lauantai 29. maaliskuuta 2014

Torinon kääriliina -näyttely Jyväskylässä


Toivotan täältä paikanpäältä Jumalan runsasta siunausta ja menestystä Jyväskylässä järjestettävälle Torinon kääriliinasta kertovalle näyttelylle 6.4.- 10.5. 2014. Rohkaiskoon siellä kuullut luennot ja käydyt keskustelut uskomaan Kristuksen ruumiilliseen ylösnousemukseen apostolisen julistuksen nojalla tyhjän haudan äärellä ilman mitään tieteellisesti vastaansanomattomia vakuuttavia todisteita!

Israelissa on ollut käärinliinasta ja Herodeksen ajan juutalaisista hautaustavoista puhetta. Kaksi mielenkiintoista ja tärkeää teemaa on liittynyt empiirisiin havaintoihin, puolesta, kukat (1997) ja vastaan, Jerusalemista löydetty hautaliina (2000)

Painuma liinassa ja krysanteemin kuva
© 1997 Alan Whanger
kuva shroud.com

- Uri Baruch, Avinoam Danon käärinliinassa on miehen pään ympärille asetettu kehään kukkia, joista on jäänyt jälki kankaaseen. Uri Baruchin suorittama vuonna 1973 kääriliinasta nostettujen näytteiden siitepölyn analyysi osoitti, että kyseessä on keväällä Jerusalemissa ja Jerikossa kasvava kukka Gundelia tournefortii.

Piirros hautakammiosta
copyright Shimon Gibson
kuva TaborBlog

- Shimon Gibson kaivaukset Jerusalemin eteläpuolella olevalla Herodesten aikaisella juutalaisella hautausmaalla, jossa löytyi harvinainen 2000 vuotta suljettuna ollut hauta ja siellä hautaliina. Kankaan kudontatapa on erilainen kuin Torinon kääriliinassa. Professori Amos Kloner on Jerusalemin alueen hautojen erikoistuntija ja vahvistaa, että kankaan kudos on erilainen.
Daily Mail 2009


Kommentti
Pyhä Henki on valinnut uskon tien pelastukseen.

Tästä syystä Uuden testamentin todisteet Jeesuksen ylösnousemuksesta ovat niin hatarat ja ristiriitaiset. Niissä on kyllin ainesta sille, joka pyytää uskon lahjaa sydämeensä Ylösnousseelta itseltään. Niissä on riittävästi ainesta sille, joka järkisyistä kieltää ruumiin ylösnousemuksen.

Carl Sagan vaati aikanaan, että poikkeukselliset väitteet vaativat poikkeukselliset todisteet.

Näitä Pyhä Henki antaa poikkeuksellisen heikolla ja epäsuoralla tavalla! Kenenkään ei ole pakko uskoa, mutta uskon mahdollisuus säilyy aina epäilijöiden painavista argumenteista huolimatta.

Myöskään "viides evankeliumi", Torinon kääriliina, ei pakota ketään uskomaan ruumiin ylösnousemukseen. On riittävästi järkisyitä torjua jo Ateenan Areiopagilla hilpeyttä herättänyt apostolinen todistus, että Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

Jerusalemin tyhjä hauta vain ja joukko etupäässä kouluttamattomia muinaisen taikauskoisen ajan miehiä ja naisia, jotka todistavat "me näimme Hänet."

Kääriliinan tutkimus on antanut valtavasti uutta lääketieteellistä ja fysikaalista tietoa ristiinnaulitsemisesta ja inspiroinut monella tavalla pääsiäiskertomuksen tutkijoita eri aloilla.

Pistäytyminen näyttelyssä ei ehkä paljon sano - mutta tarttuminen härkää sarvista ja painiminen pääsiäiskertomuksen historiallisuuden parissa voi olla elämän ja ikuisen elämänkin kannalta tärkeä asia.

ora et labora!


1 kommentti:

  1. Kävimme vuoden 2011 Israelin matkallamme opastetulla retkellä Makhtesh Ramonin alueella. Kasveja jonkin verran harrastaneena kuvailin erämään kasveja, mm. oheisen kasvin josta en tiennyt edeltäkäsin mitään.

    Jälkeenpäin selvisi, että kyseessä on Zygophyllum Dumosum ja sellainen mielenkiintoinen seikka, että myös tuosta kasvista on löytynyt jäänteitä Torinon käärinliinasta. Se kukkii keväällä (Pääsiäiseen sopivasti) ja sitä esiintyy vain Israelissa, Jordaniassa ja Siinailla!

    https://plus.google.com/photos/116256957065701264336/albums/5654539300171583313/5654873383070609458?banner=pwa&pid=5654873383070609458&oid=116256957065701264336

    VastaaPoista