maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kreationisti: Näissä puitteissa!

Seuraamme sivusta Raamatun kirjaimellisesti uskovan Kreationistin ja muutaman Opetuslapsen välistä keskustelua.

"Sanot, että Jumala on luonut maailman. Kerro meille miten!"

Rauhallisesti ja kysymyksestä iloiten Kreationisti avaa kauniin mustakantisen Raamatun ja hellästi avaa sen Ensimmäiseen Mooseksenkirjan ensimmäisen luvun. Käyttäen avointa kirjaa muistin tukena hän sitten kertoo opetuslapsille

"Jumalan Henki on inspiroinut pyhän Raamatun ja siellä ikäänkuin Jumala itse kertoo, kuinka Hän on luonut maailman."

"Kerro meille!"

Ja niin Kreationisti kertoo Jumalan Sanan pohjalta seitsemästä luomispäivästä, toinen toistaan seuraavista päivän ja yön vaihteluista, kuinka Jumala luo sanallaan valon ja viheriöivän luonnon ja kalat ja linnut ja eläimet ja ihmisen omaksi kuvakseen.

Kertomus mahtuu yhdelle A4 sivulle eikä mene kuin noin vartti kun Kreationisti on lyhyesti kertonut opetuslapsille, miten Jumala loi maailman.

On hetken hiljaisuus, ja sitten yksi Opetuslapsista sanoo "Kiitos. Mitä sitten?"

Kreationisti ihmettelee "miten niin, mitä sitten"

"No meille on annettu opiskelua varten työvälineitä, saammeko käyttää niitä tutkien Jumalan luomakuntaa?"

Hymyillen Kreationisti sanoo "totta kai saatte, siksi Jumala on antanut meille järjen, että sitä käytämme!"

"Ihanko vapaasti? Opetuslapset kysyvät

"Näissä puitteissa pysytte totuudessa" Kreationisti vastaa ja näyttää kädessään olevaa Raamattua.

"Kristityn vapaudella! Näissä puitteissa"

2 kommenttia:

 1. Seuraamme sivusta Metodologisen Naturalistin ja muutaman Tutkijakoulutettavan välistä keskustelua.

  "Sanot, että Jumalaa ei tarvita selitykseksi maailman eikä minkään sen osan synnylle. Kerro meille miten nämä sitten on selitettävä!"

  Rauhallisesti ja kysymyksestä iloiten Metodologinen Naturalisti avaa kauniin mustakantisen "Aloittelevan tutkijan raamatun" ja hellästi avaa sen ensimmäisen luvun. Käyttäen avointa kirjaa muistin tukena hän sitten kertoo tutkijakoulutettaville

  "Jumalan toimintaan vetoaminen minkään havainnon mahdollisena selityksenä on 'aukkojen jumala' -virhepäätelmä. Tieteen pelisäännöt edellyttävät, että kaikki on selitettävä ilman maailmankaikkeuden ulkopuolisia asioihinpuuttumisia."

  "Kerro meille!"

  Ja niin Metodologinen Naturalisti kertoo "Aloittelevan tutkijan raamatun" pohjalta tarkoituksettomasti itsestään tapahtuneesta alkuräjähdyksestä, miljardeista mihinkään tähtäämättömistä vuosista, itsessään olemassa olevista luonnonlaeista, kuinka sattuma luo vaikutuksillaan viheriöivän luonnon ja kalat ja linnut ja eläimet ja ihmisen, jonka ilmaantumiseen ei ollut etukäteen mitenkään pyritty.

  Kertomus mahtuu yhdelle A4 sivulle eikä mene kuin noin vartti kun Metodologinen Naturalisti on lyhyesti kertonut tutkijakoulutettaville, miten sattuma ja välttämättömyys saivat aikaan maailman.

  On hetken hiljaisuus, ja sitten yksi Tutkijakoulutettavista sanoo "Kiitos. Mitä sitten?"

  Metodologinen Naturalisti ihmettelee "miten niin, mitä sitten"

  "No meille on annettu opiskelua varten työvälineitä, saammeko käyttää niitä tutkien luonnon suuria ihmeitä?"

  Hymyillen Metodologinen Naturalisti sanoo "totta kai saatte, siksi evoluutio on antanut meille järjen, että sitä käytämme! Tai, khm, siis ei oikeastaan aivan noinkaan, sillä mitään tarkoitustahan ei evoluutiossamme ollut takana - mutta koska mitään tarkoitusta ei siis ole, ei ole mitään moraalinormejakaan, eikä siis sellaistakaan normia, joka kieltäisi kysymäsi menettelyn!"

  "Ihanko vapaasti? Tutkijakoulutettavat kysyvät

  "Näissä puitteissa pysytte tieteen pelisäännöissä ja voitte saada tutkimuksianne vertaisarvioidusti julkaistuiksi, meritoitua ja päästä etenemään tutkijanurallanne" Metodologinen Naturalisti vastaa ja näyttää kädessään olevaa "Aloittelevan tutkijan raamattua".

  "Tutkimuksen vapaudella! Näissä puitteissa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. myönnän, että hyvin käytät tässä kirjoitustani vasta-argumenttisi pohjana.

   Poista