keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Lääkäri Pekka Reinikainen

"on Pekka Reinikaisen tapaisia opettajia, äitejä isiä, jotka tahtovat vääristellä totuutta ja suorastaan valehdella pikku-Pekalle uskonnon ja Raamatun nimissä."
MikkoL

saan tuosta lauseesta ansaitusti nuhteita.

Lääkäri Pekka Reinikainen (s. 1947) on toiminut mm.10 vuotta sosiaalilautakunnan jäsenenä, 14 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä, kirkolliskokouksen jäsenenä sekä on Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsen..Hän ei varmastikaan siis tahdo kirjoittamallani tavalla "vääristellä totuutta" tai suorastaan "valehdella lapselle".

hän tekee niin tahtomattaan

hyvää tarkoittaen ja haluten puolustaa Raamattua sekä kristillistä uskoa kehitysopin harhoilta.

Samoin tekee Jyväkylän yliopiston arvostettu kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka (KT, VTT), jonka tuore kirja "Usko, tiede ja evoluutio" on täällä nettiruukussa useamminkin mainittu eri kirjoittajien toimesta.

Usko, tieto ja myytit.
Helsinki: Tammi, 2005.

Usko, tiede ja Raamattu. 3. painos 2008. Helsinki: Uusi tie, 2007

Usko, tiede ja evoluutio.
Helsinki: Kustannus Oy Uusi Tie, 2008

Reinikainen on Suomessa laajalti tunnettu ja pidetty luennoitsija, jonka ääni kuuluu yli herätysliikkeiden rajojen.

Unohdettu Genesis: luominen vai evoluutio. Kustannus Oy Uusi Tie, 1991. 2. painos: (1994).

Parantajat: kuinka puoskarointi muuttui vaihtoehtolääketieteeksi. Pekka Reinikainen ja Marja Rantanen. Kuva ja Sana, 1992.

Antakaa minun elää! Aborttilääkärin matka kuolemasta elämään. Pekka Reinikainen ja Nathanson, Bernard. Kuva ja Sana, 1998.

Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu. Kuva ja Sana, 2003.

Nooan päivät: hätähuuto Suomen kansalle. Kuva ja Sana, 2003.

SARS ja viimeiset vitsaukset. Kuva ja Sana, 2003.

Minne menet, Eurooppa? Kuva ja Sana, 2004.

Noituuden paluu lääketieteeseen. Kuva ja Sana, 2005.

Lintuinfluenssa. Kuva ja Sana, 2006.

Reinikaisen julkaisemien kirjojen joukossa on monia lääkärin kirjoituksia elämän puolesta.

arvostan monessa suhteessa hänen näkemyksiään ja tapaa, jolla hän ylistää Jumalan suuria tekoja luonnossa, erityisesti ihmisen kehossa näkyviä ihmeitä jotka ilmentävät Luojamme nerokkuutta.

Amerikkalaisten kreationistien tapaan lääkäri Pekka Reinikainen törmää dinosaurusten arvoitukseen ja on kirjoittanut siitä kirjan.

Radio Dein kirjakauppa kertoo näin:

"Pekka Reinikainen: Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu . 168 s.

Tervetuloa mukaan jännittävälle tutkimusmatkalle muinaiseen dinosaurusten maailmaan.

Dinosaurukset ovat jatkuvasti esillä dokumenttiohjelmissa ja tiedepalstoilla. Nämä muinaiset eläimet kiehtovat kaikkien mielikuvitusta, mutta erityisesti lapset innostuvat niistä. Dinosaurukset ovat kehitysopillisen maailmankuvan kansanomaistamisen kulmakivi. Niiden väitetään hallinneen maapalloa "130 miljoonan" vuoden ajan ja kuolleen sukupuuttoon "65 miljoonaa" vuotta sitten.

Elämän historiaa maapallolla voidaan tarkastella myös luomisen näkökulmasta. Monilla kansoilla on kertomuksia lohikäärmeistä ja suuresta tulvasta. Hyvin säilyneet fossiilit osoittavat, että eläimet ovat tuhoutuneet katastrofissa vain joitakin vuosituhansia sitten. Nämä havainnot edellyttävät aivan uutta tulkintaa elämän historiasta maapallolla.

Kysy tuotteesta lisää: deikauppa@radiodei.fi.

Paino: 250.00 g
Euro24,50 "

sät ja äidit, jotka ottavat tämän oppikirjakseen pikku-Pekan hengellisen kasvun suojaamiseksi ja turvaamiseksi pahan maailman jumalattomalta tieteeltä

vääristelevät Jumalan luomistekoja ja tahtomattaan syöttävät silkkaa valetta lapsilleen.

tohtori Reinikainen päihittää minut milloin tahansa keskustelussa lääketieteestä, kulkutaudeista, ihmisen anatomiasta ja monista asioista enkä tiedä Arkadian mäen tapahtumista murto-osaa siitä mitä hän tietää.

professori Puolimatka on kansainvälisesti tunnettu kasvatustieteen tutkija, jonka oppikirjoja laajalti käytetään. hän päihittää minut monessa asiassa milloin tahansa ja tunnustan häviävän pienen tajuni kasvatuksen syvistä kysymyksistä, ongelmista, teorioista ja ratkaisuista.

en ymmärrä, miksi nämä kaksi erittäin lahjakasta ihmistä lähtevät tällaiselle ristiretkelle Jumalan luomakunnan totuuksia vastaan

tulevat minun alueelleni, joka tutkin näitä työkseni, ja esiintyvät suurina opettajina.

jos sinulla on tiedossa asioita, jotka kumoavat kansainvälisen tieteellisen yhteisön yli sadan vuoden ahkeran ja rankan tutkimustyön - julkaisetko sen tiedemaalimaa mullistavan uutisen Kuvan ja Sanan tai Uuden tien kautta?

Eikö Nature tai Scientific America olisi ensimmäinen, sitten alkaisit odottaa Nobelin palkintoa suuren totuuden löytäjänä.

apostoli Paavali sanoo tessalonikalaisille erityisen vakavat sanat, jotka ovat piirtyneet syvälle sieluuni

"he eksyivät, koska eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen"

mutta korkea-arvoiset tohtori Reinikainen ja professori Puolimatka syöttävät sinulle vaihtoehtoista todellisuutta, Reinikainen sotkien sekaan silkkaa valetta.

he varmasti itse uskovat tuon potaskan todeksi, eiväthän he tarkoituksella valehtele.

Yhdysvaltain varapresidentiksi oli tulossa Sarah Palin, joka uskoo samaa 6k sontaa kuin Reinikainen.

nämä herrat tekevät 12 vuotiaan Jeesuksen pilkan alaiseksi. saattavat Herran asian naurettavaksi ja johtavat harhaan lukemattomia hurskaita suomalaisia.


14 kommenttia:

 1. sehän sanoo järkikin et luomakunnan on luonnu joku

  VastaaPoista
 2. Arvoisa blogisti ei esittänyt ainoatakaan ajatusta oman väitteensä tueksi: miksi mielestäsi Reinikainen ja Puolimatka puhuvat paskaa? Mikä oli koko jutun pointti? Minua ei henkilökohtaisesti säväytä totaalisen perustelemattomat kannanotot, ihmetyttävät kyllä :O

  VastaaPoista
 3. Tämä mielenilmaisuni liittyy Yhdysvalloista käsin levitettävään ns. kreationismiin, jonka sisältämä valheen ja totuuden sotku saattaa koko uskomme naurettavaksi sekä USAssa että Suomessa että muualla.

  Perustimme Veritas foorumin, jossa olen haastanut ihmisiä keskusteluun totuudesta, mutta foorumi ei ole ottanut tuulta.

  Professori Puolimatka ja lääkäri Reinikainen kumpikin kohteliaasti torjuivat haasteeni, jonka heille spostin kautta lähetin, samoin kuin muut joille siellä kirjoitin.

  Foorumilla on myös viittaus valheita Suomessakin kaupittelevaan Creation Ministries organisaatioon.
  http://veritas.foorumi.org/portal.php

  VastaaPoista
 4. Blogisti väitti, ei perustellut, sai palautetta juuri näistä seikoista, joiden perusteella hänellä olisi ollut mahdollisuus lyödä tiskiin korttinsa eli faktat väitteidensä tueksi. Reaktionsa tähän: 'Olen lähettänyt haukkumilleni tahoille spostia eivätkä lähteneet väittelemään kanssani'.

  Haloo?!

  Blogin tarkoitus? Lässytyksenriemu ja panettelunhalu? Tuskin 0-infoilukaan.

  VastaaPoista
 5. Käytän blogi-tekniikan tarjoamaa julkista keskustelumahdollisuutta puolustaakseni pyhää Raamattua ja Jeesuksen omia sillä viisaudella ja taidolla, jota Herra on minulle antanut lahjaksi sulasta armosta.

  Kreationismi on Jehovan todistajiin verrattava harha, joka salakavalasti tunkeutuu Jumalan lapsien maailmaan "tiedon" nimellä kulkevana harhana.

  Arvostan Pekka Reinikaista ihmisenä, hänen antaumuksellista työtään sen puolesta, minkä uskoo todeksi ja iloitsen, että entinen ateisti on löytänyt uskon.

  Olen kauhuissani siitä opetuksesta, jota hän aktiivisesti levittää 2013 Suomen seurakunnissa pahaa-aavistamattomien kristittyjen keskuuteen.

  Tässä blogissa on useampi faktoihin perustuva kirjoitus Pekan teksteistä, katso esimerkiksi kirjastaan "Unohdettu Genesis"
  http://mikkol-miettii.blogspot.co.il/2012/10/ka-tikkanen-ja-kreationismi.html

  Haastoin Reinikaisen tekemään parannusta dinosaurus-kirjastaan kirjoittamalla mosaurus nimisestä eläimestä.
  http://mikkol-miettii.blogspot.co.il/2012/09/laakari-reinikaiselle-neuvo.html

  tämän vakavampaa väittelyyn haastamista en keksi itse. Mutta tappeluun tarvitaan kaksi osapuolta.

  VastaaPoista
 6. Moi Mikko. "Audi alteram jne..."

  Tahdon muistuttaa, että luominen oli nopea, koska Raamattu niin sanoo ja koska kasvit luotiin ennen aurinkoa ja pölyttäjiä.

  http://www.youtube.com/watch?v=bLHB_hNk42g

  Magnetismi kertoo nuoresta maailmasta.

  http://koti.mbnet.fi/jrambon/RV7-2013.html

  Venuksella oli "sähköparta"

  - Venuksesta on muinoin käytetty sellaisia nimiä kuin Pitkähiuksinen tähti ja Partainen tähti. He tulkitsevat tämän niin, että Venuksen 'plasmahäntä' on muinoin ollut näkyvä kuten komeettojen pyrstöt nykyään.

  http://www.netikka.net/mpeltonen/plasmateor.htm

  Jumalan salamat

  http://www.youtube.com/watch?v=5AUA7XS0TvA

  Vedenpaisumus tuotti polttoaineen ja ravinteet.

  http://www.youtube.com/watch?v=BcvnKXxodos

  Täällä käsitellään mm. maan, auringon ja kuun etäisyyksiä.

  - Kuinka lähellä kuu ja aurinko olisivat olleet maata jos maan ikä olisi 15 miljardia vuotta? Vastaus on mielenkiintoinen: Jos maailmankaikkeus olisi niin vanha kuin väitetään, täällä olisi ollut sellaiset vuorovedet, että joka hetki menisi meret tästä yli. Maapallon pyörimisnopeus hidastuu koko ajan. Vuorokausi on ollut n. 10 000 vuotta sitten lähes tuntia lyhyempi. 170 000 vuotta sitten vuorokauden pituus olisi ollut vallalla olevan laskuopin mukaan alle minuutin. Silloin olisi pitänyt päiväntasaajan kohdalla pitää lujasti hatusta kiinni, ettei olisi sinkoutunut avaruuteen.

  http://www.sanansaattaja.com/SIVU66.htm

  Jeesusta odottaen
  Jyrki

  VastaaPoista
 7. "tunnettu lääkäri, kirjailija ja poliitikko, kansanedustajanakin toiminut Pekka Reinikainen (1947) ei tahdo kirjoittamallani tavalla "vääristellä totuutta" tai suorastaan "valehdella lapselle".

  hän tekee niin tahtomattaan

  hyvää tarkoittaen ja haluten puolustaa Raamattua sekä kristillistä uskoa kehitysopin harhoilta.

  Samoin tekee Jyväkylän yliopiston arvostettu kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka (KT, VTT), jonka tuore kirja "Usko, tiede ja evoluutio" on täällä nettiruukussa useamminkin mainittu eri kirjoittajien toimesta."

  "jos sinulla on tiedossa asioita, jotka kumoavat kansainvälisen tieteellisen yhteisön yli sadan vuoden ahkeran ja rankan tutkimustyön - julkaisetko sen tiedemaalimaa mullistavan uutisen Kuvan ja Sanan tai Uuden tien kautta?"

  "mutta korkea-arvoiset tohtori Reinikainen ja professori Puolimatka syöttävät sinulle puhdasta paskaa.

  silkkaa valetta"

  (lainaukset: Mikko Louhivuori)


  Yllä olevan perusteella minulle ei syntyy vaikutelma, että sinulla Mikko Louhivuori ei ole mitään todellisia perusteita Pekka Reinikaisen ja Tapio Puolimatkan väitteitä vastaan, sillä perusteesi ovat vain heidän haukkumistaan ja vetoamista enemmistön mielipiteeseen ja traditioon.

  Enemmistön mielipide ei paina mitään, vain perustellut tutkimustulokset painavat. Ikävä piirre - ottamatta nyt huomioon minkään asian totuutta - evoluutio vs. kreationismi yms. kiistassa on, että siinä ollaan niin voimakkaasti ideologisella ja maailmankatsomuksellisella alueella, että objektiivisia totuuslauseita on vaikea löytää.

  Pekka Reinikaisen ja Tapio Puolimatkan haukkuminen valehtelijaksi, totuuden vääristelijäksi tai paskan puhujaksi (kaikki sinun sanojasi arvon herroista) on jo kunnianloukkaussyytteen alaista puhetta eikä kovin kelpoja väitteitä rakentavaan keskusteluun. Lisäksi, valehteleminen ja totuuden vääristeleminen on tietoista toimintaa, ei epähuomiossa, teitämättömyydessä tai vahingossa tapahtuvaa, joten olisi syytä harkita mitä sanoja keskustelussa käyttää.

  Jos haluat keskustella vakavasti, olisi syytä käyttää perusteluita eikä pelkkiä retorisia mollaamisia. Jos keskusteluun ei ole kompetenssia, olisi syytä jättää mölyt mahaa ja keskittyä asiohin, josta jotain tietää tai vähintään esittää mielipiteensa nöyremmin pelkkinä mielipiteinä, ei ylimielisinä totuusväitteinä pelkkiin auktoriteetteihin vedoten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ojennuksesta, siivosin hieman tekstin kieltä.

   on ollut järkyttävä nähdä, miten syvälle tämä "toinen todellisuus" on tunkeutunut herätyskristillisyyden olemukseen 2000 luvun Suomessa. Moni tuskin osaa edes kuvitella, millaista vahinkoa tämä aiheuttaa Kristuksen kirkolle.

   Poista
  2. Suuri osa kirjoittamistani suomenkielisistä ja englanninkielisistä blogeista käsittelee jatkuvasti kysymyksiä luomisesta, Raamatun alkukertomuksista, kreationismin eri muodoista, Intelligent Design linjasta.

   missään en pysty vetoamaan olemattomaan auktoriteettiini, katseemme on Raamatussa ja Jumalan luomakunnassa.

