perjantai 9. tammikuuta 2009

Deo, non fortuna (2)

Michelangelo Aatamin luominen Vatikaani

Apostoli Paavali kirjoittaa aikansa maailman kulttuurin ja sivistyksen ja tieteen keskukseen, jonne kaikki tiet veivät, varsin väkevästi Pyhässä Hengessä

"Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa.

Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille.

Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan.

Sen vuoksi he eivät voi puolustautua.

Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt."

Tämä voi kuulostaa aikamme sivistyksen ja kulttuurin keskuksissa oudolta. Miten niin Jumalan ikuinen voima ja jumaluus on maailman asti nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan

Havaittavissa.

Empiirisesti.

johan jotakin. Eiköhän apostoli nyt puhele omiaan. Kuinka kukaan voisi näiden tieteen ja tekniikan vallankumousten aikana nähdä Jumalan viisauden hänen teoissaan??

Vaan apostoli Paavali ei puhele omiaan.

Kerran kun siellä Taivaan Isän luona käydään viimeisiä keskusteluja ja väittelyitä näistä uskon asioista "he eivät voi millään itseään puolustaa"

sinä, ihminen, joka luulet olevasi viisas, homo sapiens sapiens, olet tullut tyhmäksi, homo stultus

sillä vaikka olet tuntenut Jumalan, et ole häntä Jumalana kiittänyt ja kunnioittanut.

tämä ei tarkoita tyhmää tyhmää, oikea bardus plumbeus, vaan viisautensa takia tyhmäksi tullutta ihmistä. Yliopiston kuuluisa professori, kosmologian tutkija, elämän salaisuuksia kaivava biologi, filosofian kaikki kuviot hallitseva viisas. homo stultus


Todista se!
minulla on vino pino todisteita, miten Jumalan suuruus, jumalisuus ja kaikkivaltius näkyy koko maailmankaikkeudessa, sen suurissa ja pienissä rakenteissa, ihmiskunnan kehitysvaiheissa ja historiassa, kansojen historiassa ja jokaisen yksityisen ihmisen elämässä.

vino pino.


voisin, jos osaisin, kehua sinulle ihmisen ihoa. mikä luomisen mestarinäyte!
kehomme tukirakenteet, voimapesät, kemian keskukset alleen peittävä järjestelmä, joka pystyy aistimaan herkimmän mittarin tavoin lämpötiloja, paineita, muotoa ja terävyyttä, huokumaan ulos kuumeisen lämpöä, jäähdyttämään hikistä nesteen haihtumisen fysiikalla, havaitsemaan pienimmänkin itikan piston ja kestämään moottorisahan tärinää kourissa tai ahvenen irrottamista jäisen avannon luona pilkistä.

... ja mikä tärkeinä, rakkaimman hellän kosketuksen, hiusten hyväilyn, äidin sormen hivelyn, niin että koko olemus viihtyy ja rauhoittuu ja voi hyvin - voimakas psykologinen efekti, jota pelkät aineenvaihdunnat ja aivokemia eivät koskaan riitä tyhjentävästi kuvaamaan!

mutta on toisia, jotka osaavat kehua ihmisen ihoa paremmin ja asiantuntevammin kuin minä.


voisin, jos osaisin, kehua kananmunaa. mikä pakkaustaidon mestarinäyte!
kestävä, kuljetustakin kestävä, ja kuitenkin niin ohut että siitä on monissa kielissä käsite ja sanonta "munankuoren ohut", happea hengittävä ja silti nesteen sisällänsä pitävä, pieni läjäys valkoista ja keltaista, josta oikeassa lämmössä ajan kanssa kehittyy suloinen pikku tipu, joka pipertäen kiertää emonsa ympärillä valmiina suuren maalman seikkailuihin.mutta on toisia, jotka osaavat kehua kananmunaa paremmin ja asiantuntevammin kuin minä.


voisin, jos osaisin, kehua peukaloa. mikä fysiikan ja anatomian mestarinäyte! ja aika maukaskin vielä vauvan suussa...
serkuillamme apinoilla on myös kädet ja sormet, vaan ne ovat kaikki samalla puolella. vain ihmisellä on peukalo, joka antaa vastaotteen. mikä ero! ja on sillä peukalolla muutakin käyttöä, niin että suomalaiset sanovat tunarista "hänellä on peukalo keskellä kämmentä". siinä siitä ei ole niin paljon apua kuin oikealla paikallaan.

mutta on toisia, jotka osaavat kehua peukaloa paremmin ja asiantuntevammin kuin minä.


Sattumaako vain, oi Prometeus?
Tämähän se on aikamme ihmisen puolustus Jumalan edessä, jonka kaikkivaltiutta, viisautta ja jumalisuutta hän ei tahtonut alistua kunnioittamaan, vaan korotti oman järkensä keksinnöt jumalaksi Jumalan sijalle.

Sattuma!

ah siinäpä sopiva luoja vapaalle aikuiselle ihmiselle, kylmän todellisuuden rohkealle tutkijalle joka ei pakene isä haaveiden ja näkymättömien jumaluuksien taikametsään vaan katsoo asioita niin kuin ne ovat!

voi olla yllätys tällaiselle Fortuna, non Deo, ihmiselle, että mitä syvemmälle moderni tiede tunkeutuu luomakunnan salaisuuksiin, sitä pienemmäksi käy sattuman mahdollisuus kunnes se on jo kauan sitten ohittanut todennäköisyyden rajat. Ihmisen sattumanvarainen kehitys ja olemassaolo tällä planeetalla on tilastollinen mahdottomuus.

miksi siitä pidetään kiinni?

koska toisaalta tieteen historiassa ja ihmiskunnan suurten ajattelijoiden parissa sattuma on näytellyt keskeistä osaa. koska toisaalta se on kätevä vetäytyminen vastuusta Jumalan edessä, kaikki on pohjimmiltaan sattumaa, joten ei mitään oletuksia tuonpuoleisesta tarvita. valitsemme neutraalin ja helpon tien ulos.

mikä moka!

mikä tieteellinen fiasko!

luonto osoittaa kaikkialla, pienimmistä mikrorakenteista suurimpiin kosmoksen voimiin järkyttävän syvällistä matemaattista ajattelua, suunnittelua ja tarkoituksenmukaisuutta, johon jumalallinen yksinkertainen kauneus, luomisen ilo, musiikki ja kirkkaus liittyvät.

kosmos ei ole sattuman leikkikenttä minkään tieteen nykyisten tulosten valossa


mutta ihmiset eivät tätä halua kuulla korviinsa vaan hokevat Fortuna, Fortuna, meidän jumalamme, kaiken aikaansaaja on Fortuna!

Museo Archeologico di Milano.
La dea Fortuna, affresco su un'ara di epoca romana.
Foto di Giovanni Dall'Orto, 25-7-2003.


tästä olisi paljon sanottavaa, mutta en sano tässä muuta kuin viittaan kahteen ratkaisevan tärkeään elementtiin tieteellisessä, empiirisessä todellisuudessa, jotka kertovat Jumalan suuruudesta, atomi ja geeni.

Suuri ilo yhden Jumalan luoman hiukkasen metsästäjillä, vaikka kaasuvuoto tulikin!

Demokritos ajatteli atomin. Jakamaton, pikkarainen, jonka sattumanvarainan poukonta olevaisessa luo möykkyjä, jotka antavat aineelle sen olemuksen. Demokritos oli nero, me vain kutsumme noit möykkyjä molekyyleiksi ym.

Jumala ajatteli atomin. Siinä ei ole yhtään mitään sattumanvaraista, vaikka epävarmuus teoreema mitä sanoisi havainnoistamme. Atomipartikkelit edustavat matematiikkaa, jota vasta pikkuhiljaa alamme hieman ymmärtää, käytämme värejä ja omituisia nimiä hiukkasista, jotka ovat milloin top ja milloin bottom. Ei todellakaan sattumanvaraista.

Epikuros oli Demokritoksen oppilas ja veti oikean johtopäätöksen: jos kaikki on sattumaa, millään ei ole mitään väliä. Olkaamme siis onnellisia. Apostoli Paavali moikkasi epikurolaisia Ateenassa käydessään.

Mutta Demokritos oli tässä väärässä ja Epikuroksen niin moderni väite meni päin honkaa, atomien liikenne ja rakenne ei ole sattumanvaraista vaan huolellisesti mitattua ja suunniteltua, vaaksaa tarkemmin, älyttömän korkeatasoista matematiikkaa käyttäen, jota vasta tietokoneiden aikana olemme oppineet vähän käsittelemään.

Atomissa ei ole mitään sattumanvaraista, siis elämä on mielekästä ja sillä on tarkoitus, kiittäkäämme ja kunnioittakaamme Jumalaa, kaiken Luojaa ja eläväksi tekijää.Charles Darwin ei osannut teknisesti selittää, miten luonnonvalinta saa materiaalinsa elinkelvottoman karsintaan. Mutta siitäpä se sitten kehittyi tämä nykyajan ihmisen hurja huuto "ihminen on sattuman tulos" - olkaamme siis onnellisia.

Munkki Mendel antoi Darwinin ajatuksille teknistä rakennetta ja tien, jota myöten perimää voidaan tutkia ja muuntumista. Tosin hän havaitsi tarkkaa lainalaisuutta, mutta Fortuna, meidän mielijumalamme, vapauttaa kunnioittamasta perimän Luojaa ja ohjaajaa.

Ja ah, näin sanomme että sieltä avaruudesta tulee säteilyä joka aiheuttaa perimätekijöihin mikromutaatiota ja lain muuntuminen on näin mahdollista ympäristöolosuhteiden vaatimaa sopeutumista ja vahvimman säilymisen periaatteella!

ja nämä muka viisaat homo sapiens sapiens lajin edustajat katsovat älyttömän monimutkaista aminohappojen kokoelmaa geenien DNA kierteissä ja ovat tulleet niin tyhmiksi, että sen sijaan että kunnioittaisivat tuon Elämän avaimen tekijää, puhuvat sattumasta!

voihan nenä

Brendon täyttää alkaneena vuonna 13

Oprah show esitteli 2008 Brendonin. 12 vuotias poika. Sitä oli tuskallista katsoa ja kertoi myös pojan äidin surusta. Kaveri on nimittäin kohta kaksi metrinen ja jatkaa yhä kasvuaan.

miksi?

koska yksi ainoa kromosomi on nurinpäin.

Mongloidit ovat usein luonteeltaan iloisia ja rakastettavia

mongoloidit, nuo mitä rakastettavimmat kehitysvammaiset (Down syndroma), ovat myös yhden ainoan kromosomin virheen seuraus.

kyllä tyhmäkin tajuaa, että ei sattuma voi tässä äärettömän tarkkojen ja herkkien perintötekijöiden maailmassa olla kaikkea hallitsevana Fortuna jumalana.

kyllä viisaskin sen tajuaa, eikä hänellä ole kerran Jumalan edessä mitään millä puolustaa itseään, miksi vaihtoi katoamattoman Jumalan kunnian ajallisten oman mielensä kuvitelmien ja näin lopulta oman itsensä palvontaan.


----
Tieteen päiville 2009 ei nähdäkseni kutsuttu teologeja tai filosofeja pohtimaan asioita vinkkelistä, johon tiede ei tahdo eikä pysty ulottumaan.

tässä on tietty ongelma, sillä teologit ja filosofit näkevät omalta kannaltaan noita tieteellisen teorian ja tulkinnan taustalla olevia perusrakenteita, joihin alan tutkijat ei välttämättä itse kiinnitä huomiota kulkiessaan artikkelien julkaisun kierteessä.

siis perimmäisiä kysymyksiä pohditaan kutsumatta mukaan perimmäisten kysymysten asiantuntijoita

teoreettisen fysiikan immeiset itse sanovat että alansa on lähestynyt teoreettista filosofiaa

ja harvassa on se evolutionisti tai kosmologi, joka ei ota kantaa Raamatun sanomaan Luojasta, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.
---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti