhemmilla voi olla oikeutta määrätä lastensa uskonnollisesta kannasta. (Konfirmaatiossa asiasta toki kysytään.)

Kuka näin sanoo? Demokraattinen enemmistö? Vai omaa arvomaailmaansa ajava porukka suomalaisia?


Summerhill lives!
Suomen asioista päättävien joukossa on nyt Summerhill-sukupolven kasvatteja, joille Teinikilta oli rakas ja kaikenlainen ohjaava autoritaarinen, lapsen puolesta isoja ratkaisuja tekevä kasvatus katsottiin ihmisoikeuksien loukkaamiseksi.

Profeettana näin kasvatukseen suhtautuvilla on Alexander Sutherland Neill (1883-1973), joka perusti kuuluisan koulunsa Saksassa vuonna 1921. Anarkistinen demokraattinen kasvatus sai paljon vastustusta ja kaksi vuotta myöhemmin se siirrettiin Englantiin Lyme Regis kaupunkiin, jossa rakennus sai nimen Summerhill. Koulu toimii edelleen tänään Summerhill School Leiston, Suffolk.

Members of the community are free to do as they please, so long as their actions do not cause any harm to others, according to Neill's principle "Freedom, not Licence." This extends to the freedom for pupils to choose which lessons, if any, they attend.(wikipedia)

Kasvatuspsykologien ja psykiatrien suosimia teorioita soveltaen, 1960-70 lukujen kukkaiskansan arvoja ihaillen, Summerhill koulua ihmetellen, ympärileikkausta Suomessa tänään vastustava sukupolvi edustaa sen kasvatusfilosofiaa. Kasvavalle lapselle tulee vain tarjota virikkeitä kuin hyvän ravintolan menu, valitkoot siitä, mistä sillä hetkellä tykkäävät ("mä haluun hampurilaisen, limsaa ja jätskiä, mä en tykkää parsakaalista enkä porkkanoista") ja tehkööt mitä lystäävät - kunhan eivät toisia vahingoita, ittellä ei oo niin väliäkään... kokemuksesta viisastuvat..

Freedom, not Licence!

Muuten kasvattimme ovat vain persoonattomia tiiliä harmaan yhteiskunnan kylmässä muurissa, eivät vapaita, luovia, itsenäisiä ihmislapsia ilman isän, äidin, opettajan autkoriteettia tai Jumalan läpitunkevaa katsetta omaantuntoon.


Oikeus kasvattaa?
Todellakin, kuka antaa yhteisölle, yhteiskunnalle, kirkolle, uskontokunnalle, oikeuden opettaa lapsille yhtään mitään saatika sitoa heitä johonkin vanhempien tai yhteiskunnan arvomaailmaan - paitsi täydellisen liberalismin arvomaailmaan- niin vakavin menoin kuin peruuttamaton ympärileikkaus tai vastasyntyneen lapsen kaste?

Liberte! Vapaus kaikille, kasvakoot lapset kuin villit kukat pellossa, omaksuen, mitä säälimättömät eturyhmät heille syöttävät koulussa, kotona, pihalla ja viihteen ja median kautta - valitkoot itse, mistä tykkäävät! Näin heistä tulee (muka) tasapainoisia ja onnellisia, ja toivottavasti eivät heroiinia uteliaina kokeile.

Kunhan ei kukaan taimia suojele ja ravitse terveellisellä ja hyvällä mullalla ja vedellä. Erityisesti on valvottavat, ettei Kristuksen armon aurinko saa mitenkään lastentarhaan paistaa eivätkä Suomessa asuvat juutalaiset saa totella Jumalan heille antamaa ehdotonta käskyä tai muslimiperheet noudattaa sukujensa ikivanhaa traditiota.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala katsoi kirjallisessa kysymyksessään hiljattain, että myös poikien ympärileikkauksen voisi kriminalisoida. Ministeri Henrikssonin vastauksen Saarakkalalle voi lukea täältä

Juutalaisuudelle olennaisen "liiton merkin" kriminalisointi siirtäisi Suomen lainsäädännön välittömästi uuteen kategoriaan maailman kansojen joukossa.

Bravo, Anna-Maija Henriksson!

2 kommenttia:

 1. Jees, on se kumma kun ei kukaan kannata nykyään vapautta silpoa omia lapsia kulttuurin varjolla. Olisihan se hirvittävää jos lasta ei voisi sitoa hänen kulttuuritaustaansa tällaisella peruuttamattomalla toimenpiteellä. Itse ainakin olen niin epävarma kulttuuristani, että olen varma, että lapseni eroaisi samantien juutalaisjuuristaan jos hänen peniksensä näyttäisi erilaiselta kuin iskän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, uskonnollisista syistä tehdyn ympärileikkauksen on nyt kieltänyt ainakin yksi Saksan osavaltiosta ja sairaalat Sveitsissä ja Itävallassa ovat toteuttamassa saman.

   Merkillisesti on näin 4000 vuotta Abrahamin jälkeen todettu, että tässä on joku ongelma.

   Poista