perjantai 15. lokakuuta 2010

Autuaita ovat lapset

Kristillisyyden keskeiset kohdat lyhyesti esitettynä.


1. JUMALA
Isä Jumala on luonut taivaan ja maan, kaiken näkyväisen ja näkymättömän

Jeesus Kristus, Jumalan ainoa Poika, on kärsinyt, vuodattanut ristillä verensä, kuollut, noussut kuolleista ja astunut ylös taivaaseen, jossa Hän istuu Isän oikealla puolella. Jeesus on sovittanut maailman synnin.

Pyhä Henki, eläväksi tekijä, Lohduttaja, näyttää todeksi synnin, kuoleman ja pelastuksen, jonka Jeesus Kristus on valmistanut.


2. SYNTI
Jokainen lapsi syntyy tähän maailmaan viattomana ja puhtaana. Mutta perisynti aiheuttaa kaikille lankeamisen, kun ihminen varttuu iässä.

Vastasyntyneet ovat kuin Adama ja Eeva paratiisin puutarhassa ennen syntiinlankeamista.

Jeesus itse todistaa pyhässä Raamatussa, että kaikki lapset ovat Hänen omiaan ja uskovat Jeesukseen ja pääsevät taivaaseen. Aikuisten tulee kääntyä ja tulla lasten kaltaisiksi pelastuakseen.

Kaikki viattomuuden tilassa kuolevat lapset koko maailmassa pääsevät taivaaseen, koska eivät ole syyllistyneet mihinkään. Tämä Kristuksen ansaitsema pelastus ja lunastus perisynnistä koskee kaikkia rotuja, uskontoja ja kansoja.

Jokainen ihminen tulee varttuessaan synnin tekijäksi ajatuksin, sanoin ja töin. Kasvavat lapset lankeavat pois Jumalan tahdosta pahoihin tekoihin, tottelemattomuuteen isälle ja äidille, varkauksiin, valehtelemiseen ja myöhemmin ihmiset joutuvat maailmallisiin himoihin, haureuden viettelyksiin, ja jotkut lankeavat syvälle aina veritekoihin asti. Synneistä suurin on, kuten Martti Luther sanoo, epäusko.


3. SEURAKUNTA
Seurakunta on Kristuksen ruumi maan päällä, jossa ainoastaan Pyhä Henki on toiminnassa. Asuvainen Pyhä Henki paljastaa synnin ja tuomitsee sen, mutta myös osoittaa tien armoistuimen luo, jossa langennut ihminen pestään puhtaaksi Jeesuksen pirskotetussa veressä.

Kristus on läsnä veljissä ja sisarissa, ja Kristuksen ruumiissa on, kuten Raamattu sanoo, monia jäseniä erilaisissa tehtävissä.

Vanhimmat ovat tänään apostolisen seurakunnan pää, joka ohjaa Jumalan lapsia seurakunnassa kaidalla tiellä perille.

Jumala on armossaan antanut eri aikoina ja eri kansoille etsikkoaikoja, joissa erityisesti kutsutaan Jeesuksen yhteyteen. Näinä viimeisinä aikoina tämä armon Henki vaikuttaa erityisesti Pohjoisessa maassa ja on synnynyttänyt kristillisyyden ikäänkuin Lapin Beetlehem, jossa elämän valkeus loistaa.


4. UUDESTISYNTYMINEN
Syntiin langenneen ihmisen - jokaisen - on synnyttävä uudelleen ylhäältä ja tultava Jumalan lapseksi. Kukaan ei kykene pelastamaan itseään, se on mahdotonta, eikä itse puhdistamaan syyttävää omaatuntoaan.

Jumalan Sanan saarnan kautta ihmiselle osoitetaan hänen pahat tekonsa ja lankeamuksensa ja neuvotaan pakenemaan Isän eteen saamaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

Tässä tapahtumassa ihminen syntyy uudesti ja hänestä tulee Jumalan rakas lapsi, joka huutaa sydämessään Abba, Isä.

Tätä korkeinta evankeliumia, syntien anteeksiantamista, voivat julistaa vain ne, joilla on asuvainen Pyhä Henki.

Näin usko syntyy seurakunnassa ja sitä hoidetaan seurakunnassa, jossa Jumalan lapset yhdessä kokoontuvat matkallaan kohti iankaikkista kotia siellä sillattoman virran takana.


5. KRISTITYN VAPAUS
Kristitty on vapaa laista, käskyistä ja kielloista. Uudestisyntyneet Jumalan lapset tahtovat mielellään ja iloiten vaeltaa Jumalan pyhän tahdon mukaan.

Omasta tahdostaan kristityt noudattavat nöyrästi ja lapsenmielisesti kristillisyyden neuvoja, eivätkä tahdo vaelluksellaan saattaa Pyhää Henkeä murheelliseksi eivätkä pahoilla teoilla ja synneillä satuttaa Jeesusta Kristusta.

Jos kilvoitteleva krisitty kuitenkin vielä lankeaa syntiin tai tottelemattomuuteen, on hänelle tarjolla armoistuin, jossa Jeesuksen pirskotettu veri puhdistaa kaikesta synnistä ja antaa rauhan omalletunnolle. Näin kristitty jaksaa taas vaeltaa kaidalla tiellä, poikkeamatta oikealle tai vasemmalle, elävän kristillisyyden neuvojen ohjaamana.


6. LANGENNEET LAPSET
Usko on monessa koetuksessa, maailman tuulissa ja kiusauksissa, ja saattaa kylmetä sydämessä. Näin jotkut eivät tahdo enää tätä tietä kulkea, vaan painuvat maailman huvituksiin ja syntielämään.

Langenneet lapset ovat kristittyjä, jotka eivät enää käy seuroissa ja saattavat kristityt vanhempansa murheella hautaan.

Tällaisille tuhlaajapojille ja tytöille, joilla on sekä huono omatunto että huono olo, on ovi aina avoinna tulla takaisin parannukseen ja omantunnon rauhaan.


7. KUOLEMA
Jumalan lapsi on elänyt tämän kristillisyyden, Vapahtajan armoistuimen ja elävän kokonaisen Jumalan Sanan saarnan ohjaamana, käynyt Jumalan lasten kokouksissa, pannut pois synnin ja kaiken mikä vaellusta painaa, ja kilvoitellut hyvän uskon kilvoituksen.

Vielä kuoleman lähestyessä hän janoaa Jeesuksen armoa ja tahtoo saada kuulla todistuksen, että näinkin heikko vaeltaja, joka ei enää jaksa mitään tehdä, saa levon Kristuksen verihaavoissa ja saa levätä Jeesuksen täytetyssä työssä ja uskoa kaikki' synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä aina taivaan keskelle asti. Näin kuollessa, kuolema on autuas ja edessä on iankaikkinen ilo, tapaaminen edesmenneiden rakkaiden kanssa ja Jeesuksen näkeminen kasvoista kasvoihin.


8. KADOTUS
Kuoleman jälkeen ihmistä odottaa kaksi mahdollisuutta, Jumalan taivas tai helvetin lieskat. Kaikki ne, jotka eivät ole syntyneet uudesti, joutuvat iankaikkiseen kadotukseen.

Kadotetut sielut ovat itse syypäitä tilaansa, koska heille kyllä tarjottiin mahdollisuus kääntyä ja tehdä parannus, mutta kaita tie heille kelvannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti