sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kiirunan Betlehem

Seuraavassa ote joulukirjoituksesta 3/2014:

"Aikamme Betlehem on Ruotsin Lapinmaalla. Siellä, tänä viimeisenä etsikon aikana, kristillisyys on eläväksi syntynyt Lapin poromiesten keskuudessa. Siellä on Jumalan Pojan, maailman vapahtajan kehto. Sinne voimme mennä yhä uudelleen ja uudelleen, hakemaan Jeesuksen Kristuksen läheisyyttä ja lämpöä, neuvoa ja opetuksia. Sieltä aikamme vanhimmat tekevät lähetysmatkoja kristillisyyden laveuteen ja niin meidänkin paikkakunnalle. Näin pidetään jumalallista lähetystointa ja järjestystä voimassa. Siitä on seurannut siunaus Jumalan lasten sydämille ja koko elämään. Saamme taas jouluna täällä kotimaassa hiljentyä kuuntelemaan Jumalan sanaa, jota rakas Taivaallinen Isä antaa kuulua aikamme Betlehemistä. Sydämestä nousevat kiitoksen sanat: "Herra Jeesus ole kiitetty". Goosenin maassa paistaa aurinko kirkkaasti."

Helsingin rukoushuoneen saarnaaja Tapio Immonen on kirjoittanut tällaista tervehdyksessään esikoislestadiolaisten Seurakuntakirjeessä. Lainaus on poimittu s24 forumilta.


Joulutervehdys
Tervehdys vain saarnaaja TI:lle täältä Pyhän maan Betlehemistä!

Tänne odotetaan Jeesuksen syntymäkirkon näinä päivinä yli 10.000 pyhiinvaeltajaa eri puolilta maailmaa, Heitä tulee Yhdysvaltain, Venäjän ja Euroopan maiden lisäksi paljon etenkin Länsi-Afrikan maista, Nigeriasta ja Sambiasta sekä etelä-Koreasta. Ihonvärien, vaatetusten, joululaulujen ja kielten rikkaus on varmasti iloksi taivaan enkeleille, jotka Betlehemin yössä lauloivat
"Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisille, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto"

Betlehemin syntymäkirkko on yhdessä Jerusalemin Pyhän Haudan kirkon kanssa maailman vanhin jatkuvasti kähytössä ollut kirkko. Se vihittiin käyttöön vuonna 326, joten Jeesus lasta siellä on päivittäin ylistetty ja Jumalaa kiitetty Pyhässä Hengessä noin tuhatseitsemänsataa vuotta. Jouluyön latinalainen messu Jumalan Pojan juhlassa näytetään satelliittien avulla kautta koko maailman.

Keskiyöllä täpötäynnä kirkossa oleva väki nousee seisomaan ja ulkona kansainväliset kuorolaulut lakkaavat, kun kirkkovanhuksen kellot alkavat julistaa jouluyössä Jeesuksen syntymää ja kirkossa kajahtaa urkujen säestyksellä kaikin voimin Gloria, Halleluja!


Jos saarnaaja TI kävisi oikeassa Betlehemissä

Neuvoisin, että tule tänne jouluna ja kysy nigerialaiselta kristityltä, joka on tehnyt pitkän ja kalliin matkan Betlehemiin ja jonka kasvot loistavat ilosta ja huulilla on nimi Jeesus. Käyttäen kirjoitustasi apuna koetan kuvitella, millainen keskustelu voisi syntyä Jeesuksen Syntymäkirkon edessä olevalla aukiolla:

TI "tiedätkös, missä on Kiiruna?"

Ellei mustaihoisella kristityllä satu olemaan sukulaisia Ruotsin Lapissa hän hymyilee valkoiset hampaat loistaen ja sanoo "no, sir, en tiedä".

no TI ryhtyy avuksi ja sanoo "no sehän on Ruotsissa, Sverige, siellä Napapiirin yläpuolella"

- mies katsoo hieman hämillään takaisin ja tavaa "s-v-er-gi, mikä maa se on"

TI kertoo vakavasti "Siellä, tänä viimeisenä etsikon aikana, kristillisyys on eläväksi syntynyt Lapin poromiesten keskuudessa. Siellä on Jumalan Pojan, maailman vapahtajan kehto. Sinne voimme mennä yhä uudelleen ja uudelleen, hakemaan Jeesuksen Kristuksen läheisyyttä ja lämpöä, neuvoa ja opetuksia."

Nigerialainen alkaa jo hieman huolestua valkonaaman mielenterveydestä, mutta kohteliaasti sanoo "aha".

TI jatkaa "Sieltä aikamme vanhimmat tekevät lähetysmatkoja kristillisyyden laveuteen ja niin meidänkin paikkakunnalle. Näin pidetään jumalallista lähetystointa ja järjestystä voimassa"

"Eikö se teillekin sinne Lusakaan elävä evankeliumi ole Kiirunasta tullut:?"

"Meidän pääkaupunkimme on Abuja. En ole koskaan kuullut Kiirunasta enkä svergasta. Sorry, mutta mun pitää mennä nyt Jeesuksen Syntymäkirkkoon porukan mukana... hei"

6 kommenttia:

 1. Lähde, Mikko, Jellivaaran jouluseuroihin ja ote nigerialainen ystäväsi mukaan. Tarjolla on jotain aivan muuta kuin syntymäkirkon ympärillä pyörivä kaupallisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kutsusta Jellivaaran jouluseuroihin!

   Poista
 2. Mikko, Oletko esikoisten lapsia? Mikä on syy kitkerään kirjoitteluusi? Toisaalta ajatuksesi ovat hyvin tervehenkisiä, ajatukset tulee lähelle minun ajatuksia liittyen Gunnar Persättäriin v. 2010 ja liittyen TI (Tauno ei Tapio) Betlehem kirjoituksiin. Uskon kuitenkin, että Kristus löytyy esikoisten seurakunnasta huolimatta joistakin vähemmän lahjoja saaneista palvelijoista. Kukin palvelee lahjoillaan, enempää emme voi vaatia keneltäkään. Sinultakaan Mikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen täysin ulkopuolinen lumiukko, joka kutsuttiin aikanaan kirjoittamaan Raamatusta esikoisten pariin. vuosien mittaan tilanteen vakavuus on käynyt ilmeiseksi, ja tilanne tässä kristillisyydessä on nyt hälyttävä, kuten voit liikkeen sisällä olevilta kuulla. eräs suuri ongelma on "melkein raamatullinen" kielenkäyttö, jossa Kiirunan Betlehemin tapaan käytetään hyviä sanoja ilmaisemaan erittäin pahoja kätkössä olevia asioita (eufemismi).

   tiedän, että monilla paikkakunnilla on uskollisia Sanan palvelijoita, jotka itseään säästämättä opettavat ja julistavat heille uskottua laumaa saamillaan lahjoilla ja jotka eivät voi uneksiakaan pääsevänsä joskus Juhannusjuhlilla ääneen.

   Poista
  2. Jos nyt kuitenkin voisimme ajatella niin, ettei ole kyse valheesta, vaan vertauskuvasta. Rovati Lestadius oli aikanaan Jumalan mies, joka toimi siellä Ruotsin lapissa ja sai Jumalan voimalla aikaan herätyksen aallon. Kristillisyys on levinnyt laajalle ja monet maat saarnajineen kääntyy lapin miesten puoleen monissa vaikeissa kysymyksissä ja pyytää apua. Minäkin olen joskun vuosikymmeniä sitten pyytänyt apua ja saanut Jumalallisen avun ihan ajalliseen elämääni, joka kuitenkin on vaan elämä iankaikkista elämää varten.
   Meistä ei kukaan tiedä kuinka rakaista asioista on kyse ja lapinmiehet ovat monien isojen asioiden kanssa. Se tuottaisi suurta murhetta, jos hajaannus tapahtuu, joka on jo joskus ennen minun syntymää tapahtunut.

   Herra Jeesus pitää huolta vakavistakin ongelmista, meidän tehtävä on rukoilla näiden meidän vajavaisten saarnaajiemme puolesta, ei se tehtävä ole helppo.

   Toivotan Mikolle Jumalan Rauhaa ja levollista mieltä ja tervetuoloa seurakokuksiin siinä mielessä, että saisit itsekin sen ihanan evankeliumin omistaa, että synnit ovat anteeksi Jeesuksen nimessä ja Veressä.

   Poista
 3. Mikon tekstit osoittavat, minkälainen vitsi ja valhe Esikoislestadiolaisuuden Betlehem-oppi on.
  Totta kai se hurskaissa kumartajissa herättää närää. Jatka vaan valheen paljastamista.

  VastaaPoista