torstai 1. tammikuuta 2009

Jumalan suuruus - - Zhutseng ShandongEnsimmäiset tiedot alkavat tulla julkisuuteen Kiinasta Shandongin provinssin Zhutseng kaupungista.

Tätä kaupunkia kutsutaan "Dinosaurusten kaupungiksi" koska sen lähettyviltä on 1960-luvulta lähtien löydetty paljon näiden huikeiden eläinten luita.

Nyt kiinalaiset tutkijat ovat kertoneet, että kaupungin luona oleva kaivos on tuonut esiin yli 7600 dinosauruksen luuta.

Kylmä ja sateet ovat keskeyttäneet kaivaukset joita jatketaan maaliskuussa.

Kyseessä on kaikkien aikojen suurin yhdestä kohteesta tehty dinosaurusten löytö.

löydät Zhutseng kaupungin ilmakuvan ja kartan esimerkiksi täältä

löydöstä uutisoi BBC

Professori Zhao Xijin jatkaa kaivauksia keväällä ja ilmeisesti paljon lisää on vielä tulossa.

Tässä löydössä on useita suorastaan jännittäviä piirteitä.

Samalta vain noin 300 metrin pituiselta alueelta on löydetty läjässä 3000 luuta.


Näistä on tunnistettu tuo pelottava tyrannosaurus rex, joka on kaikille nykyajan ihmisille tuttu pikkaraisine etujalkoineen ja hurjine hampaineen.

Tyrannosaurus rex on kaikkien aikojen tehokkain tappokone tämän planeetan eläinten joukossa. Parhaimmillaan 13 metriä pitkä, neljä metriä korkea ja seitsemän tonnin painoinen eläin, joka raateli hampaillaan ja ravisteli uhrinsa kuoliaaksi vahvoilla niskalihaksillaan.


Samassa montussa on ankylosaurus.

Tämä vesseli on kuvista tuttu vahvasta suomumaisesta panssaroinnistaan ja pitkän häntänsä päässä olevasta paksusta pallosta, jota se käytti tappanavan nuijana.

Jotkut tutkijat arvelevat että se saattoi olla jopa yhdeksän metriä pitkä, mutta useimmat puhuvat kuudesta metristä ja kuudesta tonnista.

Arviointi on vaikeaa, koska tähän mennessä ei ole löytynyt kokonaista luurankoa. Ehkä Zhutsengista nyt löytyy, saamme kuulla joskus 2009 lopulla tai 2010 kun löydöistä annetaan tarkempia tietoja.Professori kertoo, että löytöjen joukossa on myös hadrosaurus.

Tämä on hauskan näköinen dinosaurus, koska sen päässä on kypärä ja ankan nokka. hadrosaurien laji kuulunee lintujen sukulaisiin kuten edmontosaurukset ja parasaurolofus.

Voit vapaasti olla eri mieltä, en ole pätevä väittelemään edmontosauruksen ja hadrosaurusten sukulaisuudesta.

Lajeja on useita ja Zhutsengista kaivettu eläin on ilmeisesti suurin, mitä on koskaan löydetty.

Erikoista tässä on, että terroristi tyrannosaurus ja hurjaa moukaria heiluttava ankylosaurus, kasveja kiltisti syövä hadrosaurus ja ilmeisesti lukemattomat muut lajit ovat samassa montussa.

Löytö ajoittuu hiilikauden loppuun eli noin 80 miljoonaa vuotta sitten, kun dinosaurusten yli 200 miljoonaa vuotta kestänyt valtakausi päättyy melkein yhtäkkiä.

Vertaa tähän ihmisen viiden miljoonan vuoden historiaa maanpäällä!

Päättyy miksi?

Siinäpä kysymys!

Professori Zhao Xijin toivoo, että Zhutsengin omituinen jättimäinen joukko dinosauruksia samassa haudassa antaisi valoa siihen, mikä nämä tappoi.

Olen kirjoittanut, että yleisen käsityksen mukaan nämä ihmeelliset Jumalan luomukset tuhoutuivat suuren taivaasta tulleen kiven iskuun Jukattanin niemimaan lähelle Meksikon lahteen.Kuiper vyöstä lähti joskus 160 miljoonaa vuotta sitten liikkeelle kivenjärkäle, joka iskeytyi maa planeettaan.tästä syntyi sellainen räjähdys, monien tuhansien ydinpommien vertainen, että ilmakehä täyttyi savusta ja tuhkasta ja aurinko pimeni moneksi vuodeksi.

"ydinsodan talvi" käsite tulee tästä tapahtumasta aikamme politiikkaan pelottavana uhkakuvana.

Kuten sanottu, vuoden parin päästä tietoa alkaa tulla toivottavasti lisää.

Tänään saimme alustavia vinkkejä kaikkien aikojen suurimmasta dinosaurusten löytöpaikasta.

Jos ajattelemme - kuten useimmat ihmiset ajattelevat - että kiven isku oli sattuma, niin sattumaa se sitten mielestämme oli.

Kiven isku teki mahdolliseksi nisäkkäiden leviämisen ja nopeasti ne valtasivatkin maapallon - kunnes viimeisenä ihminen tuli kuvaan.

Jos ajattelemme, että Jumala suunnitteli tuon kiven iskun, Hän laittoi kiven matkaan 80 miljoonaa vuotta ennenkuin se iski maaliinsa.

melkoista pitkän tähtäimen suunnittelua.

etenkin kun muistamme, että ihminen on ollut olemassa vaivaiset viisi miljoonaa vuotta.


Tämä kuva näyttää tosin todistavan Alaskan kuvernööri Sarah Palinin äskeisten USA:n presidentinvaalien aikana heittämän ajatuksen, että dinosaurukset ja ihmiset ovat eläneet samaan aikaan.

no, on Sarah siinä mielessä oikeassa, että elämme kaikki dinosaurusten jälkeläisten kanssa - linnut polveutuvat ilmeisesti näistä uljaista eläimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti