sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Luther valtakunnan salaisuudesta

-- Herra, sinä olet oikeudenmukainen,
kuinka minä voisin syyttää sinua mistään?
Silti kysyn:
Onko oikein, että jumalattomat menestyvät,
että kaikki luopiot saavat elää rauhassa?
 Jer. 12:1 


Miksi jumalattomain tie menestyy? Miksi kaikki uskottomat saavat elää rauhassa?

Maan päällä ei näytä olevan kristittyjä viheliäisempää, kiusatumpaa ja onnettomampaa kansaa, jos asiaa katsotaan järjen näkökulmasta.

Kun he uskovat Kristukseen ja tunnustavat häntä, maailma vainoaa ja perkele vaivaa heitä kaikenlaisella kurjuudella, hädällä ja onnettomuudella. Heistä itsestään varmasti näyttää siltä kuin Jumala olisi ennen muita unohtanut heidät, koskapa hän sallii heidän olla ristin alaisia, kun sitävastoin toisten, erityisesti heidän vainoojiensa, osaksi tulee kunnia, onni, valta ja rikkaus.

Näin ei kuitenkaan aina jatku eikä Jumalan tarkoitus ole antaa kristittyjensä alituiseen näin kärsiä ja jäädä kuolemaan. Se ei olisi hänen jumalallisen kunniansa ja totuudellisuutensa mukaista, koska hän on sanassaan antanut heille mitä suurimmat lupaukset.

Tästä johtuu, että hän on varmaan päättänyt antaa heille tämän elämän jälkeen jotakin aivan toista kuin tässä elämässä on nähtävänä. Tämä koskee sekä kristittyjä että sitä toista joukkoa.

 Yksi syy, miksi hän sallii kristittyjensä kärsiä maailmassa on se, että hän tahtoo näyttää tekevänsä näille kummallekin joukolle aivan toisin kuin miltä nyt näyttää.

Martti Luther - Mannaa Jumalan lapsille 21.10.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti