maanantai 8. lokakuuta 2012

Käännä katseesi Jeesukseen



Käännä katseesi Jeesukseen
ja hiljenny Herrasi etehen.
Siinä rakkauden Herran Jeesuksen
saa syntinen omakseen.

Suuntaa mielesi Jeesukseen
ja syvälle armonsa syvyyteen.
Sinä turhaks näät kaiken turhuuden
eessä Jeesuksen suuruuden.

Eessä Jeesuksen pyhyyden
nyt ylistän, rukoilen kiittäen.
Jälleen palvoen luona Jeesuksen
tahdon viipyä hetkisen.

Siionin kannel 136

Sanat ja sävel Helen Howarth Lemmel 1918
Suom: Juha Väliaho
Siionin kanteleeseen1999
Melodian ja tekstin © Singspiration inc.



Laulun synty

Eräänä päivänä vuonna 1918, kun Helen oli 55 vuoden ikäinen, eräs lähetystyöntekijä ystävä antoi hänelle traktaatin "Keskittynyt".  Siinä oli lause, joka syvästi vaikutti häneen "Niinpä käännä katseesi Häneen, katso avoimin silmin Hänen kasvojaan ja huomaat, että ajalliset asiat himmenevät uudella ja oudolla tavalla."

“So then, turn your eyes upon Him, look full into His face and you will find that the things of earth will acquire a strange new dimness.”

"Pysähdyin paikoilleni" Helen muistelee "ja sielussani ja hengessäi oli kuoro, eikä yhtään tietoista hetkeä asettaa sanoja runollisiksi säkeiksi eikä hetkeä laatia säveltä. Jakeet kirjoitettiin samalla viikolla tämän poikkeuksellisen laadinnan jälkeen, mutta siitä huolimatta ne ovat Pyhän Hengen sanelemat."
Helen Howarth Lemmel

Niin ihana kertomus unohtumattoman hengellisen laulun takana!

Hänestä kertoo artikkeli Sokea Helen Howarth Lemmel kääntää katseemme (linkki engl. Lue laulusta myös tämä engl teksti

Helen Howarth Lemmel näet tuli sokeaksi keski-ikäisenä ja hänen kristitty miehensä hylkäsi hänet sen vuoksi. Hän saneli sitten laulujaan ja toiset kirjoittivat ne muistiin.

Taisi Helen melkoisessa köyhyydessä vanhuudessaan elää, iloisena ja Jumalaa ylistäen aina 98 vuotiaaksi asti.  "Minulla menee hyvin siinä, mikä on tärkeää!" Helen vastasi kysyttäessä.

Pyhä Henki inspiroi hänessä taivaallisia lauluja ja melodioita meidän ihmisten iloksi ja rohkaisuksi näissä murheen alhoissa - Käännä katseesi Jeesukseen taitaa olla niistä viidestä sadasta laulusta väkevin ja mieliinpainuvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti