keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Suomalaistytön raiskaaja Lähi-idästä

Niko Ranta kirjoittaa 2. 12. 2015 Ilta-Sanomissa
IS:n tietojen mukaan turvapaikanhakijoiden epäillään tehneen seksuaalirikoksia huomattavasti enemmän kuin tähän asti on kerrottu.

IS:n tietojen mukaan pelkästään marraskuussa tuli ilmi noin sata seksuaalista ahdistelutapausta, joista epäillään turvapaikanhakijoita. Epäillään, että nuoria tyttöjä on esimerkiksi suudeltu väkisin, ahdisteltu sanallisesti, minkä lisäksi heitä on kähmitty ja kourittu.
IS
Erilainen kulttuuritausta
Lähi-idän asukkaat ovat eläneet Ottomaanien jääkauden alla ne neljäsataa vuotta, joiden kuluessa eurooppalainen sivilisaatio muuttui perusteellisesti renesanssin, reformaation, valistusajan ja kuohuvan 1800-luvun ideologisissa melskeissä. Tämä Istanbulin ankaran kurin ja kaiken läpäisseen korruption tausta koskee kaikkia Turkin sulttaanin hallitsemilla alueilla asuneita kansoja, kieliryhmiä, heimoja, poliittisia ryhmittymiä ja myös uskontokuntia.

Lähi-idässä sekä muslimit että kristiyt elävät yhä jälki-Turkin aikaa, koska Euroopan suurvallat jakoivat ensimmäisen maailmansodan jälkeen ottomaanien imperiumin alueet keskenään "mandaateiksi" Englannin ja Ranskan ottaessa suurimmat lohkot kakusta. Kylmä sota ei auttanut ja näiden kansojen valtiolliset asiat eivät korjautuneet,  9/11 ja Yhdysvaltain reaktio räjäytti systeemin perusteellisesti ja vanhaa Turkin jälkeistä Lähi-itää keinotekoisine rajoineen, "kuningaskuntineen" ja "arabisosialistisine valtioineen" ei enää ole. Vaikutukset ulottuvat Lähi-idästä läpi Pohjois-Afrikan.


Tiukka seksuaalikuri
Sekä muslimiperheet että kristityt perheet pyrkivät varjelemaan tyttäriään erittäin huolellisesti lapsuudesta asti. Syynä on Lähi-idän maiden perustava käsitys siitä, että miehellä on vapaus tehdä mitä lystää, jos nainen antaa siihen aiheen.

Ainoa tapa välttää erittäin suuria vaikeuksia on rajoittaa tyttären liikkumista, seurustelua poikien kanssa, huolehtia siveästä pukeutumisesta ja katsoa, että tomitaan turvallisesti likkuttaessa julkisilla paikoilla esimerkiksi illan hämyssä tai vaarallisina tunnetuissa paikoissa. "Hyvät tyttäret" ovat kuuliaisia vanhemmilleen eivätkä lähde seikkailemaan.  Tiukemmissa yhteisöissä avioliiton solmiminen on sitten ensimmäinen vakava mieheen tutustumisen aika neitsyenä ja ilman mitään kokemusta seurustelusuhteista, niiden hyvistä ja huonoista kuvioista.

Lähi-idän nuorissa miehissä tämä vaikeus kohdata tyttöjä aiheuttaa paljon seksuaalisia paineita ja esiintyy ohimenevää homoseksuaalisuutta, joka avioliiton myötä sitten haihtuu. Ihastuksen kohteita katsotaan kauempaa, koetetaan viestittää kirjelapuin, jotka tytön ystävät hänelle vievät ja romantiikka kukoistaa. Musiikki heijastelee tätä maailmaa ja ilmaisee kaipuuta puolin ja toisin joskus hyvin kauniilla tavalla.

Toki nykyajan länsimainen vaikutus tuntuu tiedotusvälineiden - erittäin suosittujen turkkilaisten saippuaoopperoiden ja amerikkalaisten TV sarjojen jne. - kautta. Kristittyjen parissa tyttöjen liikkumatila vaihtelee alueittain ja suurissa kaupungeissa on toki monenlaista sähinää nuorten miesten ja naisten välillä.

Nainen aina syyllinen raiskatuksi tulemiseensa
Suomaliset nuoret tytöt pukeutuvat siveettömästi paljastaen vartaloaan tiukoin vaattein ja avonaisin asuin, koska suomalaiset nuoret miehet ovat turtuneet jo näkemäänsä. Jotenkin joukosta täytyy erottua. He liikkuvat vapaasti pimeilläkin kujilla ja yksin pelkäämättä, koska Suomessa on ollut vahva femnistinen liike joka on muuttanut miesten asenteita syvästi ja koska Suomessa on varhaisesta keskiajasta vallinnut naisrauha.

Lähi-idästä tuleva nuori mies oppii nopeasti, että suomalainen tyttö herkistyy muutamasta drinkistä - muslimihan ei juo alkoholia - ja voi lähteä varomattomasti mukaan. Hän kohtaa myös suomalaisia tyttöjä, jotka hakeutuvat komeiden tummien nuorten miesten seuraan etsien sekusaalisia seikkailuja. Tässä menossa Lähi-idän perinteinen miehen väkivaltaisuus naista kohtaan, oman vaimon ja lasten kurittaminen nyrkein tai remmein, voi herkästi johtaa raiskaukseen. 

Lähi-idän mies saattaa mielessään ajatella, että tyttöhän tuli tarjolle - häntä eivät veljet ja isä suojanneet, hän liikkui ykisn ja heittäytyi keskustelemaan ja nauramaan selvästi kutsuen sekssin. Naisen vika. Ja todellakin, Lähi-idässä tämä nainen saatetaan surmata, jopa oman perheen toimesta, kun meni raiskattavaksi ja pilasi perheen maineen. Miestä ei syytetä.


Tulevaisuuden pohdintaa
Tumma ja vaalea vetävät puoleensa ja Lähi-idän lukuisista pakolaisista monet jäävät pysyvästi asumaan Suomeen. Tämä merkitsee monien kansainvälisten avioliittojen solmimista, jossa mies on muslimi ja nainen taustaltaan suomalainen ei-muslimi.

Jotkut näistä suhteista ovat onnellisia ja tilanne kehittyy hyvin. Mutta lähtökohdat hyvin vaikeille perhesuhteille ovat olemassa ja monta suomalaista tyttöä varmaan kääntyy islamiin. Näin syntyy suomalais-arabialainen islamilainen väestönosa, jolla on aivan omat erityispiirteensä, tavoitteensa ja toimintapansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti