lauantai 13. lokakuuta 2012

Pelastava usko julistettuun Jeesukseen

Apostolien tekojen kuvaus Corneliuksen kotoa sisältää ratkaisevan käänteen, jossa hyvä sanoma rauhasta, jonka Jeesus Kristus on tuonut, rauhasta Jumalan kanssa, alkaa apostolisen matkansa Juudeasta ja Samariasta maailman ääriin asti.

On raamatullista opetusta, on aidointa todistusta Jeesuksesta, ja mitä Hän on tehnyt ja kuinka Jumala on asettanut Hänet Tuomariksi, apostolista evankeliointia tästä Tuomarista ja meidän synneistämme, ja itse Pyhä Henki laskeutuu ei-juutalaisiin kuulijoihin Jumalan valitun kansan uskovien ihmeeksi - kuis näin?

Kuka voi estää kastamasta? Ei kukaan estänyt, ja näin Kristuksen ruumis alkaa kasvaa, Taivasten valtakunta levitä kuin hapatus taikinassa, ja roomalainen perhe tulee Hänen omakseen.

Löytyisikö Raamatusta pelastuksen asiasta muuta etsivälle sielulle?

Ehkäpä...

Apostoli Pietari oli saanut merkillisellä tavalla työtoverin pelätystä Saulus Tarsolaisesta, joka niin ankarasti ja kiivaasti oli vainonnut Nasaretin miehen seuraajia.

Apostoli Paavalin kirje roomalaisille on hänen tärkeimpiä kirjoituksiaan Uudessa testamentissa ja Kristuksen opin tuntemisen kannalta koko Uuden testamentin tärkeimpiä kirjoituksia, jos näin voimme arvioida. Opettihan Ylösnoussut itse henkilökohtaisesti tätä miestä, jota pakanain apostoliksi kutsutaan eikä syyttä.

No mitäs Paavali pelastuksen asiasta?

Usein vaikeatajuinen ja aina niin syvällinen apostoli Paavali on kirjoittanut myös jotain selkeää ja ytimekästä:




Siitä vanhurskaudesta, joka perustuu lain noudattamiseen, Mooses kirjoittaa: "Joka tekee, mitä laki vaatii, saa siitä elämän."

Mutta uskon vanhurskaus puhuu näin: "Älä kysy sydämessäsi: Kuka voi nousta taivaaseen?" -- nimittäin tuomaan Kristusta maan päälle -- "tai: Kuka voi laskeutua syvyyksiin?" -- nimittäin noutamaan Kristusta ylös kuolleista. Mitä siis on sanottu?

-- Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi,

nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.

Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. 

Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.

Kirjoituksissa sanotaan: "Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään."

Juutalaisen ja kreikkalaisen välillä ei ole eroa. Kaikilla on sama Herra, ja häneltä riittää rikkautta kaikille, jotka huutavat häntä avukseen. Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."
Room 10:5-13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti