sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Tieteen temppeli 2009 ja kristitty

Hyvin säilynyt klassinen antiikin Kreikan temppeli

Tieteen päivillä 2009 suomalaiset tiedemiehet ja -naiset pohtivat useamman päivän ajan evoluution asiaa.

hyvin laajasti aihetta pohdittiin, kosmologiasta musiikkiin, uskonnon kehittymisestä järjellisen ajattelun kehittymiseen.

päivien ohjelmaa kun katsoo, näkee oikein miten elämää vilisee ja pursuaa tämän planeetan ja tämän maailmankaikkeuden joka kulmalla.

vaikuttaa siltä, että sana "evoluutio" on oikein muodissa näinä päivinä ja sitä melko avarasti käytetään kaikkea mahdollista kehitystä kuvaamaan, enemmän tai vähemmän darwinistiseesti (muuntuminen, valinta kaavio).


onko siis kaikki hyvin tieteen maailmassa?

on ja ei - kristittyinä tiedemihinä ja naisina, kansanmiehinä ja naisina, saamme yhtä lailla pitää kiinni apostoli Paavalin neuvosta viisautta rakastaville tessalonikalaisille

"koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on" 1 Tess 5:21 KR 1992

samoin on hyvä pitää mielessä raamatullinen tietoteoria, joka antaa oikein terveellisen näkökulman aikamme huippututkimukseenkin tutustuessamme:


Viisautta me julistamme siihen kypsyneille, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailmanajan kukistuvien valtiaiden viisautta.

Me julistamme Jumalan salaista, kätkettyä viisautta, jonka hän jo ennen aikojen alkua on määrännyt meidän kirkkaudeksemme.

Sitä ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut, sillä jos he olisivat sen tunteneet, he eivät olisi ristiinnaulinneet kirkkauden Herraa.

Me julistamme, niin kuin on kirjoitettu,

mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mitä ihminen ei ole voinut sydämessään aavistaa, minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.

Meille Jumala on sen ilmoittanut Hengellään, sillä Henki tutkii kaiken, myös Jumalan syvimmät salaisuudet.

1 Kor 2:6-16 KR 1992

ILMOITUS

jos siitä ei pidetä kiinni, huonosti käy kristillisen ajattelijan!


Kuka muu kuin ihmisen oma henki tietää, mitä ihmisessä on? Samoin vain Jumalan Henki tietää, mitä Jumalassa on.

Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan Jumalan oman Hengen, jotta tietäisimme, mitä hän on lahjoittanut meille.

Siitä me myös puhumme, mutta me käytämme Hengen emmekä ihmisviisauden opettamia sanoja ja selitämme hengelliset asiat Hengen avulla.

Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla.

Hengellinen ihminen sen sijaan pystyy tutkimaan kaikkea, mutta häntä itseään ei kukaan voi tutkia.

-- Kuka tuntee Herran mielen, niin että voi neuvoa häntä?

Mutta meillä on Kristuksen mieli.


Tällaisen mielen saanut maallikko tai tiedemies voi kulkea tieteen temppelissä silmät ja korvat avoimina, ihmetellen ja ihaillen mitä kaikkea ihmisen henki saavuttaa.

tietäen, että tuon hengen Jumala on puhaltanut ihmiseen.

Kristuksen mielen saaneena tieteen temppelissä pistävät silmään kylmät, ihmisen vastaiset, julmat ja tuhoista patsaat ja sydäntä ilahduttavat totuudelliset, ihmistä rakastavat patsaat.

Varsin pahasti käyvät myös tämän temppelin pylväiköissä kristityn silmiin myös epäjumalten patsaat, joita milloin minkäkin hengen ylistykseksi ihmiset sanoillaan ja järjellään veistelevät.

täyttä elämää ja hyvin mielenkiintoista ja haastavaa, tieteenpäivät 2009!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti