lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valmis paketti

On ollut ilo pitää vierainamme uskovaa väkeä rapakon takaa. Suurella ilolla ja väsymättä he kiertävät pyhillä paikoilla, karttaen kirkkoja ja etsien alkuperäistä evankeliumin maisemaa ja tapahtumapaikkaa. Kauniisti he puhuvat uskosta Jeesukseen, pelastuksesta ja ovat hengellisesti virkeitä, oman seurakuntansa pastorin hyvässä suojassa.

Mielenkiintoiseksi vieraat tekee myös se, että he edustavat tiukan linjan baptismia, jossa Raamattu on ehdoton ja horjumaton totuuden lähde ja uskon perusta.

Näin olen saanut kohdata pitkästä aikaa lähipiirissä vahvasti Raamattuun uskovia kristittyjä, joille on ilman muuta selvää että maailma on luotu noin 6000 vuotta sitten ja paljon muuta.

Juttelemme kaikenlaista, mutta tästä aiheesta he vaiensivat minut kohteliaasti ja ystävällisesti kehottaen "emme saa epäillä Jumalan Sanaa".

Katsellessani hyväntuulisten ja kiitollisten vierailijoiden ryhmää, näen heidät osana paljon laajempaa kristikuntaa, jossa usko on valmis paketti.

Tämä paketti on saatu seurakunnalta opetuksen ja uskoon tulemisen kautta, se on omaksuttu syvälle sieluun ja henkeen ja se toimii kallioperustana, jonka päälle elämä on rakennettu ja rakennetaan.

Valmiin paketin kristillisyys on turvallista ja samanmielisiä löytyy omasta piiristä paljon, kaikki omistaen ja arvostaen samaa hengellistä perintöä, asioiden tulkintaa ja ymmärrystä, uskon käsitystä.

Kaikenlaiset yritykset ulkopuolelta aukoa tätä pakettia ja kysellä torjutaan päättäväisesti, koetaan helposti sielunvihollisen hyökkäykseksi ja täysin kepeäksi yritykseksi horjuttaa uskon vankkoja raamatullisia ja herätysliikkeen tai oman seurakunnan omaksumia perusteita.

Tilanne meillä on aivan hyvä, iloitsemme yhteisestä uskosta ja monista asioista Pyhässä maassa.

Osaan pitää suuni kiinni, koska ymmärrän olla sorkkimatta valmista pakettia, hengellisen elämän omaksuttua kokonaisuutta. Se olisi aivan turhaa veden kaatamista ankan selkään.

Valmiin paketin omaavat ovat "tosiuskovia" ja he ovat saavuttaneet mielenrauhan ja myös älyllisesti tyydyttävän tasapainon hengellisessä elämässään, voivat keskittyä käytännön kristillisyyteen ja arjen elämään, työhön, kodin hoitoon, hyväntekeväisyyteen, sairaista huolehtimiseen ja muuhun sellaiseen.

käytäntöä turhan teorian jauhamisen sijasta.

Eräs ominaispiirre valmiin paketin omistaville kristityille on selkeä taju ulkopuolisista.

He eivät usko kuten me, ovat pimeydessä, vailla pelastusta, tai muuten vikapoluilla, rukoilemme puolestaan.

Toiset ovat aggressiivisia ja puheensa jyrkästi tuomitsevia, nämä vieraani ovat rauhallisia ja antavat toisinajattelevien ajatella toisin. Pitävät kiinni siitä, minkä ovat itse saaneet eivätkä siitä horjahda.

Pidä sinä kiinni siitä, minkä olet oppinut. Sinähän olet siitä varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut. Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen.

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä.
2 Tim 3:14-17


Valmiin paketin omistajat ovat tyytyväisiä kristillisyyteensä ja olemiseensa, rauhassa siitä, että perusasiat ovat kunnsosa. Raamattu ei erityisemmin kiinnosta, koska kaikki olennainen jo tiedetään ja seurakunnassa kuullaan riittävästi Sanaa.

Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa!
1 Tim 6:6

2 kommenttia:

  1. Kiitos vihjeestä siitä miten paketti-uskovaisiin tulee suhtautua.Jos he voivat elää uskossaan niin heiltä ei heidän hyvää osaansa oteta pois. Pahemmin ne asiat ovat tällaisen tiedon ja uskon ambivalentin kanssa. Jokainen levon tila on välillä pitkän odotuksen takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelen samaan tapaan! Suuri asia on jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa.

      Poista