keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Jerusalemin Big Ben

The Elizabeth Tower
kuva wikimedia

Lontoon Big Ben näyttää kunnianarvoisesti Greenwich aikaa, johon kaikki maailman kellot suhteutetaan (+2GMT).

Jerusalemin Big Ben näyttää jumalallista maailmanaikaa, johon koko ihmiskunnan kohtalo suhteutetaan (2014 jälkeen Kristuksen).

Evankeliumien lopunaikoja koskevat Jeesuksen sanat Jerusalemista eivät ole jotain pimeässä nurkassa mutistua sivuasiaa, jonka järkevä kristitty sivuuttaa mielellään amerikkalaisen lopunaikojen huuhaan kanssa.

Jerusalemin Big Ben on maailmanpolitiikan arkipäivää, kuten radiossa joskus ohjelmaa kutsuttiin.

Tämä kello on nyt, Herran vuonna 2014 Yhdistyneiden kansakuntien huolena, se on palestiinalaisten sydämen asia, se on islamilaisen maailman kolmanneksi tärkein pyhäkkö, kuten sanotaan.

Jerusalemin Big Ben on tärkeä seuraavissa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ja jatkuva kiistelyn aihe republikaanien ja demokraattien välillä - pitäisikö USA:n suurlähetystö siirtää Suuren Kuninkaan kaupunkiin nykyisestä toimipaikasta Tel Avivssa.

Venäjän kiinnostus Jerusalemin kellotorneja kohtaan näkyy ortodoksikirkkojen kultaamisessa, varojen lähettämisessä, hyvin aktiivisessa turismissa ja tietenkin Suurvallan kotkankatseeseen itäisen Välimeren tapahtumiin.

Jos niin onnettomasti kävisi, että Helsingin Senaatintorin reunalla oleva kaunis tuomiokirkko romahtaisi, se tuskin vilahtaisi maailman uutisissa kuin sivuasiana.

Mitä Jerusalemissa tapahtuu, siitä maailman tiedotusvälineet lähes päivittäin kertovat - koska kyseessä on aikapommi, joka voi laukaista kolmannen maailmansodan.

Että semmoisesta kellosta meidän Herramme puhuu.

Ei mistään isoisän taskunauriista!

Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Sillä suuri hätä on oleva maan päällä ja viha tätä kansaa vastaan; ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.
Luukas 21:23-24

Mutta We Raskaille ia imetteuille nine peiuine. Sille ette swri Waiua pite olema' Maan päle/ ia yxi Wiha teme' Ca'ssan ylitze/ Ja heiden pite langeman Miecan teren edes/ ia he wiedhen Fangina caikinaisen Canssan secan. Ja Jerusalem pite tallattaman Pacanoilda/ sihenasti ette Pacanaiden aica pite teutettemen.
Se Wsi Testamentti 1548

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti