lauantai 10. lokakuuta 2015

Jumalan kosmiset sanat Israelille

  כֹּ֣ה׀ אָמַ֣ר יְהוָ֗ה נֹתֵ֥ן שֶׁ֙מֶשׁ֙ לְא֣וֹר יוֹמָ֔ם חֻקֹּ֛ת יָרֵ֥חַ וְכוֹכָבִ֖ים לְא֣וֹר לָ֑יְלָה רֹגַ֤ע הַיָּם֙ וַיֶּהֱמ֣וּ גַלָּ֔יו יְהוָ֥ה צְבָא֖וֹת שְׁמֽוֹ׃
 אִם־יָמֻ֜שׁוּ הַחֻקִּ֥ים הָאֵ֛לֶּה מִלְּפָנַ֖י נְאֻם־יְהוָ֑ה גַּם֩ זֶ֨רַע יִשְׂרָאֵ֜ל יִשְׁבְּת֗וּ מִֽהְי֥וֹת גּ֛וֹי לְפָנַ֖י כָּל־הַיָּמִֽים׃  
 כֹּ֣ה׀ אָמַ֣ר יְהוָ֗ה אִם־יִמַּ֤דּוּ שָׁמַ֙יִם֙ מִלְמַ֔עְלָה וְיֵחָקְר֥וּ מֽוֹסְדֵי־אֶ֖רֶץ לְמָ֑טָּה גַּם־אֲנִ֞י אֶמְאַ֨ס בְּכָל־זֶ֧רַע יִשְׂרָאֵ֛ל עַֽל־כָּל־אֲשֶׁ֥ר עָשׂ֖וּ נְאֻם־יְהוָֽה׃ 
Jer 31:35-37 WLC


Näin sanoo Herra,
joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä,
hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat - Herra Sebaot on hänen nimensä:

Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan.
Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra. 
Jer 31:35-37 KR 1933


Valittu kansa ahertaa Jerusalemin uudelleen rakentamisessa ja muinaisten aikojen profeetat vaikuttavat sekä uskoviin että epäuskoisiin, moderniin Israelin valtioon sekä kansainvälisiin sotilasliittoutumiin.
Jumalan kosmiset sanat Jeremian kirjan luvussa 31 ovat rohkaisevia, mutta myös äärimmäisen uhkaavia. Sillä aikamme astronomit ja kosmologit pystyvät mittaamaan taivaat ylhäällä ja geologit tunkeutuvat instrumenteillaan syvälle maan perustuksiin.

Israelin Jumalan lupaukset eivät ole avoin sekki.__________
KR 1992 muuttaa merkityksen ks. Kirjoituksia Raamatusta


2 kommenttia:

 1. Hyvää kannattaa odottaa. Kiitos Mikko Louhivuorelle upeasta tekstistä.
  Voitko kertoa ja selittää meille enemmän?
  Mitä ajattelet. onko Hesekielin kirjassa kerrottu Gogin ja Magogin liikkeelle lähtö jo lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vuosien mittaan pannut merkille, että tämä Jeremian kirjan upea profetia on aika harvoin esillä tässä mielessä. Edellähän profeetan nimeä kantavassa kirjassa on kuuluisa ennustus uudesta liitosta, joka on kaikille tuttu.

   Jatkan kirjoitussarjaa Gogista ja Magogista - Raamatun tekstit vaativat yllättävän paljon työtä ja opiskelua, mutta niistä käsin ja vain niistä käsin amerikkalaisen apokalysmin sekoilut asettuvat totuudelliseen valoon.

   Poista