   Poista
  3. Hello, Mr.Louhivuori ja Pekka Reinikainen
   Nyt on asia sillalailla , että geenit ei määrää meidän elämää eikä meidän sairauksia. Geeni ei voi tehdä proteiinia ilman solukalvolle tulleita viestejä. Viestit muokkaa solun ja geenit ja sillai geenien täytyy tehä proteiini , joka vastaa viestejä. Solukalvo on sama kuten tietokoneen siru ja geenit ovat vain muistikortteja. Solukalvo toimii samanlailla kuten tietokoneen siru, se on todettu kokeissa. Siis geenit ei määrää meidän elämäämme ollenkaan, Kirja: Bruce H Lipton: Ajatuksen biologia, engl.The Biology of Belief---Unleashing the Power of Consciousness Matter&Miracles by Bruce H Lipton. Lipton opetti lääketieteellisissä tiedekunnissa USA ja kait on lääkäri ja solubiologi ja on facebookissakin

   Poista
 8. "kansanedustajanakin toiminut Pekka Reinikainen"
  En lukenut kaikkea ihan tarkasti läpi, että olisiko joku kuitenkin tuota kommentoinut, sillä tuollaiseen tietoon en onnistunut saamaan edes Wikipedian vahvistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi.

   KD kansanedustajan titteli esiintyi jopa Turun Sanomissa 2006
   http://www.ts.fi/teemat/sunnuntai/1074113100/Eutanasiasta+sanottua

   Poistin teksistä tätä toistavan virheellisen tiedon.

   Poista
 9. Milloin enkelimaailma ja muut henkiolennot luotiin?

  Olen hyvin kiitollinen Pekka Reinikaisen rohkeasta ja hyvästä opetuksesta, joka tukeutuu tiukasti Raamattuun.
  Näkymättömän maailman luominen ja sen olemassaolo on askarruttanut minua. Vihollinen oli täällä jo silloin kun Aadam ja Eeva käyskentelivät paratiisissa. Henkivalloilla oli Raamatun mukaan mahdollisuus ottaa ruumiillinen muoto, vaikka olivat henkiolentoja.
  Olen ajatellut asiaa näin; Enkelimaailmassa tapahtunut lankeemus on tapahtunut paljon ennen sitä luomistapahtumaa, josta Raamattu puhuu 1Moos. Tähän langenneeseen joukkoon kuuluvat kaikki Raamatussa mainitut Jumalaa vastaan toimivat henkiolennot (riivaajat, demonit ja korkeammat enkeliolennot).
  Nämä olivat kuitenkin kaikki henkiolentoja, joten niistä ei ole jäänyt mitään fossiileja, eli kaikki mitä löydetään on hyvin nuorta luomistyötä (6:n luomispäivän löytöjä). Mutta nämä Jumalaa vastaan kapinoivat henkivallat ovat olemassa tänäkin päivänä vihollisen käskyvallan toteuttajia (pahimmat kapinnalliset odottavat viimeistä tuomiota kahlehdittuna pimeyden kuiluissa).
  Jotka ovat nähneet näitä pimeyden henkivaltoja - ovat nähneet kaikenlaisia hirveitä otuksia. En usko, että vihollinen on luonut mitään, koska kaikki on saanut syntynsä Jeesuksen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Et varmasti ole yksin ajatuksinesi Pekka Reinikaisen opetuksista!

   Henkimaailman ajoittaminen oman ajanaskumme muottiin ei minusta ole raamatullista. Saamme pikemmin Raamatusta kuvan, että aika on toisenlaista henkien todellisuudessa kuin omassa aika-avaruudessamme.

   Jeesuksen sanat ovat arvoituksellisia, Hän näki Saatanan lankeavan taivaasta esimerkiksi. Näki, mutta milloin?

   Edesmenneistä ihmisistä kuulemme usein sanottavan "siirtyi ajadta iäisyyteen" tms ilmaisemassa oman kelloin ja kalenterein mittavan aikamme rajojen ulkopuolelle.

   Jeesus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti myös panee miettimään, kuina Hän on läsnä omiensa elämässä tässä ja nyt, kautta aikojen!

   Poista