keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Martti Luther on enemmän

on se vaan veikeää, kun kristityt eivät viitsi ottaa asioista selvää ja omaksuvat päätä pahkaa kaikenlaista pajunköyttä, mitä sielujemme wihollinen niin taitavasti syöttää. Esikoiset ovat aivan erikoistuneet tähän "usko mitä sanotaan, älä arvostele itse, älä ota selvää, niin olet autuas lammas hyvien paimenten hoidossa"

Tälläkin suomi24 lestadiolaiset forumilla näkee jatkuvasti hyökkäyksiä Lutheria vastaan, jotka tulevat vapaiden suuntien taholta ja ovat lähinnä herjaamista vailla mitään todellista asiasisältöä.

Sillä tiedä, että Luther on enemmän kuin luterilainen kirkko. Hänen kauttaa Herra Jeesus uudisti koko läntisen kristikunnan ja hänen työstään ja vaivannäöstään ovat tuloksena kalvinistien maailma ja siihen läheisesti kytkeytyvät vapaakirkot, presbyteerit, metodistit ja helluntailaiset sekä toisaalta lapsikasteen hylkääjät, kuten Raamattuun tarttuvat baptistit.

Mtään näistä ei olisi olemassa ilman sitä lain ja armon opetusta, jota Luther sai itse niin katkerin kyynelin, syntejä tunnustaen, ripittäytyen, parannusta tehden vuosikaudet opiskella.

Kun armo sitten hänelle Psalmien kirjasta ja Hoosean puolijakeesta avattiin, nousi hänelle pyhä Raamattu arvoon arvaamattomaan yli kirkolliskokousten ja seurakuntien johtajien, kuten Lapin vanhinten neuvojen.

Luther on enemmän.

Kiitos Herralle hänestä!

2 kommenttia:

  1. Tämä loppuhuipennus on kyllä yliveto tälläkin palstalla. Missähän Luther kommentoi Lapin vanhinten neuvoja? Ja maininta "Luther on enemmän" varmaankin tarkoittaa, että hän on enemmän kuin edellisessä kappaleessa mainittu pyhä Raamattu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huonosti muotoiltu lause minulta, totta. Raamatun auktoriteetti yli erilaisten kirkollisten hierarkioiden hänen aikanaan on malli tämän päivän esikoislestadiolaisille tutkia pyhän Raamatun valossa myös Lapin vanhinten oheita ja tarvittaessa niitä julkisesti arvostella.

      Poista