sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lapin orvotEsikoislestadiolaisuus sulautuu suomalaisten herätysten jälkiuuniin menettäen erityisluonteensa, jos Lapin vanhimmista luovutaan.

Nyt kun Paha on vallassa Kiirunassa ja Jällivaarassa kuin Lutherin ajan Roomassa, Kristukselle uskolliset totiset kilvoittelijat ja elävän hengellisyyden lahjan ovat saaneet, he ovat Lapin orpoja. Ei ole mahdollista olla kuuliainen samaan aikaan OM ja GP neuvoille ja Jumalan Pojalle.

Koska muutosta inhimillisesti ajatellen ei Lappiin tämän dynastian vallitessa ei tule, Taivasten valtakunnan lasten on tyydyttävä orpona elämiseen.

Lumiukkona neuvoisin lukemaan seuroissa rovastin saarnojen vaihtehtona toisinaan Lutherin kirkkopostilloita sekä Lapin vanhinten luotettavia kirjoituksia ennen Nilivaaraa ja Isaksonilaisuuden nousua, jonka karvaat hedelmät nyt lahkoutuvan esikoisuuden tilassa ovat kasvaneet esiin.

Siis Lapin orpoja, jotka pitävät yllä esikoisuuden ainutlaatuisuutta ja Lapin vanhinten arvostusta, vaikka Jällivaaran rukoushuone myytiinkin tanssilavaksi.


3 kommenttia:

  1. Erehdyt pahasti, jos luulet sen näistä lapinvanhimmista alkaneen. Tiedät varmaan, että Erasmus Rotterdamilaisen neuvo ei riitä kovinkaan pitkälle

    VastaaPoista
  2. Toki orpoja on ollut esikoisissa. Nyt ero on institutioinnissa jota ei ennen ollut

    VastaaPoista
  3. Juttusi ovat mielenkiintoisia ja on hyvä lukea myös hieman laajemmalla näkökulmalla kirjoitettua tekstiä.

    VastaaPoista