sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Nuoren maan kreationismi ja Jehovan todistajat

Nuoren maan kreationismi ja Jehovan todistajat ovat sisäisesti toisiinsa liittyviä ja syntyneet 1800-luvun lopun Seitsemännen päivän adventismin taustalta.
 Molemmat väittävät omaavansa NUMERO AVAIMEN pyhään Raamattuun ja nostavat sen maailmankatsomuksensa keskukseen rakentaen vääristyneen kuvan todellisuudesta.

Jehovan todistajat katsovat eteenpäin ja laskevat Jeesuksen toisen tulemisen ajankohtaa. He ovat kehittäneet monisäikeisen Uuden maailman todellisuuden, jonka Jeesus on tuova maapallolle.

Nuoren maan kreationistit katsovat taaksepäin ja laskevat maailmankaikkeuden Luomisen päivän Raamatun sukuluetteloista. He rakentavat pseudo-tieteellisen todellisuuden vanhasta maailmasta, joka vallitsi maapallolla Jumalan luotua kaikkeuden 4004 ennen Kristusta.

-----------
Väite nuoren maan kreationismin ja Jehovan todistajien sisäisestä yhteydestä perustuu näitä koskeviin historiallisiin dokumentteihin ja tutkimuksiin niiden juurista Seitsemännen päivän adventismissa. Molemmat ovat perineet sen rationalistisen, korkean moraalisen tason ja Raamatun kunnioittamisen.

NUMERO AVAIN aiheuttaa sen, että molemmat vääristävät Raamatun, luomisen ja ihmiskunnan historian.



2 kommenttia:

  1. Mikä ihmeen numero-avain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 7 päivän adventistien kirkko sai alkunsa New Yorkissa, missä William Miller ennusti Jeesuksen tulevan takaisin kevään 1843 ja 1844 välisenä aikana. Tarkaksi päiväksi saatiin Daniel 8:14-16 perusteella lokakuun 22. 1844.
      Jehovan todistajat ovat perineet adventismista vuosilaskelmat, milloin Uusi maailma alkaa.

      Adventismiin monin tavoin juurtuva amerikkalaiset fundamentalistinen kreationismi pitäytyvy esim. King James Bible mukana olevaan maailmanhistorian aikatauluun, jossa Aatamin ja Eevan luominen tapahtui sukutaulujen laskelmien mukaan 4000 eKr. tarkemmin 4004 eKr.

      Näitä "numero-avaimia" tarkoitan, luvut ovat uskon sisällön kannalta tärkeitä. Nuoren maan geologian edustajille suorastaan elämän ja kuoleman kysymys.

      Poista