perjantai 26. helmikuuta 2010

Jeesus ja uskonnollinen ihminen

Ristiinnaulitse!

Uskonnollinen ihminen on Jeesuksen pahin vihollinen.

Uskonnollisen ihmisen on hyvin vaikea tulla aitoon herätyksen tilaan. Sellaiseen tilaan, jossa lapsuudesta asti tutut sanat ja ilmaisut alkavatkin elää todellisuutena.

Uskonnollisen ihmisen on hyvin vaikea ottaa vastaan ylösnoussut elävä Herra Jeesus Kristus omana Vapahtajanaan ja Lunastajanaan ja Jumalanaan.

Uskonnollisen ihmisen on hyvin vaikea nöyrtyä Jeesuksen ristin juurelle vaivaisena syntisenä, mahdottomana ja tuomittavana.

Mahtava immuniteetti estää tehokkaasti uskonnollista ihmistä tulemasta elävän Jeesuksen opetuslapseksi ja seuraajaksi.


näemme Raamatusta, kuinka uskonnolliset ihmiset tappoivat profeetat, jotka Jumala lähetti Israelin kansaa varoittamaan (tarjoten rauhaa epämielyttävän totuuden sijaan).

näemme Raamatusta, kuinka uskonnolliset ihmiset kavalasti suunnittelivat valtapolitiikkansa kuvioissa yhden Jeesus Nasaretilaisen saattamisen pois päiviltä - kansan sokeuteen nojaten (kateellisina, sillä he tiesivät kuinka suosittu hän on).

näemme Raamatusta, kuinka uskonnolliset ihmiset Efesossa nousevat Jeesuksen apostolia vastaan saattaakseen hänet päiviltä (ahneudesta)

näemme Raamatusta, kuinka uskonnolliset ihmiset pitkin Välimeren maita taistelevat evankeliumia vastaan (kunnes Paavali pudisti synagoogien tomunkin jaloistaan)

Uusi alku

Jeesuksen täytyy saada riisua uskonnollinen ihminen aivan alastomaksi kaikesta tuosta omasta uskonnosta, ennenkuin on mahdollista alkaa aivan alusta ja aivan toisella tavalla.

uskonnolliselle Nikodemukselle Hän kuvaa tätä sanoin "sinun täytyy syntyä uudesti ylhäältä"

niin isosta muutoksesta on kyse, että se on kuin kipuamista takaisin äidin kohtuu ja aloittamista aivan alusta.

sen verran on uskonnollinen ihminen kasvanut vinoon, ettei rakennusta voi peruskorjata vaan tarvitaan aivan uusi rakennus, toisenlainen, joka perustuu Jumalan tekoon.


Jeesus antaa melkoisen iskun yölliselle vieraalleen.

Nikodemus saattoi kasvatuksensa, kansansa perinteiden, Jumalan Sanan, hyvien tapojen ja myös elämänkokemuksensa pohjalta juutalaisen kansan parissa pitää itseään mallikelpoisena Jumalan lapsena.

Tähän uskonnolliseen maailmaan - fariseukset olivat sen ajan essuja, ottivat Jumalan Sanan todella vakavasti ja tekivät parhaansa elääkseen Taivaan Isälle mieliksi - kuului toisenlainen ääni.

Nikodemus vaistosi, että ääni on toisenlainen ja se kiinnosti häntä.

mutta tämän kovin erilaisen ja monien vihaaman ja pelkäämän opettajan luokse ei noin vain voinut mennä - yön hiljaisuudessa sitten.

ja sieltä se sitten tulee Jeesukselta

uskonnollisen ihmisen koko elämäntyön nollaus.Näin se tapahtui.

Nikodemus tulee koko arsenaalinsa kanssa "me, Jumalan valittu kansa, erilleen pahasta maailmasta erottautuvat fariseukset, elämämme kaikissa asioissa isien neuvoja noudattamaan pyrkivät"

mitään ei jää jäljelle koko komeudesta.

nämä ihmiset ovat porukkaa, jotka ovat lopulta Jeesuksen pahimpia vihollisia, pilkkaajia, halveksijoita, tuomitsijoita ja surmaajia.

(fariseusten porukoista tuli toki jokunen Jeesukseen uskova, esimerkiksi yksi kuuluisan rabbi Gamalielin oppilasta, jonka nimi oli Saulus)

vikaan on menty, ei auta kuin ihan syntyä uudestaan ja aloittaa aivan alusta!


Fariseusten joukossa oli Nikodemos-niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen.

Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: "Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan."

Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."

Joh 3:1-3 KR 1992Uskonnollinen ihminen näkee tietenkin "Jumalan valtakunnan"!

Joten ilmeisesti hän on "syntynyt uudesti" vaikka ei sitä ihan tarkkaan nyt muista, milloin kapusi takaisin äidin kohtuun ja aloitti alusta.

Tässähän se on! Jäsenmaksu maksettuna, Rauhan Side tilattuna, saarnaajien todistusten mukaan usein seuroissa nähty, huivi päässään kuten pitää tai kravaatti kiireesti riisuttuna matkalla työpaikalta ruksalle, leikkokukkia ei pöydällään, televisio tiukasti kaapissa hiljaista yökatselua varten eivätkä silmät vilkuile ostarilla pornolehtien irstaita naisia. Ei tippaakaan viinaa ole suuhun tullut, paitsi ehtoollisviiniä.

Jumalan valtakuntaan kuuluvia tuttuja on sukulaisten ja tuttujen parissa pitkin Pohjoismaita ja rapakon takanakin, samoin uskovia.

Ja Jumalan valtakunnan sydän, Kiirunan Bethlehem on siellä ja uusi rukoushuone sinne valmistunut paljolti suomalaisten Jumalan lasten sisukkuudella ja uhrauksin.

Neuvot ja ohjeet näyttävät, missä Jumalan valtakunta on ja selkeästi sen rajat siis tunnetaan.


Uskonnollinen ihminen on Jeesuksen pahin vihollinen.

Hän on jo rikas, vanhurskas, vaelluksensa on jumalista ja toisenlaista, kuin tämän maailman lasten ja tämän pahan avionrikkojien sukupolven sekoilu, määränpää on selkeänä edessä ja tämä Jumalan valtakunnan Noan arkki, tämä siunattu Lapista alkanut Pyhän Hengen valo ja kirkkaus, tämä rakkaiden vanhinten, arvokkaiden ja kokeneiden lähetysmiesten, saarnaajien, hengellisten isien ja äitien, sisarten ja veljien joukko kulkee tätä kallista tietä kohti taivaan kotia, jossa Jeesus on.

Asiat ovat kunnossa, ei tarvita mitään Jeesusta häiriköimään näitä sukupolvien matkassa koeteltuja ja hyväksi nähtyjä kuvioita.

Sulkekaa korvanne Jeesukselta!

Karttakaa paikkoja, ihmisiä, forumeita, joissa Hänestä puhutaan!

Paetkaa henkenne edestä ja kivittäkää, jos tarvis on näitä pilkkaajia, jotka Jeesusta ylistävät!

Meillä on kyllin siinä mitä olemme saaneet tässä siunatussa kristillisyydessämme.


Uskonnollinen ihminen on Jeesuksen pahin vihollinen."Jerusalem, Jerusalem!

Sinä tapat profeetat ja kivität ne, jotka on lähetetty sinun luoksesi.

Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan!

Mutta te ette tahtoneet tulla."


Matt 23:37 KR 1992

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti