perjantai 3. heinäkuuta 2009

Ohjeita Jumalan pelkoon ja rakastamiseen

"Rakkaus" on suuri ja ihmeellinen sana ja käytännössä sillä ymmärretään hyvin monia asioita.

Mitä merkitsee, että pelkäämme ja rakastamme Jumalaa.

Molemmat sanat ovat tunteisiin viittaavia, tuntemuksia, jotka saavat meidät toimimaan tavalla tai toisella.

Eiköhän aika monen nykyajan kristityn sydämessä ole ajatus, että rakastan Jumalaa eli minulla on häntä kohtaan hyviä, luottavaisia, uskovia ja rakastavia tunteita.

Jumala on näkymätön ja salattu, joten emme voi osoittaa Hänelle rakkautta ja tuntea Jumalaa kohtaan aivan samanlaisia tunteita kuin puolisoa, lapsia, veljiä ja sisaria, lähimmäisiä ja vanhempiamme tai hengellisiä opettajiamme kohtaan - rakkautta, hellyyttä, hyvää tahtoa.

Laitan tähän sen tähden käytännön ohjeita, miten me saamme pelätä ja rakastaa Jumalaa.Meidän tulee yli kaiken pelätä ja rakastaa Jumalaa ja turvautua häneen.

emme hänen nimessään toivota pahaa, vanno, noidu, valehtele emmekä petä, vaan huudamme hänen nimeään avuksi kaikessa hädässämme, rukoilemme, ylistämme ja kiitämme sitä.

emme väheksy Jumalan sanaa ja sen saarnaa, vaan pidämme sen pyhänä, kuuntelemme ja opimme sitä mielellämme.

emme väheksy emmekä vihastuta vanhempiamme emmekä esimiehiämme, vaan kunnioitamme, palvelemme, tottelemme, rakastamme ja arvostamme heitä.

emme aiheuta lähimmäisellemme mitään vahinkoa tai kärsimystä, vaan autamme ja tuemme häntä kaikissa elämän tarpeissa.

pidämme sanamme ja tekomme puhtaina ja kurinalaisina, sekä rakastamme ja kunnioitamme kukin aviopuolisoamme.

emme anasta lähimmäisemme rahaa tai omaisuutta emmekä hanki sitä itsellemme petollisella kaupalla, vaan autamme häntä kartuttamaan ja suojelemaan omaisuuttaan ja toimeentuloaan.

emme puhu lähimmäisestämme perättömiä, petä hänen luottamustaan, panettele häntä tai tahraa juoruilla hänen mainettaan, vaan puolustamme häntä, puhumme hänestä hyvää ja tulkitsemme kaiken hänen parhaakseen.

emme petokseen turvautuen tavoittele lähimmäisemme perintöä tai kotia emmekä ota sitä haltuumme lain ja oikeuden varjolla, vaan auliisti autamme häntä säilyttämään sen.

emme houkuttelemalla, pakotta malla tai vieraannuttamalla riistä lähimmäiseltämme hänen vaimoaan, palvelusvakeään tai karjaansa, vaan kehotamme kaikkia pysymään tehtävissään ja täyttämään velvollisuutensa


Sillä näin sanoo meidän Herramme ja Jumalamme

"Jos te rakastatte minua, niin pitäkäät minun käskyni"

Joh 14:15 Biblia 1776

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti