torstai 4. heinäkuuta 2013

Tieteellinen kreationismi ry

Sain ystävällisen huomautuksen, että www.luominen.fi rinnalla on Suomessa Tieteellinen kreationismi r.y. jonka kotisivu on

http://www.kreationismi.fi/etusivu

Koska sivulla suositellaan Creation Ministries International ja Creation Safaris ja Luominen lehteä, yhdistyksellä saattaa olla sama tausta kuin www.luominen.fi.

Mukava, että antavat suomalaiset puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimet ja osoitteen. Teemu Rönnbergillä on myös oma evoluutiokriittinen sivustonsa.

Tieteellinen kreationismi ry
Kunnaankuja 11B
01370 Vantaa

Puheenjohtaja:
Martti Liikala

Varapuheenjohtaja:
Teemu Rönnberg

2 kommenttia:

 1. Taitaa Teemu olla hiukan päivittänyt sivujaan. Ja aika näyttävä kokonaisuus onkin (+)-siitä. Ja taitaa olla vilkaissut sylttytehtaan ohjetta, mitä argumentteja pitää vältellä ( http://creation.com/qa#bad_arguments ), kaikkea ei tietysti ole kerkinyt vielä perkaamaan, kun noita jo vanhentuneitakin asioita käsitellään. Tietysti on kaikenaikaa riski, että tulee uutta höpöhöpöä enempi mitä pääkallopaikalla keritään kieltämään.
  Vaan jospa ei pohdittaisikaan argumenttien mielekkyyttä, vaan sitä, mikä ajaa ihmismielen tällaisiin tulkintoihin; Onko Chicagon julkilausuma niin pätevä, että se mahdollistaa tällaisen? Onko Chicagon auktoriteetti niin voimakas, että se jotenkin koetaan luotettavaksi kaikkine ristiriitoineen? Onko kyse kapinasta esim. suomalaisia uskontosuuntia kohtaan? Onko asian esittäjille talodellista hyötyä käytöksellään? Onko asian puolestapuhujat kertakaikkiaan niin taitavia, että on helppo mennä mukaan? Kyse ei olekaan tuohon joukkoon joutumisesta, vaan siinä sanomassa olisi jotain sisällöllistä viehätystä? Vai onko kyse vain mielen harhaisuudesta ja denialismista?
  Tiedon puutteesta ei voi olla kyse, koska tällaisten sivustojen ja kokonaisten organisaatioiden ja järjestöjen laatiminen vaatii valtavasti työtä ja asioiden tutkimista.
  Ymmärrän erilaisten näkemysten vievän helposti mukanaan ja se on sinänsä jotakuinkin ymmärrettävää.
  P.S. Hymähdytti pikkuisen tuo ry: nimi

  VastaaPoista
 2. Minusta tässä on kyllä valtava tiedon puute. Suomentajan ei tarvitse itse lainkaan työskennellä edes alan perusopintojen parissa. Kun ei itsellä ole omakohtaista kokemusta tieteenharjoituksesta, pääkallopaikan ohjeet edustavat absoluuttista totuutta, taatusti sopusoinnussa taivvasta laskeutuneen erehtymättömän ja virheettömän tiedon kanssa.

  Tämä on pelottavan laajalle levinnyt ilmiö nykysuomen uskovien parissa, varsinainen muoti ilmiöja niin tuhoisa.

  VastaaPoista