perjantai 11. lokakuuta 2013

Nainen: evoluutio ei ole luonut yhtään mitään

Valeria Marini
kuva leonardo mondoreality 
Valeria Marinin hiukset. Mistä moiset, kun emosimpanssin päätä ja ihoa peittää sama tasainen lämmin ja suojaava karvapeite?

Katselen mielelläni television luonto-ohjelmia, etenkin usein uskomattoman upeita National Geographic kameroilla tallennettuja otoksia hyönteisistä, kaloista, linnuista, käärmeistä, liskoista...Korvaani karahti erästä ohjelmaa seuratessani - ei NG - "evolution has created such a biodiversity..." Evoluutio on luonut sellaisen elämän moninaisuuden....

Evoluutio on antanut Valerialle kauniit pitkät hiukset...

Kutsun tällaista näkökulmaa darwinismiksi tai evolutionismiksi, jossa luonnonlakien alaisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan mekanismien katsotaan selittävän elämän kehityksen koko maapallolla. Vertaan sitä marksilaiseen yhteiskuntatieteelliseen näkemykseen, jossa pääoman omistuksen ja työn suhteen katsotaan selittävän ihmisyhteisöjen hierarkian ja historian maapallon kaikissa sivilisaatioissa.

Kuulemani väite ei pidä paikkaansa sen enempää luonnontieteellisen tietämyksen kuin tieteenfilosofian tai uskonnonkaan näkökulmasta, sillä

EVOLUUTIO EI OLE LUONUT YHTÄÄN MITÄÄN

Vertaa kahta väitettä:
  1. Ihminen on kehittynyt apinasta - totta (riippuen hieman terminologiasta...)
  2. Evoluutio selittää, miten ihminen on kehittynyt apinasta - väärin, ei pysty selittämään
Aiemmissa blogiteksteissä olen koettanut osoittaa, ettei evoluutiobiologia ja ihmisen kehityksen historian tutkimus pysty selittämään edes yhtä kaunista hiusta Valeria Marinin päässä. Miksei häntä peitä läheisimmän sukulaisemme simpanssin tapaan yhtenäinen karvapeite kiireestä kantapäähän?

Evolutionismi on itse asiassa peitettyä materialistista ateismia, jossa aineelle ja sen kanssa samaa olemusta (homouusios) olevalle elämälle annetaan jumalallinen viisaus ja kyky vastata ympäristön aiheuttamiin haasteisiin.

Kristittyjen aiheuttama ongelma
Elämän kehityksen tutkimus junnaa eteenpäin tieteen sanelemissa puitteissa ja ehdoin, ja kukin sijoittaa sitä omaan maailmankuvaansa viiteryhmänsä ja henkilökohtaisten näkemystensä antamissa puitteissa.

Kristityt ovat reagoineet - etenkin käytännölliset ja järkevät amerikkalaiset kristityt - Charles Darwinin perustamaan evoluutiobiologiaan ja sen sukulaistieteisiin kahdella tavalla. Molemmat rintamat säteilevät kristittyjen pariin koko maailmassa ja nyt etenkin Internetin aikana ajatukset tulevat helposti tutuiksi myös täällä Pohjantähden alla.

Kreationismi
Tästä on useita eri versioita, ja olemme kaikki kreationisteja, jotka uskomme, että Jumala on luonut maailman, juutalaiset, kristityt ja muslimit.

Fundamentalistiseen Raamatun ymmärtämiseen pohjautuva 6000 vuoden "nuoren maan" kreationismi (Young Earth Creationism) on verrattavissa Jehovan todistajiin, yhtä perusteellisesti he väärentävät sekä Jumalan pyhän sanan että Jumalan luomistyöt.

Tavallisen kreationismin perusajatus on, että luonto itse kertoo Luojan suurista töistä ja luominen on paras selitys sille tarkoituksenmukaisuudelle, viisaudelle ja harmonialle, mitä maailmankaikkeudessa havaitsemme.


Älykäs suunnittelu
Älykäs suunnittelu (Intelligent Design) on kreationismia, josta on riisuttu pois persoonallinen Jumala tai ylipäätään puhe Jumalasta. Tarkoitus on tehdä näin USA:n koululaitoksen hyväksymä vaihtoehto evolutionistien edustamalle sattumanvaraisen kehityksen näkemykselle.

Älykkään perusajatus on, että luonto itse kertoo Luojan suurista töistä ja luominen on paras selitys sille tarkoituksenmukaisuudelle, viisaudelle ja harmonialle, mitä maailmankaikkeudessa havaitsemme. Elämänmuotojen rikkaus (biodiversity) ja elämän ja ekosysteemien keskinäisten riippuvuuksien monimutkaisuus (biocomplexity) ovat parhaiten ymmärrettävissä luonnossa olevan informaation toteutumisena.


Israelin Jumalan allekirjoitus
"Minä uskon Isään Jumalaan, kaikkivaltiaaseen taivaan ja maan Luojaan"

Tämä usko ei perustu luonnosta tehtyihin havaintoihin.

Usko siihen, että Israelin Jumala on luonut maailmankaikkeuden, huolehtii siitä ja on suunnitellut sen tulevaisuudenkin, perustuu yksinomaan Hänen omaan ilmoitukseensa.

Ensimmäinen luomiskertomus 1 Ms 1:1 - 2:4 on Israelin Jumalan allekirjoitus, "Minä olen kaiken tämän tehnyt, ja katso, se on hyvä"

Israelin Jumalan hurjan väitteen - "Minä olen tämän kaiken tehnyt" - uskovat ihmiset eivät löydä luonnosta asioita, jotka kumoaisivat tämän. Mutta luonnon suuruutta ja majesteettisuutta katsellessaan he nöyrtyvät nerokkaan Sir Isaac Newtonin tavoin ja tunnustavat, miten vähän tiedämme tiedon valtameren velloessa edessämme.

Genetiikkaa - ranskalaisia Kanadassa
Ilmoitukseen perustuva usko maailmankaikkeuden Luojaan voi toimia lukkona ja häkkinä, muka turvallisena bunkkerina, johon kristityt ahtautuvat suojautuakseen pahan tieteen jumalattomilta väitteiltä.

Näin ei tarvitse olla, vaan nimenomaan usko Raamatussa itsensä ilmoittavaan Israelin Jumalaan voi vapauttaa myös tutkimaan luomakuntaa kaikilla tieteen siihen suomilla menetelmillä ja uusia etsien ja testaten. Jos usko ei kestä totuutta, se saakin kaatua.

Otan käytännön esimerkin: äskettäin on julkaistu genetiikan alaan kuuluva tutkimus Kanadan ranskalaisesta väestöstä. Suuri enemmistö Kanadan ranskalaisista ovat sinne 1600-luvulla muuttaneiden uudisasukkaiden jälkeläisiä. Näin on syntynyt väestö, jonka juuret ovat Ranskan väestössä, mutta joka on ollut runsaat 300-vuotta melko lailla eristyksissä kantaporukasta. 

Kanadan ja Ranskan asukkaiden geeniperimän vertailu on osoittanut lyhyessä ajassa tapahtuneen yllättävän suurta muuntumista, mutaatioita, Kanadaan muuttaneen väestön parissa. Katso aiheesta Archaeology News Network. Oct 8, 2013

Näin tutkimus etenee geenien ja DNA perustavalla tasolla, ja saattaa olla, että jonain päivänä tutkijat pystyvät tältä suunnalta kertomaan, miten Valeria sai kauniit hiuksensa!

Yksinkertainen kristitty, joka ylistää Jumalaa tänäaamuna vaimonsa kauniista hiuksista ei ole väärässä eikä haihattele - Israelin Jumala on ne tehnyt "ihmeellisesti on minut luotu". Tämä on uskontoa, ei tiedettä.

Materialistinen ateismi on myös maailmankatsomus, uskontoon verrattavissa joidenkin kohdalla, ei tiedettä.


Psalmista 139
Sinä olet luonut minut sisintäni myöten,
äitini kohdussa olet minut punonut.
Minä olen ihme, suuri ihme,
ja kiitän sinua siitä.
Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,
minä tiedän sen.
Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä,
muotoni kuin syvällä maan alla,
mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa.
Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani,
sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu.
Ennen kuin olin elänyt päivääkään,
olivat kaikki päiväni jo luodut.
Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi,
Jumala,
kuinka valtava onkaan niiden määrä!
Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani.
Ps 139:13-18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti