keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Gog ja Magog (6) - Neuvostoliitto ja USA profetioissaKommunistisen ja kapitalistisen maailman välillä käydyn kylmän - eikä aina niin kylmän - sodan aikana länsimaiden kristittyjä käytettiin häikäilemättä poliittisen propagandan kohtena ja välineenä. Esimerkiksi CIA oli aktiivisesti mukana Raamatun selittämisessä ja tulkinnassa ja KGB puolestaan kävi torjuntataistelua tieteellisen ateismin lippua heiluttaen.

En väitä tässä, että amerikkalaiset kristityt kirjailijat, kuten Hal Lindsay (The Late Planet Earth 1970), olisivat tietoisesti osallistuneet propagandasotaan Raamatun ja Israelin teemoin. Sen sijaan väitän, että hänen, Pat Robertsonin (The New World Order 1992) ja muiden samansuuntaisten tulkintojen taustalla on ollut vallitseva maailmanpoliittinen tilanne. Sitähän kirjoissa tulkitaan ja tulevaisuutta valotetaan Israelin profeettoihin viitaten.


Stars and Stripes mukaan taisteluun!
Heinäkuun 4. 1776 itsenäistynyttä Yhdysvaltoja ei mainita Raamatussa, jonka kirjoittajat eivät tienneet mitään Amerikan mantereista suuren avltameren takana. Mutta tänään uskovat kristityt voivat  Israelin kautta osallistua Raamatun lopunaikojen kertomuksiin, ja tekevät niin poliittisesti painavalla ja taloudellisesti merkittävällä tavalla.

Tämä moderni sotilaspoliittinen ennustus  on se mikä kiinnostaa: paha Neuvostoliitto (nyt paha Venäjä) kokoaa voimansa USAn tukemaa Israelia vastaan Jisreelin laakson ratkaisutaistelussa ja kärsii siellä yliluonnollisella tavalla totaalisen tappion.

Mitä Harmageddonin sodan jälkeen tulee tapahtumaan ei ole profetioiden tulkitsijoille aivan selvä, koska Hesekielin ja Ilmsestyskirjan tekstit poikkeavat olennaisesti toisistaan monista samankaltaisuuksistaan huolimatta. Ilmestyskirjahan nojaa tässä kohden Hesekielin profetiaan ja laajentaa ja tulkitsee sitä. Lindsaylla, Robertsonilla ja muilla on omia toisistaan poikkevia tulkintojaan.


Sota Lähi-idässä, Syyria?
Saattaa olla, että Lähi-idässä puhkeaa suurvaltojen Venäjän ja USAn välinen sotilaallinen konflikti, vaikkapa kolmas maailmansota. Tosin nämä kaksi eivät ole koskaan sotineet toisiaan vastaan.

Kristittyjen on todella mielenkiintoista yrittää Raamatun tekstien avulla ymmärtää tilanteita, tulkita profetioita ja seurata ajan merkkejä. Tähän Jeesus itse kehottaa, antaen monia ennusmerkkejä tulemisensa lähestymisestä. Mutta Raamatun huolelliseen lukemiseen täytyy sisältyä myös varovaisuus kaikkea ihmisten teksteihin lisäämää poliittista propagandaa, mielikuvituksen tuotetta ja tekstien vääristelyä kohtaan. Sekastotku pyhien kirjoitusten äärellä on huolimattoman lukemisen takia valtava, kuten voimme tänään nähdä.

Gog ja Magog ... niin on kirjoitettu.

Ota siitä sitten selvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti