lauantai 6. joulukuuta 2014

Samaa sukupuolta olevan parin kirkollinen vihkiminen

nimimerkki muuttis totesi s24 lestadiolaisuus foorumilla joku aika sitten, että samaa sukupuolta olevan pariskunnan kirkollinen vihkiminen on hänelle punainen viiva.

tässä muuttis on monella tavoin oikeassa;: vaikka punaiseen viivaan sitten suhtaudutaankin eri tavoin, sitä se on, punainen viiva.

valtiovalta tekee Eduskunnan määräenemmistön haluamia päätöksiä ja käsittelee seksuaalista tasa-arvoa koskevaa lakialoitetta ja muita kansalaisaloitteita, kuten laissa on säädetty.

katson itse, että homoseksuaalisten parien saama valtion suojelu ja tuki on tärkeä ja hyvä asia.

Suomen ev.lut. kirkko sen sijaan on apostolien ja profeettojen perustalle rakennetun Kristuksen kirkon haara, oksa suuressa puussa.

Ortodoksikirkon arkkipiispa Leo ja katolisen kirkon piispa Teemu Sippo ovat lausunnoissaan selvästi ilmaisseet, että heidän kirkkonsa pitäytyvät raamatulliseen avioliittokäsitykseen, joka on miehen ja naisen välinen liitto, jonka tarkoitus on hedelmällisyys, lasten saaminen.

Ev.lut. kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen sen sijaan on lausunnoissaan ja FB päivityksissään korostanut, että kirkon avioliittokäsityksen tulee olla samassa linjassa valtion näkemyksen kanssa.

Apostoli Paavali puhuttelee Roomassa asuvia kristittyjä
"Niin neuvon minä teitä, rakkaat veljet, Jumalan sydämellisen laupiuden kautta, että te antaisitte teidän ruumiinne eläväksi, pyhäksi ja Jumalalle otolliseksi uhriksi, joka on teidän toimellinen jumalanpalveluksenne-
.
Ja älkäät sovittako teitänne tämän maailman muodon jälkeen, vaan muuttakaat teitänne teidän mielenne uudistuksen kautta, että te koettelisitte, mikä Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto olis."
Room 12:1-2
Monet Suomen ev.lut. kirkon jäsenet toivovat, että heidän kirkkonsa säilyttäisi raamatullisen avioliittokäsityksen voimassa ja arvossa ja tekisi sen tähden tulevaisuuden vihkimiskäytännössä selvän eron sen ja muiden valtion hyväksymien parisuhde mallien välillä.

Jos lehmät lentäisivät...


Oma tilanteeni
minun on tietysti helppo huudella, koska en ole seurakunnan palveluksessa.

Jos olisin, tulevaisuudessa virkaa hoitavan papin kohdalle voisi sitten tulla homoparin avioliittoon vihkiminen - tai homoparin liiton puolesta rukoileminen.

Jälkimmäiseen tehtävään mielelläni ryhtyisin, jos pyydetään, rukoillen näille ihmisille Jumalan siunausta ja johdatusta elämään yhdessä sellaisina kuin he ovat.

Avioliittoon vihkimiseen en ryhtyisi, ja todennäköisesti se olisi jatkossa sitten tuomiokapitulille punainen viiva - pois virkatehtävistä ne, jotka eivät taivu Suomen lainsäädännön ja kirkolliskokouksen ja piispojen tahtoon.

eli naispappeus tilanne moninkertaisella voimalla.

mutta kuten sanottu, en ole seurakunnan virassa, joten voin huudella virkavelijlle ja sisarille ulkopuolelta lumiukkona.

toivotan hyvää Itsenäisyyspäivää itsenäiselle kotimaalleni ja sen kansalaisille

täältä kauempaa näkee, millainen lahja Suomen kansalle itsenäisyys todella on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti