maanantai 17. elokuuta 2009

Epäusko

Ja tapahtui, kuin Jesus lopetti nämät vertaukset, läksi hän sieltä.

Ja kuin hän tuli isänsä maalle, opetti hän heitä heidän synagogassansa, niin että he hämmästyivät ja sanoivat: kusta tällä on tämä viisaus ja nämät väkevät työt?

Eikö tämä ole tuo sepän poika? eikö hänen äitinsä kutsuta Mariaksi ja hänen veljensä Jakob ja Joses, ja Simon ja Juudas?

Ja hänen sisarensa, eikö ne kaikki ole meidän tykönämme? Kusta siis tällä on nämät kaikki?

Ja he pahenivat hänessä. Niin sanoi Jesus heille: ei prophetaa kussakaan halvempana pidetä kuin isänsä maalla ja kotonansa.

Ja ei hän siellä monta väkevää työtä tehnyt, heidän epäuskonsa tähden.


Matteus 13:53-58 Biblia 1776


Ja hän läksi sieltä ja meni isänsä maalle, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.

Ja kuin sabbati tuli, rupesi hän synagogassa opettamaan; ja monta, jotka kuulivat, hämmästyivät, sanoen: kusta tällä nämät ovat? ja mikä viisaus hänelle annettu on, että myös senkaltaiset väkevät työt hänen kättensä kautta tapahtuvat?

Eikö tämä ole se seppä, Marian poika, Jakobin ja Joseen ja Juudaan ja Simonin veli? eikö myös hänen sisarensa ole tässä meidän kanssamme? ja he pahenivat hänessä.

Mutta Jesus sanoi heille: ei propheta muualla ole katsottu ylön kuin isänsä maalla ja lankoinsa seassa ja kotonansa.

Ja ei hän voinut siellä yhtään väkevää työtä tehdä, vaan ainoastaan pani kätensä harvain sairasten päälle ja paransi heitä;

Ja ihmetteli heidän epäuskoansa. Ja hän vaelsi ympäri kyliä, opettain ympäristöllä,


Markus 6:1-6 Biblia 1776


Hengen voimaa sitä tarvitaan
Hengen voimaa yhä uudestaan
Jumalan kansa vyöttäydy voimaan, Hengen voimaan pyhän Karitsan.


Viimein, rakkaat veljeni, olkaat väkevät Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.

Pukekaat päällenne kaikki Jumalan sota-aseet, että te perkeleen kavalia päällekarkaamisia voisitte seisoa vastaan.

Sillä ei meillä ole sota verta ja lihaa vastaan, vaan pääruhtinaita ja valtoja vastaan, maailman herroja vastaan, jotka tämän maailman pimeydessä vallitsevat, pahoja henkiä vastaan taivaan alla.

Sentähden ottakaat kaikki Jumalan sota-aseet, että te voisitte pahana päivänä seisoa vastaan ja kaikissa asioissa pysyväiset olisitte.


Ef 6:10-13 Biblia 1776

----
monella meistä on tietokoneessa virusten torjuntaohjelma. olemme tajunneet, että internetissä on monenlaista porukkaa, ja kaikki eivät ole hyväntahtoisia.

turvaamme tuohon suojaohjelmaan ja luotamme, että se pitää ainakin osan vihamielisistä ja haitallisista viruksista tai hyökkäyksistä poissa ja voimme keskittyä varsinaiseen kirjoittamiseen tai työhön suojattuina.

jos heittäydymme aivan rehellisiksi, monet meistä eivät oikein tajua noiden virusten ja iskujen merkitystä tai miten ne tehdään tai miksi joku Fritz tai Max jostain päin maailmaa on kiinnostunut pikku koneistamme.

emme ole virusten yhä monimutkaisemmaksi käyvän maailman asiantuntijoita, sen enempää sikaflunssan kuin tietokoneviruksen ymmärtäjiä.

mutta joka tuon ohjelman teki on alan asiantuntija ja tietää mistä on kyse.hengellisessä elämässämme tiedämme ja aavistamme että kaikenlaista suhinaa ja sähinää on ilmassa ja näemme toinen toisissamme ja tämän maailman ihmisten keskellä melkoista virusten vilinää, hengellisiä hyökkäyksiä ja vilahduksia.

emme ole myöskään niiden asiantuntijoita emmekä oikein tiedä, mitä se tämän ilmavallan haltija ja tämän maailman voimat ja kentät ja perkeleen palavat nuolet ja valheet ovat.

mutta meille on annettu sitä varten hengellinen virusten torjuntaohjelma, joka tietää mistä on kyse ja miten vaarallisia ja tuskallisia nuo henkimaailman virukset ja bakteerit ja suhinat ja sihinät ovat.

näin saamme vaeltaa Jumalan Hengen suojaamina pahan valtakunnassa, hyvyyden voimat ihmeelliset vahvistuvat kun pahan valta kasvaa ja kiitollisina joskus huomaamme, että kas, tuostakin selvittiin.... kuin ihmeen kaupalla.

Raamattu ei turhaan kehoita "pukekaa yllenne sota-asu"

nykyajan kielelle sen voisi ehkä kääntää "asentakaa hengellinen virustentorjunta ohjelma"yhtä ja toista ne viheliäiset viheltävät, eikä niitä ole suinkaan kaikkia kartoitettu ihmisten kielillä.

mutta sellainen perusvirus iskee meissä olevaan perisynnin aiheuttamaan heikkouteen, Akilleen kantapäähän, ja usein ottaa yllättävän voimakkaan otteen meistä.

epäusko

ilmaus Akilleen kantapää tulee kertomuksesta Troijan sodasta. Kreikkalaisten uljas sankari Akilles oli pikkuvauvana kastettu häntä suojelevaan taikaliuokseen. mutta tuo jänne jäi suojaamatta kun jumalat pitivät lasta kantapäästä kiinni.

siihen sitten osuma tuli ja Akilles, mahtava soturi ja Herkuleen surmaaja, sai itse surmansa. Heikko kohta löytyi.epäusko ei oikeastaan ole tuommoista ateistien Jumalan kieltämistä ja järkeilyä että kaikki on vain olemassa ilman mitään jumaluuksia ja yliluonnollisia hahmoja. kaikki vain on.

epäusko, jota Jeesus ihmetteli evankeliumien kohdissa tuossa palstan alussa ja jotka estivät Hänen toimintansa, on luonteeltaan jotenkin paljon vakavampi kuin pelkkä jonkun ihmisen älylliset vaikeudet ja uskon puute.

Autiomaassa kansa sai Siinailla kokea paljon Mooseksen ja Aaronin johdolla ja nähdä Egyptin faaraon sotajoukkojen uppoavan meren aaltoihin.

siitä huolimatta he napisivat ja epäilivät että mahtaako sitä leipää löytyä. ja kun mannaa tuli niin mahtaako sitä vettä löytyä. ja kun vettä tuli niin mahtaako tonne linnoitettuun kaupunkiin päästä jne.

sen sijaan että Jumalan tekojen näkeminen olisi synnyttänyt uskoa, kansan sydän oli epäuskoinen ja niin heprealaiskirje toteaa, että Jumala vannoi ettei tämä porukka kyllä pääse Hänen lepoonsa.

epäuskon tähden, joka ei ollut järjen epäilyä vaan uskovan epäiyä, mahtaako Jumala kyetä, osata, tahtoa, muuttaa kiviä leiväksi?

Jumalan kiusaamista epäuskoisena, että mahtaako Hän auttaa tai välittää.

epäluottamuslause Jumalalle.tämä on meissä niin syvässä että se on ihan lähtemättömissä.

Martti setä sanoo, että epäusko on synneistä suurin.

toistan, kyse ei ole uskon puutteesta "Herra minä uskon, auta epäuskoani" on vastaus siihen.

kyse ei ole järjen epäilyistä "Herra, minä en kykene uskomaan. Anna minulle uskoa" saa kyllä vastauksen.

kyse on Jumalan vaikutusvallan, tehokkuuden, toimintakyvyn, hyvän tahdon ja mahdollisuuksien kieltämisestä ja epäilemisestä

ei Tuomaan epäilystä "ellen näe Hänen haavojaan" vaan "voiko Jumala todella, onko Jumala todella sanonut, pitääkö se paikkansa"

Jeesustakin kiusattiin testaamaan Jumalan Sanaa väärällä tavalla heittäytymällä temppelin harjalta, sanoohan Psalmi ettet sinä jalkaasi kiveen loukkaa. Pitääkö paikkansa? Hyppää...omassa vaelluksessani näen surukseni aika usein tämän tilanteen. on saatu kokea taas suuria, Herra on armossaan tehnyt sitä ja tätä.

sitten on taas joku elämän ongelma edessä, vastoinkäyminen tai ihan vaan huoli, että mites tästä selvitään.

ja naps! sieltä se epäusko astuu taas esiin ja alkaa miettiä, miten tässä ihmisen voimina ja omin neuvoin ja toisten avulla ja valtion turvin pärjätään.

ei toki sinänsä ole paha että käytämme kaikkea sitä mitä meille on annettu elämästä selvitäksemme.

mutta pohjavireenä kun on kalvava epäusko menee rauha.

Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi... ei ole niitä helpoimpia rukouksia.


siis se ottaminen...

ei ole helppo kiitoksen aihe

kertoo siitä että uskoa on annettu ja otettu vastaankin, kun menetysten keskeltä, kyynelet silmissä ehkä, kiitetään Herraa ja huudetaan avuksi hädän päivänä.sen verran on tämä epäusko hankala juttu, että jos ihan vaan omin voimin koetamme uskoa lietsoa sydämiimme - ja toisten sydämiin - niin saattaapi jäädä tuli syttymättä.

uskoa kun ei kukaan ota vaan se annetaan, jos annetaan.

usko ei ole jokamiehen

näin tulemme tähän virusten torjuntaohjelmaan takaisin.

tämä lyhykäinen hengellinen laulun säe sisältää paljon ytyä. virusten ja pahojen ihmisten ja pahojen henkivaltojen maailma on hankala. mutta siellä ei tarvitse sitten kuitenkaan lopulta talloa yksin omien voimien varassa ja omaa epäuskoa surren.

siellä saa sittenkin marssia voittajana Hänen voimassaan. ei omassa.


Sun Henkesi sateen alle.

Sun Henkesi sateen alle, mun sieluni uupunut vie.
:.: Oi kirkasta huokaavalle, ristin siunattu kaita tie. :.:

Ei riitä, jos kerran Sulta, Sun kasteesi siunatun sain.
:.: Mä tarvitsen uutta tulta, uutta armoa matkallain. :.:

Ei uupua kesken matkaa tien kaitaisen kulkijat saa.
:.: On määränä siksi jatkaa, kunnes eessä on toivon maa. :.:

Sun Henkesi sateen alle, mun sieluni uupunut vie.
:.: Oi kirkasta huokaavalle, ristin siunattu, kaita tie. :.:

Kirjoittanut: violaEpäusko, tuttu seuralainen. Helppo on yhtyä näihin Mikon sanoihin: "tämä on meissä niin syvässä että se on ihan lähtemättömissä."


Mutta kiitos Herran, Hän on suurempi!Fil.2:
5. Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
6. joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen,
7. vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
8. hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.
9. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
10. niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
11. ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti