keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Eroakirkosta.fi 10-vuotistilasto

Kirkosta eroaminen

Kirkosta eroaminen on nyt helppoa. Käyttämällä tämän sivuston automaattista palvelua voit erota kirkosta joko täysin sähköisesti tai vaihtoehtoisesti lähettämällä kirjeen postitse.
Palvelun kautta on eronnut 389397 henkilöä. Eilen erosi 315.
eroakirkosta.fi
Eroakirkosta.fi -sivusto julkisti 8. joulukuuta kymmenvuotistilaston, jonka mukaan sivuston antaman palvelun kautta kirkosta on eronnut miltei tuona aikana lähes 400 000 ihmistä. Kirkolle on heidän laskelmiensa mukaan aiheutunut tästä puolen miljardin euron menetykset.

Iloa se on vahingonilokin!

Älkää lyökö laimin seurakuntaanne

On kauheaa joutua elävän Jumalan käsiin.

Muistakaa, millaista oli ennen, silloin kun te juuri olitte päässeet valoon. Te kestitte silloin monet kärsimykset ja kamppailut. Toisia teistä pilkattiin ja piinattiin katselijoiden huviksi, toiset jakoivat toveriensa kovan osan. Te kärsitte yhdessä vankilaan teljettyjen kanssa, te suostuitte iloiten siihen, että omaisuutenne riistettiin, sillä te tiesitte omistavanne parempaa, omaisuuden joka pysyy.

Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, sillä se palkitaan kerran runsaasti. Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut. Onhan sanottu näin:

-- Vähän aikaa vielä, vain vähän aikaa,
niin tulee se, jonka on määrä tulla,
eikä hän viivyttele.
Kun vanhurskas palvelijani uskoo, hän saa elää, mutta jos hän luopuu, en häntä hyväksy.

Me emme ole niitä, jotka luopuvat ja joutuvat tuhoon, vaan niitä, jotka uskovat ja pelastavat sielunsa. Hep 10:31-39

Eroa kirkosta, tule kanssamme helvettiin

Tältä taustalta nousee mottoni siinä tavallisen Matin ja Maijan tapauksessa, jossa luterilaisesta kirkosta ei erota johonkin toiseen Kristuksen valtakunnan haaraan. On vaan sellainen mukava olo, ettei tarvitse kirkollisveroa maksaa, ei lapsia tyhjän tähden kastattaa, kirkollisveroa maksaa, kirkkohäissä pappien edessä nöyristellä, kirkollisveroa maksaa, tyhmiä taikauskoisia hautajaisia järjestää, kirkollisveroa maksaa. Ja niin, että tärkein ei unohtuisi, kun eroaa kirkosta, ei tarvitse maksaa kirkollisveroa.

Kirkon laiskan tai ylivarovaisen opetuksen tähden Matilla ja Maijalla voi olla sellainen luottamus, että kyllä se tuonpuoleisuus jotenkin itsekseen järjestyy, en minä eikä minun perhekuntani enää palvele Jumalaa emmekä tahdo enää Jumalan Sanaa kuulla emmekä totella. Kunhan kiltisti elämme, tarvittaessa pappi löytyy, joka todistaa että melkein kristittyjä olimme tai ehkä hivenen rehellisempiä ja parempia ihmisiä kuin uskovat hörhöt - jotka maksoivat kirkollisveronsa vieläpä yrityksille.

Vaan eivät toki tuonpuoleiset tapahtumat ja olotilat niiden sielunrauhaa häiritse, jotka eivät usko olevansa kuolematon sielu ruumiin majassa vaan pelkkää sattumanvaraista aineen ja energian leikkiä. Syökäämme, juokaamme ja naikaamme, sillä huomenna me kuolemme!

(tuokin motto on osin Raamatusta, lainaus Epikuroksen opetuksesta 1 Kor 15:32. Epikuros veti käytännön johtopäätökset oman opettajansa, Demokritoksen, iloisesta materialistisesta ateismista ja eli niiden mukaan.)


Paimenet ja lauma?
Pietari asettaa Hermagoraksen piispaksi Markuksen seuratessa
Fresko Aquileian basilikan kryptassa. 1100-luvun Ranska
kuva wikimedia 
Miten siis ylipaimen (kr. episcopoi, lat. episcopis) ja paimenet (kr. poimen, lat. pastores) hoitavat laumaansa, joka on hajaantumassa Suomessa?

Paimentamalla heitä Ylipaimenen Sauvalla, Jumalan Sanalla - niin seurakunta toivoo ja rukoilee.


2 kommenttia:

 1. Piispa Sami Repo sanoi jossain lehdissä jos eroaa kirkosta joutuu helvettiin huh huh.. ei kirkon jäsenyys pelasta kyllä on pallo hukassa hänellä.
  Kari Mäkinen
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288632289664.html hänelle on tärkeämpää kuin sanan valvominen kirkoissa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristuksen kirkko, elävän kolmiyhteisen Jumalan seurakunta tarkoittaa maailman kaikkia uudestisyntyneitä kristittyjä (joita toki luterilaisenkin seurakunnan sisällä on), ei siis institutionaalista, varsin maallista kansankirkkoamme, jonka johdossa pönöttää pappeja jotka eivät itse edes usko Raamattuun.

   Poista