keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kankaanpään seurakunta, Pirkko Jalovaara ja Iltalehti

Kirkkoherra Keijo Raine...
ei kun näyttelijä Tom Hanks
Angels & Demons elokuvajuliste

Miten maan suurin iltapäivälehti uutisoi hengellistä iltaa Kankanpään seurakunnassa tehdäkseen siitä suurta yleisöä kiinnostavan?

Minä utra laittaisin otsikon, srk ilmoituksen kaltaisen, joka ei ehkä toimisi isommassakaan R-kioskin eteen asetetussa lööpissä
Sanan ja rukouksen ilta Kankaanpään kirkossa, vierailijana Pirkko Jalovaara

Mutta alan ammattilaiset osaavat tehdä asiasta kiinnostavan, lähes kirkollisen skandaalin (ja mikä sitä kiinnostavampaa!)

Kohusaarnaajan esiintymiskutsu kismittää Kankaanpäässä

Keskiviikko 20.11.2013 klo 06.14
UKankaanpään seurakunnan kirkkoherra kutsui maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran vierailulle. Osa seurakuntalaisista närkästyi kutsusta.
Iltalehti


Tekstin on laatinut toimittaja Aino Kangaspuro.

Eräs närkästynyt on kirkkoherran vallankäyttöön ilmeisen työlääntynyt suunnitteluryhmän puheenjohtaja Ulla Suontausta.
Suunnitteluryhmän puheenjohtajan Ulla Suontaustan mukaan kirkkoherran suunnasta ei ollut liikkunut tieto Jalovaaran kutsumisesta seurakuntaan toivotulla tavalla.

- Kirkkoneuvoston ja kirkkoherran on yhdessä päätettävä kirkon käytöstä, Suontausta vaatii.
Iltalehti
Herää kysymys, onko koko juttu tullut lehdistön tietoon juuri Suontaustan alotteesta? Sitähän ei uutisen perusteella voi tietää. Iltalehdellä on kautta maan toimiva tehokas uutisten metsästyksen verkosto, ja tuhansia ellei kymmeniätuhansia aiheita seulotaan päivittäin - Pirkko Jalovaaran nimi on voinut sinänsä herättää julkisen sanan kiinnostuksen.

Mutta jos kankaanpääläiset ovat lehdistön asiasta hälyttäneet, kyseessä on varsin mielenkiintoinen seurakunnan sisäisen valtataistelun menetelmä, jossa apuna painostuksessa käytetään maanlaajaa mustamaalauksen leikkiin aina valmista mediaa!

Toimittaja Kangaspuro muistuttaa lukijoiden mieleen Kallion kirkon tapahtumia, kertoo taas kaikille kateellisille (ja heitä riittää Suomessa) Jalovaaran kannatusyhdistys Rukousystävät ry:n saamasta täysin laillisesta vapaaehtoisesta taloudellisesta tuesta ja myös mainitsee tekstissä alamaailman demonit. Niistähän koko maailma jatkuvasti puhuu, ajanvieteteollisuus nettoaa miljardeja, eikä niistä saisi kuitenkaan kirkossa puhua.

Altavastaajana on Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma.

Kangaspuron ammattilaisuuden ansioksi on sanottava, että hän haastatteli kirkkoherraa ja ilmeisen huolellisesti kertoo, mitä miehellä oli asiasta sanottavaa.

Näin tämän paljon nähneen pastorin harkitut sanat ovat tapetilla koko kansan luettavissa - ja näkyvät aina tänne kaukomaille asti maailman ääriin!
- Minä olen vain lehtitietojen ja tv-keskustelun varassa, joten on hirveän vaikea arvioida, mitä Jalovaara on siellä todella sanonut. Mutta, olen hänen kanssaan yhtä mieltä siitä, että pahan voimat ovat todellisia ja myös meistä ihmisistä löytyy syntimme, Rainerma arvioi.

- Pahan todellisuus, se on totta. Mutta kristittyinä, Kristukseen uskovina, emme ole näiden voimien vallassa, hän jatkaa.
Keijo Rainerma Iltalehti
Veikeä tapaus tämä Sanan ja rukouksen ilta kerrassaan! Herramme tiet ovat ihmeelliset eikä ihminen niitä käsitä, ei alkua eikä loppua (ks. Job 14:5).

Toivotan Jumalan runsasta siunausta kaikille tässä blogissa mainituille henkilöille

2 kommenttia:

 1. Kangaspuro taidetaan tuntea Suomessa "törrötissitoimittajana", johtuen siitä että hän aikoinaan teki tutkivaa journalismia siitä, miten miehiä saa vaivaannutettua:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/200802087214812_uu.shtml

  Suontausta taitaa olla Vihreän liiton poliitikkoja ja viestintäalalta (äidinkielen opettaja). Mediasuhteita hänellä siis lienee. Kangaspurokin taitaa juttujensa perusteella edustaa poliittisesti vihreää suuntausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täydennät Kangaspuron ja Suontaustan henkilökuvia - en itse tunne kumpaakaan ihmistä, mutta jotain mielenkiintoista tässä yhteydessä on tapahtunut!

   Poista