tiistai 28. lokakuuta 2014

Viekas kutsu

Malmivaaran kirje on kavala juuri hunajamaisessa äänessään.

Sanomahan on selkeä kutsu "Tule meille vaan, meillä leivotaan, saat lämmintä pullaa jos annetaan!"

"Jätä Suomen evankelis-luterilainen kirkko piispoineen, rakennuksineen, srk neuvostoineen, toimintoineen, paikka jossa sinut on vedellä kastettu."

"Tule meille syntymään oikealla tavalla uudesti, tule meidän hallintaamme, meidän valtaamme, meidän rakennuksiimme, joiden rakentamisen ja ylläpidon sinä maksat. kuin Jehovantodistajat valtakunnansaleineen. Me myymme ne sitten tarvittaessa tanssilavoiksi tai mistä vaan raha irotaa"

"Adressi, mikä adressi? 16 tai 1600 ... samantekevää. Ei tämä ole mikään demokratia vaan Taivasten valtakunta, jota me herroina hallitsemme."

"Jätä kaikki, kullanmuruseni, ja tule minun luokseni" sähisee käärme.

Ja lumoutunut lauma lähtee hunajaisen äänen kutsumana isiensä ja äitiensä kirkosta, tervaskannon terveestä kristillisestä opetuksesta - katsos, tuossa on lahonvikaa, miellä on opetus päin peetä mutta ei tuommoista lahonvikaa - Kristuksen maailmanlaajuisesta kirkosta omaan poppooseensa.

Viekas kutsu, kuin enkelin ääni!

2 kommenttia:

 1. Onko analyyttisen tutkijan viestinä, että kirkkovaltuustojen kokouksissa olisi tarjolla parempaa pullaa - ehkä jopa täytekakkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen useita vuosia nyt saanut seurata sekä Lapin vanhinten, lähetysmiesten ja johtavien saarnaajien puheenvuoroja sekä merkittävien esikoislestadiolaisten toisinajattelioiden puheenvuoroja, kirjoituksia ja kohtelua.
   Evankelis-luterilaisen kirkon herätysliikkeenä esikoisuus nostaa esiin lain ja evankeliumin saarnaa omalla hyvin ainutlaatuisella tavallaan ja johtaa uskovia Kristuksen luo saamaan synnit anteeksi. Pyhä Henki toimii siellä, mutta yhteys ev.lut. kirkkoon, sen liturgiaan ja hallintoon ja toimintaan, tuo myös laajuutta ja korrektiivia herätysliikkeen sanoman kapeuteen.
   Leikkautumalla irti siitä Kristus-puun vahvasta haarasta, josta herätys on kasvanut, nämä tuoreet pullat ja täytekakutkin joskus, menetetään ja manna alkaa haista.

   Poista