sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Malmivaaran lähetyskirje 24. lokakuuta 2014

Malmivaarassa 24.päivä lokakuuta 2014.

Rakkaat ja uskolliset Suomen suuren kristillisyyden työntekijät, Pekka Liuksiala, Tapio Laukkanen, Pauli Väänänen, Raimo Haimilahti, Seppo Parviainen, Heikki Purtanen, Sakari Siltala, Seppo Karhu, Eino Ruusula, Toivo Kärki, Unto Rantanen, Pauli Nuutinen, Reino Haimilahti, Arvo Konttinen, Veli-Matti Koskimaa, Timo Hämäläinen, llkka Salomaa, Tatu Helvilä ynnä muut yhdessä teidän vaimojenne ja koko Jumalan lapsilauman kanssa, jotka olette yhdistetyt rakkaudessa ja yhdessä mielessä esikoisten seurakunnassa. Jumalan armo ja rauha olkoon teidän kanssanne.

Olemme nyt kokoontuneet tänne Jumalan sanan ympärille meidän henkilökohtaisen uskomme rakennukseksi. Monet uskon ystävät ovat tulleet seuroihin. Heillä on sisäinen tarve saada lapsen uskolla kuunnella Jumalan sanan julistusta meidän omilta hengellisiltä neuvonantajilta ja johdattajilta.

Kohdistamme sydämelliset kiitoksemme teille siitä, että te niin hyvin otitte vastaan meidän lähetysmiehemme teidän maassanne viime kesän aikana. Me kiitämme siitä Jumalan seurakuntaa, joka teidän luonanne kokoontuu. Siitä ylitsevuotavasta rakkaudesta ja huolenpidosta heitä kohtaan.

Kiitos myös siitä kalliista lähetyskirjeestä Joensuusta.

Meidän lähetysmiehemme ovat ilolla kertoneet niistä elävän kristillisyyden tuntomerkeistä teidän keskuudessanne ja erikoisesti nuorten sydämissä. Ajatuksemme käyvät usein heidän luonaan sillä rukouksella, että Jumala meidän taivaallinen Isämme varjelisi kaikkia nuoria taimia hallaöiltä ja talvimyrskyiltä.

Me iloitsemme kaikki siitä, että te teitte päätöksen sakramenttikysymyksessä Ruotsin lapinmaan yhteisen neuvojen mukaan. Me olemme vakuuttuneet siitä, että Jumalan siunaus ja varjelus lepää heidän yllään, jotka uskon kuuliaisuudessa taivuttavat itsensä seurakunnan opetuksen ja neuvon alle. Seurakuntahan on yksittäisen kristityn herra. Teidän ja meidän edesmennyt vanha opettajamme William Eriksson kirjoittaa, että kristillisyys menestyy silloin, kun me pidämme kiinni yhteisistä neuvoista. Teidän päätöksenne mukaan tullaan keskustelua käymään 2014 joulun aikana teidän sakramenttikaavojen ehdotuksista. Ovi ja tie ovat Jumalan sallimuksesta avoinna tänne Ruotsin lapinmaahan, jos teillä on yhteinen tarve keskustella tästä jo ennen joulukokouksia.

Sanomme nyt hyvästi siinä uskossa, että kaikki teidän ja meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen Pyhässä nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Rukoilkaamme edestämme. Seurakunnan kanssa ja puolesta Lars Larsson, Gunnar Persäter, Odd Minde, Bror Erkstam, Ulf Bolsöy, Håkan Gustavsson, Göran Larsson, Hans-Olof Wettainen, Sven-Åke Blombacke, Egil Ekhorn, Fredrik Lantto ynnä muut.

2 kommenttia:

 1. Eräs ahkera ja Lapille aina uskollinen "totuuden apulainen neuvoi" veljeään lähetysmiestä:
  "Hoitakaa se asia niin, että se näyttää suomalaisten omalta päätökseltä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin olen ymmärtänyt, että seurakansan parissa asia nähdään juuri näin ja että SK ja lähetyskirjeen esitystä pidetään monissa piireissä valheellisena. Lapin uskolliset toki pitävät sekä SK että lähetyskirjettä totuudellisena.

   Poista