sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Rukoushuoneiden ilmoitustauluille 13.11. 2015

Lahden rukoushuone. Tapparakatu 20 Lahti
Kuva Wikimedia
Paikallistoimikuntien puheenjohtajille on lähetetty 13.11.2015 esikoislestadiolaiset ry:n hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitiedote saatteella:

Tervehdys,

Esikoislestadiolaiset ry:n hallitus on tänään pitämässään kokouksessa päättänyt lähettää yhdistyksen paikallisosastoille tiedotteen rukoushuoneillamme pidettävien ehtoollisten toteuttamisen käytännölliseksi ohjeistamiseksi. Tiedotteen voi lukea seurojen yhteydessä ja paikallisosaston kokouksessa, mutta hallitus pyytää, että se joka tapauksessa kiinnitetään rukoushuoneen ilmoitustaululle. hallituksen puolesta Juhani Rautiainen


Esikoislestadiolaiset ry:n hallituksen tiedote paikallisosastoille
Käytännön ohjeistus ehtoollisen toimittamisesta omilla rukoushuoneilla

Kesän 2014 lapinlähetyksen yhteydessä asetettu sakramenttityöryhmä on saanut työnsä valmiiksi kuluneen syksyn aikana. Tämän jälkeen useilla paikkakunnilla on ryhdytty valmistelemaan ehtoollisen toimittamista omilla rukoushuoneilla. Monelta paikkakunnalta on lähestytty yhdistyksen hallitusta avun saamiseksi käytännön järjestelyjen toteuttamiseen. Siksi hallitus on nähnyt tarpeelliseksi ryhtyä valmistelemaan ohjeistusta asiaan liittyvissä käytännön kysymyksissä sekä muutoinkin tukemaan paikallisosastoja toiminnan käynnistämisessä. On myös eduksi, jos valmisteluissa ja käytännön toteutuksessa voidaan toimia mahdollisimman yhdenmukaisesti, vaikka eri paikkakunnilla ajallisesti edettäisiinkin eri tahdissa.

Hallitus on tehnyt taustaselvityksiä ehtoollistilaisuudessa käytettävien polvistumiskaiteiden suunnittelun ja valmistuksen osalta. Samoin on selvitetty ehtoollisastioiden ja ehtoollisaineiden hankintakanavia ja -hintoja. Näissä asioissa lisätietoja antaa hallituksen jäsen Pekka Niemi, puh. xxxx.

Hallitus on päättänyt ryhtyä valmistelemaan ehtoollistilaisuuksien läpiviennin ohjeistusta ja eri tehtävissä palvelevien henkilöiden keskitettyä opastusta. Ehtoollistilaisuudethan edellyttävät myös monenlaisten käytännön kysymysten ennakkoon pohtimista ja valmistautumista. Näiltäkin osin on tarpeen muistaa tilaisuuden arvokkuus ja toimia sen mukaisesti.

Helsingissä 13.11.2015 Hallitus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti