sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Jeesuksen ruumis muuttui haudassa yhtäkkiä

IN A FLASH
This flash occurred when a quarter-inch sphere smashed into powdered dust at a speed of 6.4 kilometers per second. Even though the actual flash lasted less than 50 millionths of a second, the camera recorded the hot debris in the impact crater and the streaking ejecta. This experiment was performed at NASA's Ames Research Center, Moffett Field, Calif.
Image credit: NASA/Ames

Kristus nousi kuolleista
kuolemalla kuoleman voitti
ja haudoissa oleville elämän antoi!


1 Korinttilaiskirjeen 15 luku on pääsiäisen ihmeellistä sanomaa. Ei mitä tahansa sanomaa, vaan apostolin kautta annettua ilmoitusta, julkistettu salaisuus. Minusta on niin veikeä tuo 1 Kor 15:52 alkukielen yhtäkkiä, "atomissa" vaikka se ei olekaan Demokritoksen atomos, jakamaton.

Jeesus on esikoisena ihmiskunnasta käynyt läpi tuon äkillisen muutoksen Puutarhahaudassa ja saanut hengellisen ruumiin, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä. Muut sitten kun se aika koittaa, kaikki ihmiset eivät edes kuole ennen muutosta.

Jyväskylässä on Torinon kääriliinan näyttely koko huhtikuun. Kukaan ei tiedä, miten kuva on siihen syntynyt. Professori Jouko Martikainen on vakuuttunut, että Jeesuksen ruumiin muuttuessa oli jonkinlaista säteilyä, joka "valotti" kankaan kuin filmin konsanaan.________________
Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta.

Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme. Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen.

Mutta kun katoava pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, silloin toteutuu kirjoitusten sana:

-- Kuolema on nielty ja voitto saatu.
Missä on voittosi, kuolema? Missä on pistimesi, kuolema?
Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki.

Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!

Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan.
1 Kor 15:50-58


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti