perjantai 2. lokakuuta 2015

Timo Lahdesta miettii irakilaisia pakolaisia

Timo kirjoittaa:

"Lahdessa pakolaiskeskustelu käy kuumana varsinkin kun Arvauksella sanoen noin 75% Suomeen tulevista pakolaisista on alueilta, joita useimmat EU maat eivät pidä vaarallisina (huom. iso A). Itse olen saanut kuulla joitain tarinoita lähes suoraan pakolaisilta ja täytyy sanoa, että siellä on monia todella ikävistä olosuhteista tulevia ihmisiä, jotkut heistä ovat kirjaimellisesti kävelleet jalkansa hajalle vaeltaessaan viikkoja kohti pohjoista pilalle kuluneilla kengillä ja pieniä lapsia kantaen. Monet tarvitsevat välitöntä sairaalahoitoa.
Aihe puhuttaa paljon, enää ei voi käydä syömässä normaaleissa lounaspaikoissa kuulematta omasta tai naapuripöydästä jupinaa liittyen Suomeen tuleviin pakolaisiin. Joskus puolestakin, mutta aika usein vastaan. Yleensä kuulee kertomuksia siitä, miten "niistä maista" tulevilla ei ole mitään moraalitajua, he tekevät sitä ja tätä, useimmiten naisillemme tai työpaikoillemme."

"Ja tottahan se vaivaa, että juuri ne nuoret ja työkykyiset miehet, joiden pitäisi olla "niissä maissa" perheidensä tukena, tulevatkin tänne hengailemaan ja protestoimaan suomalaista ruokaa vastaan. He tosiaan hengailevat kaduilla, eivätkä kävele ripeästi johonkin suuntaan tärkeältä näyttäen, kuten jokainen kunnon suomalainen tekisi. He vaan ovat ja katselevat taivaan pilviä kuin lapset. Suomessa se oikeus on varattu vain lapsille. No, siellä on farmareita, toimittajia, lääkäreitä, maajoukkuetason urheilijoita ja vaikka mitä, mutta jos ihan pahimmassa hädässä olevia haluttaisi auttaa, niin valtion johdon pitäisi ottaa puhelu Jordaniaan ja lähettää muutama Finnairin Airbus320 noutamaan niitä köyhimpiä, jotka eniten tarvitsevat apua ja suojelua. Niitä joilla oikeasti ei ole mitään."

"Tässä tilanteessa olen onnellinen Suomen viranomaisista. Jossain toisessa tilanteessa (kuten maksaessani ylinopeus sakkoja) olisin heistä pahoillani, mutta nyt olen onnellinen. He todellakin hoitavat tilanteen. Kunpa vaan sekin lakanan alepuodista ostanut nuorukainen olisi luottanut Suomen viranomaisiin. Voisinpa heittää hänelle joskus julkisen kysymyksen: oletko koskaan saanut Kelalta mitään ilman hyvää syytä?
Todella vahvasti uskon, että hänkin vastaisi Kelan olevan lahjomaton viranomaistaho, joka hoitaa velvoitteensa, mutta ei anna kenenkään käyttää itseään hyväksi. Ei edes pakolaisten."

"Kyllä Suomeen sopeutujalla on kovat ajat edessä, paljon kovemmat ajat kuin kukaan suomalainen oikeasti ymmärtää."

Timo Pirinen 2. 10.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti