sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Naisprofessori: neitseestäsyntymisopilla on väliä

HOPPAR AV. Prästen och professorn Eva Hamberg
har fått nog av Svenska kyrkan, som hon 

beskriver  som alltmer sekulariserad, politiserad
och intolerant. Pressbild från Lunds universitet. 
kuvateksti FriaTider

Lainaan tähän seurakuntalainen.fi uutisointia 17.10. 2013

Huipputehtävissä toiminut pappi eroaa Ruotsin kirkosta

Ruotsin evankelisluterilaisen kirkon pastori, professori Eva Hamberg, joka on kirkon korkeimman oppineuvoston jäsen, jättää tehtävänsä ja eroaa kirkosta. Samalla hän luopuu pappisvirastaan.

- Minulla on velvollisuus valita. Jos olen mukana Ruotsin kirkossa, olen osaltani vastuussa maallistumisesta, joka on syöpynyt kirkkoon.

Näin Eva Hamberg on selittänyt eroaan medialle. Hän on ollut pappi vuodesta 1982 ja on professorina Lundin yliopistossa tutkinut nimenomaan maallistumista.

- Olen yrittänyt varoittaa siitä, mitä olen nähnyt. Nyt minun täytyy omantuntoni tähden ottaa tämä askel.

Kyseessä ei ole mikään hätäinen päätös. Hamberg kertoo miettineensä asiaa pitkään. Kirkon jäsenenä ja pappina hän kokee, ettei voi enää seistä kirkon kehityksen takana eikä kantaa vastuuta siitä, mihin suuntaan kirkko on kehittymässä.

JEESUS ON POISSA

Viimeinen pisara professori Hambergille oli arkkipiispanvaalin ehdokkaiden haastattelu lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä edeltänyt kampanjointi ja keskustelu.

- Jos Ruotsin kirkon tuleva arkkipiispa ei voi seistä apostolisen uskontunnustuksen takana vaan torjuu sen, silloin maallistuminen on mennyt pitkälle, hän toteaa.

Kysymykseen, mihin asioihin apostolisessa uskontunnustuksessa hän viittaa, Hamberg vastaa, että yksi ehdokas sanoo neitseestäsyntymisen olevan vain kielikuva ja ettei useiden ehdokkaiden mukaan olisi kuoleman jälkeen mitään kahden mahdollisuuden riskiä (taivaan ja helvetin). Hamberg pitää hyvin vakavana, jos kirkko johtaa harhaan tällaisissa kysymyksissä.
UUSI TIE | HELI VOIPIO
Lue koko artikkeli seurakuntalainen.fi 17.10. 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti