keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ja Jumala loi naisen ...

Valeria Marini
Italialainen kaunotar Valeria Marini (s. 1967 Rooma) haastaa pelkällä olemuksellaan oman aikamme populaareja "tieteellisiä" käsityksiä ihmisen alkuperästä. Evoluutiobiologia etenee niin hurjaa vauhtia ja yhä uudet löydöt ja teoriat ihmislajin alkuvaiheista edellyttäisivät vireää asioiden seuraamista, johon elämän kiireissä häärivillä Matilla ja Maijalla ei tahdo löytyä aikaa.

Luottavaisesti ajatellaan, että "puuttuva linkki" on löydetty ja luonnontiede on ajat sitten osoittanut, että ihminen on kehittynyt apinasta ja on olemassaolon taistelun tulos, kuten Charles Darwin esitti kirjassaan Lajien synty vuonna 1859. Mitä tästä vielä puuttuu, sen tiede varmasti pian tulee täydentämään, eikä tässä täysin luonnollisessa asiassa mitään jumalia tarvita.

Toki nykyään ollaan yhtä mieltä siitä, että simpanssi (pan) on ihmisen (homo) lähin sukulainen noin 94% yhteisellä geeniperinnöllä ja että DNA-kellojen mukaan nämä kaksi lajia erkanivat yhteisessä sukupuussaan noin viisi miljoonaa vuotta sitten.

Ihmisen kehityksen tutkimus on kuitenkin nostanut esiin yhä uusia haastavia kysymyksiä, ja ihmiskunta tietää alkuperästään paljon vähemmän kuin yleisesti luullaan. Myöskin Darwinin Ihmisen alkuperä ja seksuaalinen valinta (1871) heitti kysymyksiä, joihin ei ole vieläkään vastausta löydetty.

Ihminen on kyllä kehittynyt apinansukuisesta edeltäjästä ja alkukotinsa on Afrikassa, kuten nerokas Darwin ehdotti, mutta ei itsekseen sattumanvaraisen mutaation ja luonnonvalinnan tuloksena.


Hiusten halkomista
Herran vuonna 2013 kansainvälisellä kehitysbiologialla ei ole harmainta aavistusta, miten Valeria Marinin pään yksikään kultainen hius on tullut olemaan tai miksi hänenkin hiuksensa aikanaan harmaantuvat.

Herramme Jeesus sanoo sitä vastoin
Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö.
Luuk 12:7-8
Taivaan Isä siis tietää kyllä, miten simpanssin kaltaisesta pään ja koko ruumiin peittävästä yleisestä karvapeitteestä on tultu Valeria Marinin naisellisten pitkien hiusten huntuun. Mutta Isä ei kerro sitä meille pyhässä Raamatussa.

Ihminen saa tätäkin arvoitusta vapaasti tutkia lukien avointa Luonnon Kirjaa, kuten on tehnytkin. Hiusten evoluution tutkimuksesta voi sitten löytyä myös arvokasta apua hiusten hoitoon ja hiusten harmaantumisen ja lähdön estämiseen. Tämä ei ole pikkujuttu: ihmiskunta käyttää The Economist arvion mukaan vuosittain 38 miljardia dollaria hiusten hoitoon ja kampauksiin. Meikkaukseen "vain" 18 miljardia.

Valeria Marinin hiukset ja vartalo ovat fakta. Ne haastavat kadunmiehen yksinkertaistettuja ja surullisen usein prometheusmaisen ylpeiden jumalanvastaisten ajatusten kepeää heittelijää: vertaa Valerian hiuksia ja takamusta simpanssineidon suloihin.

Mikä taideteos tämä italiattaren vartalo, jota antiikin kuvanveistäjätkin olisivat ihailleet! Kaunis.

Toki kehitysopin suunnalta löytyy funktionaalisia selityksiä, "homo lajien naiset kehittävät laajat lantiot tehdäkseen tilaa yhä suuremmaksi kasvavalle kohdussa kasvavan lapsen päälle". Näin nämä lantiot viehättävät miestä, koska kertovat hyvistä synnytyskanavista.

Jos hetkeksi pysähdyt miettimään näitä varsin tuttuja lauseita, ymmärrät millaista täydellistä pseudotieteellistä pelleilyä nuo sanoilla leikittely ovat. Ehkä näin? No jo tokkiinsa!

Vaan niinhän apostoli Paavali entisaikojen roomattarista ja heitä ihailevista miehistä kirjoittikin
Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi
Room 1:21-22
(homo erectus blogissa ihmisen alkuvaiheista hieman enemmän)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti