sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suvivirsi ja dosentti Myllykoski

kuva properuskoulu.net


Hieman tuoretta sanontaa täydentäen voimme kuvata Suomen kevään merkkejä, nousee häly kouluissa lauletusta Suvivirrestä ja dosentti Myllykoski kertoo sivistyneistölle, mitä Jerusalemissa todella tapahtui.

Suvivirsi saanee kohta lain suojan.

Päätoimittajan ohella kukaan ei sen sijaan kanna vastuuta siitä, mitä Hesarissa kirjoitetaan. Sana on vapaa, kunhan se ei ole tylsää vanhan totuuden toistamista.

Näin akateemiset voivat tohtorinhattujensa alla alkaa jo kehitellä keväälle 2015 joitain raflaavia ideoita revisionistisen UT historian "tieteellisestä" tulkinnasta. Ehkä silloin on taas MTV 3:n vuioro antaa eksegeettien teräville ajatuksille laajaa julkisuutta!

En edelleenkään ymmärrä, miten mikään evankeliumien kertoma voisi olla historiallisesti luotettavaa, jos kertomus tyhjästä haudasta on täyttä valetta, kuten dosentti Myllykoski edelleen esittää (joukkohauta). Miksi pitäisimme kirjoitusten perusteella sitten totena, että Jeesus ristiinnaulittiin - ehkä hänet kivitettiin jumalanpilkkaajana, kuten Stefanus?


2 kommenttia:

 1. Onko Myllykoski toistanut vielä joukkohautaväitettään? Kirjaansahan hän sen sellaisen väitteen joskus menneellä vuosituhannella kirjasi, mutta ymmärtääkseni Veritas Forumin viime vuonna järjestämässä ylösnousemusdebatissa, johon osallistuivat Alex McLellanin ja Myllykoski, Myllykoski ei julkisesti asettunutkaan enää puolustamaan väitöskirjassaan aikoinaan esittämäänsä joukkohautaväitettä, johon McLennan oli valmistautunut vastaamaan. Tuo debatti on nähtävissä tästä:
  https://www.youtube.com/watch?v=JoEdNMVwFUA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko toistanut, mutta ei ole tehnyt julkisesti parannustakaan. Mielenkiintoinen antamasi tieto keskustelusta.

   Poista