sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Darwinismi ja marksilaisuus

DARWINISMI (tai EVOLUTIONISMI) on ideologia, joka syntyi 1800-luvun Englannissa. Sen perustana ovat Charles Darwinin (1809-1882) ja hänen kollegojensa kirjoitukset. Darwinistien mukaan lajien synty luonnonvalinnan kautta on avain, joka selittää elämän synnyn ja kehityksen maapallolla.

MARXISMI (tai KOMMUNISMI) on ideologia, joka syntyi 1800-luvun Englannissa.. Sen perustana ovat Karl Marxin (1818-1883) ja hänen kollegojensa kirjoitukset. Marxilaisten mukaan pääoman yksityinen omistus on avain, joka selittää ihmisyhteisön synnyn ja kehityksen maapallolla.

Molempien ideologioiden edustajat ovat nostaneet ja nostavat tulista arvostelua uskontoa vastaan
Darwinismi vastustaa Jumalaa kaiken Luojana ja elämän antajana.
Marxismi vastustaa Jumalaa Kuninkaana.


Tiede
EVOLUUTIO-BIOLOGIA on tieteen haara, joka tutkii elämän syntyä ja kehitystä maapallolla. (Astrobiologia tutkii elämää muualla maailmankaikkeudessa). Charles Darwin (1809-1882) kuuluu evoluutio-biologian isiin.

SOSIOLOGIA on tieteen haara, joka tutkii ihmisyhteisön syntyä ja kehitystä maapallolla (on myös eläinten yhteisöjä tutkivaa sosiologiaa). Karl Marx (1818-1883) kuuluu sosiologian isiin.

Tieteellisenä tutkimuksena sen enempää evoluutio-biologia kuin sosiologia eivät väitä pystyvänsä määrittelemään, onko Jumala olemassa vai ei.

Tiedemiehet ja -naiset omaavat oman uskonnollisen näkemyksensä - tai sellaisen puuttumisen - mutta pyrkivät tekemään tutkimusta sen perusteella, mitä "on annettu" (positivismi, August Comte) tai "mitä voidaan mielekkäästi sanoa" (looginen-positivismi, Ludwig Wittgenstein).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti