sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Yksi ihminen Paratiisissa jo!

Merkillinen portti Paratiisiin!
maalaus "Jeesuksen hautaus" Vasili Vasilievich (1842-1904)
kuva GloBible

Jos emme kristittyinä rukoillen tutki Raamattua, meille muodostuu helposti harhakäsityksiä tai ontuvia näkemyksiä sen sisällöstä.

Yksi hyvin tyypillinen ontuva harhakäsitys on, että 1. Paratiisin puutarha oli silloin kerran, Adam ja Eeva ajettiin sieltä pois ja se siitä. Kainin jälkeläiset elävät Eedenin puutarhan ulkopuolella.

Toinen hyvin tyypillinen lukutapa on, että 2. kertomus Paratiisista on historiaa siinä, missä esimerkiksi kuvaus Laakiin kaupungin tuhosta Kuningasten kirjoissa. Väite, että Jumala puhuu siinä luomalleen ihmiselle myyttien kielellä herättää kysymyksen, eikö Paratiisia siis ole oikeasti olemassa.

Nämä ovat aivan asiallisia kysymyksiä - epäily on luvallista ja mukava on, jos siitä pudotetaan pilkkalaulut pois, mutta kyllä niistäkin selvitään..

Edellä on kaksi epäuskon ja epäilyn aihetta, jotka ovat hyvin tavallisia myös kristittyjen sydämissä, miten tämä oikein menee?


1. Paratiisi tämän maailman aikahistoriaa
Raamatun vastaus ensimmäiseen kohtaan - että Paratiisi on mennyttä historiaa - on, että PARATIISI ON NYT.

Ei se ole mihinkään kadonnut eikä vedenpaisumuksen alle hukkunut. Kirjoitan tästä kohta lisää.

Raamatun vastaus toiseen kohtaan - että Paratiisi on myyttistä kieltä eikä tavallista aikahistoriaa - on, että Paratiisi on hengellistä todellisuutta, oikeasti olemassa, mutta ihmisen kielellä kuvina ja myytteinä ilmaistu. Kun sanat eivät riitä kertomaan.

PARATIISI ON NYT

Katseemme on Jerusalemissa pääsiäisjuhlien suuren valmistuspäivän, perjantain, tapahtumissa.

Aamu yhdeksältä on Golgatalle naulattu ristiin kolme kuolemaantuomittua. Jeesus Nasaretilainen on keskellä ja molemmin puolin on kaksi "ryöväriä".

Nämä miehet eivät ole omenavarkaita Eedenin puutarhassa, vaan he ovat todennäköisesti syyllistyneet ryöstöön ja murhaan, ehkä vielä kapinaankin Rooman miehitystä vastaan. Todellisia roikaleita, jotka laki on tuominnut julmaan kuolemaan.

Osasivat hekin pilkata.

Jeesuksen kanssa teloitettavaksi vietiin kaksi muuta miestä, kaksi rikollista.

Kun tultiin paikkaan, jota kutsutaan Pääkalloksi, he ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja rikolliset, toisen hänen oikealle puolelleen, toisen vasemmalle.

Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät."* Sotilaat jakoivat keskenään Jeesuksen vaatteet heittämällä niistä arpaa.

Kansa seisoi katselemassa. Hallitusmiehiäkin oli siellä ivailemassa Jeesusta. He sanoivat: "Muita hän kyllä on auttanut -- auttakoon nyt itseään, jos hän kerran on Messias, Jumalan valittu."

Myös sotilaat pilkkasivat häntä. He tulivat hänen luokseen, tarjosivat hänelle hapanviiniä ja sanoivat: "Jos olet juutalaisten kuningas, niin pelasta itsesi."

Jeesuksen pään yläpuolella oli myös kirjoitus: "Tämä on juutalaisten kuningas."

Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi hänkin Jeesusta. Hän sanoi: "Etkö sinä ole Messias? Pelasta nyt itsesi ja meidät!"

Mutta toinen moitti häntä: "Etkö edes sinä pelkää Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Mehän olemme ansainneet tuomiomme, meitä rangaistaan tekojemme mukaan, mutta tämä mies ei ole tehnyt mitään pahaa."

Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi."

Jeesus vastasi: "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa."

Luukas 23:32-43

Matteus kertoo toisin, sanoo että molemmat ryövärit pilkkasivat Jeesusta

Sanot hei, missä kirkon oppi?

Missä lopunajat ja kuolleiden ylösnousemus Jeesuksen tullessa, viimeinen tuomio?

Mites tämä näin, ihan kuin koira veräjästä?

En osaa muuta sanoa, kuin että kun Jumalan Poika sanoo "totisesti, jo tänään olet minun kanssani paratiisissa"

ei kuolema, ei ********, ei p*rkele, eivät taivaan enkelit, eivät mitkään mahdit ja voimat, kirkkojen opit, yhtään mikään seiso tämän sanan tiellä.

Yksi ihminen on mennyt Paratiisiin ja siellä Jeesus Nasaretilaisen kanssa valinnut hyviä hedelmiä syödäkseen rankan perjantain jälkeen.

Mitä tämä meille merkitsee?

No ensinnäkin näemme, että Paratiisi on nyt. Missä? Silmiltämme salattu, tie meille tuntematon - vain Jeesus on Tie.

Toiseksi.

Kun sinulle Jeesus sanoo Jumalan palvelijan suulla ripissä tai ehtoollisessa, "älä pelkää, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi"

ei kuolema, ei ********, ei p*rkele, eivät taivaan enkelit, eivät mitkään mahdit ja voimat, kirkkojen opit, yhtään mikään seiso tämän sanan tiellä.

Kun Jeesus, Jumalan Poika, antaa synnit anteeksi, asia on sillä käsitelty.

vaikka kuolinvuoteellasi olisit heikkona, syntisi tuntien, tuomiota peläten.


2. Toisenlaista todellisuutta
Entäs se toinen väite, ei tämän maailmanajan historiaa vaan hengellinen todellisuus?

Apostoli Paavali, joka kohtasi henkilökohtaisesti Ylösnousseen ja jutteli tämän kanssa monista asioista, opettaa kahta todellisuutta
on sielullinen ruumis
on hengellinen ruumis

hengellinen ruumis on kuoleman jälkeen.

ristin ryöväri astui Paratiisiin Jeesuksen seurassa kuoleman jälkeen, ehkä käsi kädessä.

ja kas kummaa, yksi ihminen on mennyt Paratiisiin

toinen on siellä käynyt, ja kertoo aivan omin sanoin siitä näin

Minun on pakko kerskailla, vaikkei siitä hyötyä olekaan. Siirryn nyt näkyihin ja Herran ilmestyksiin. Tunnen erään Kristuksen oman, joka neljätoista vuotta sitten temmattiin kolmanteen taivaaseen. Oliko hän silloin ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala.

Ja tästä miehestä tiedän, että hänet temmattiin paratiisiin ja hän kuuli sanoja, joita ihminen ei voi eikä saa lausua. Oliko hän ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala. Tästä miehestä minä kerskailen, itsestäni en, paitsi heikkoudestani.
2 Kor 12:1-5

... juu, myönnän kyllä että tässä ei mainita sanaa paratiisi vaan puhutaan "kolmannesta taivaasta". Sekin jossain siellä, ehkä Paavali ei edes ollut ruumiissaan, kun siellä kävi.__________
kirjoitin tämän suomi24 lestadiolaiset lestadiolaiset forumille ja kopioin tänne talteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti