keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ulkosuomalaiselta - Suomen neito bussissa

Kuvan linja-auto ja henkilöt eivät liity kertomukseen
Valokuva  YLE/Mari Itkonen

Olimme edellisenä päivänä saapuneet Lähi-idästä Helsinkiin ja käyneet pääkaupungissa. Istuimme vaimoni kanssa bussissa matkalla Espooseen, kun huomasin edessäni keskioven takana istuvan Suomen neidon ja poikaystävänsä. Bussin matkustajista muut tuskin heissä mitään erityistä näkivät, mutta itse olin juuri saapnut toisenlaisten kulttuurien piiristä.

Suomen neito
Neito nojasi päätään leppoisasti ikkunapaikalla olevan nuorukaisen olkaan, joka vaikutti ainakin henkiseltä iältään hieman nuoremmalta. Tytöllä oli mahdollisimman lyhyet shortsit - sen lyhyempiä ne eivät fyysisesti voineet olla, ja kauniit pitkät sääret. Vasen jalka oli rennosti bussin keskikäytävän puolella ja oikea oli koukussa nojaten istuinten kaiteeseen - toisin sanoen jalat täysin levällään. Ajattelin, että kuka tahansa nuori nainen voisi noista sääristä saada kaikenlaista aikaan kenkien, sukkien ja liehuvan hameenhelman avulla. Tämä neito ei niitä mihinkään sellaiseen käyttänyt, ja jaloissaan oli arkisesti kuluneet tennistossut.

Rentoa kesäistä asuaan ja olemustaan korosti vaalea paidan tapainen, joka oli molemmilta sivuilta auki näyttäen punaiset rintaliivit. Vaaleat hiuksensa oli leikattu lyhyeksi, enkä kasvojaan nähnyt, näiden nuorten lähtiessä bussista jollain pysäkillä.

Erikoista tässä episodissa oli, että minimaaliseen asuun pukeutunut Suomen neito ei mitenkään pyrkinyt tekemään seksikästä tai miehiä kiinnostavaa kohdetta. Lähi-idässä täysin säädytön asu ja istumatapa olivat hänelle ilmeisen luonnollista ja yksinkertaista elämää, ilman mitään yritystä korostaa kauniita naisellisia piirteitä.

Selitys
Ihmettelin tätä näkyä tyttärelleni, joka on pitkään asunut Suomessa. Hän selitti ilmestystä näin

"Nämä ovat varmaan sellaisia 15 tai 16 kesäisiä nuoria, joita ei millään ehdolla päästetä aikuisten ravintoloihin tai yökerhoihin. Heitä näkyy porukassa kesäkaupungin kaduilla tai kotibileissä."

"Tyttö ei suinkaan ollut näin pukeutunut luonnonlapsi, vaan koko asukokoelma punaisine rintsikoineen on tarkasti harkittu. Muistan itsekin tuon ajan nuoruudesta, kun etsin omaa itseäni ja pukeuduin usein kovin korostetusti jollain tavoin jerusalemilaisen koulun antamien sääntöjen puitteissa. Ylimeikkausta ja kaikenlaista ääri-ilmiötä harrastimme, kunnes sitten oma tyyli ja pesoona alkoi muutaman vuoden kuluessa muotoutua."

Ajattelin, että tyttäreni taisi oikein selittää aamupäivän bussissa reissanneen Suomen neidon arkista ja kovin kevyttä kesäasua. Lähi-idässä tämän välittömästi upeana kaunottarena pidetyn blondin esiintyminen tuolla tavoin säädyttömästi koettaisiin epäsiveänä, ja muslimien parissa kutsuna raiskaukseen tai kunniamurhaan ... tai molempiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti