torstai 14. marraskuuta 2013

Tieteen teologia

Platon (428-348 eKr)
Tieteenfilosofi
jolla on valtava vaikutus myös teologiaan
kuva wikimedia
Tieteen teologia!

Toisin kuin tieteenfilosofia, termi ei ole tietääkseni yleisessä käytössä - itse hoksasin sen vasta toissapäivänä kirjoittaessani FT Vesa Palosen "Kosminen hienosäätö" tekstistä blogissani Älykäs suunnittelu.

Se on ihan hyvä termi ja kuvaa nimenomaan sitä, mihin pyrin toisaalta kirjoittaessani tieteellisistä aiheista ja toisaalta arvostellessani Älykkään suunnittelun ja kreationismin linjoja.

Kirjoitan aiheesta enemmän Space Theology blogissani.


4 kommenttia:

 1. En halua olla pedantti mutta Platon eli 428-348 siis 80 vuotiaaksi eikä 100 vuotiaaksi. Toisaalta jos ajatellaan hänen vaikutustaan länsimaiseen ajatteluun niin hän elää vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkkoja ollaan, ei tiedetä, milloin Platon on syntynyt. Kaikki vuodet 420 luvulta ennen Kristusta ovat hyviä arvauksia, sillä eri lähteet antavat ristiriitaisia viitteitä syntymävuodesta. Kuolinvuosikaan ei ole tarkkaan tiedossa. Mutta Platonin elinaika on oletettavasti ollut tosiaan lähempänä 80 vuotta kuin 100 vuotta.

   Poista
  2. Olette molemmat oikeassa ja korjasin vihreellisen kuolinvuoden.

   Olisi mukava kuulla ajatuksianne myös itse aiheesta!

   Poista
  3. Niin, mikä se aihe olikaan? Blogiteksti oli kovin lyhyt. Siinä todettiin vain, että termiä tieteen teologia ei ole paljoa käytetty. Se lienee totta. Mutta vaikea kommentoida enempää aihetta, jota ei kovin hyvin tunne.

   Poista